tredje

andra
fjärde

september ska vi börja gräva fjärrvärme. sen blir det kräftskiva. ser fram emot detta!

en av de bästa böcker jag nånsin läst är "God of Small Things". makalöst bra. läses på engelska givetvis, å eftersom författarinnan är indiska men bosatt i england (tror jag) är språket inte särskilt avancerat alls.

annan brabra litteratur är t ex allt av hemingway och steinbeck. marianne fredriksson är icke att förakta, selma lagerlöf är underbar och barbara vine skriver (under sin pseudonym) helt okej deckare i engelsk miljö. den som inte läst om bertie och jeeves har missat nåt stort och harry potter är på originalspråk för bövelen utmärkt förströelse.

ok filmer finns också. "sjätte sinnet" är en gammal favorit. lika bra som "repmånad" är den inte – om än den borde hamna i en annan kategori. jag fallar annars gärna för allt från feta hollywood-produktioner (pirates) med korkade icke-tänkar-tema, till gulliga komedier (grabben i graven brevid) och hyperkonstiga kultur-hippa non-hollywood-produktioner (givetvis kommer jag just nu inte på en endaste en i denna genre).

tilläggas bör att strindberg är både över- och underskattad samt att goethe var en stor pöt, fastän jag har inte riktigt lärt mig uppskatta honom. kanske för att min tyska är för bristfällig för ändamålet.

vidare har jag försökt läsa madame bovary tre gånger. den är ju superbra så varför fastnar jag efter en ynka tredjedel varendaste gång?

slutligen. har idag köpt christina aguileras nyaste alster. har icke hunnit lyssna ännu så jag underlåter att kommentera. köpte också coldplays x&y eller vad den heter men den vet jag inte om jag ska behålla. bad att få den plomberad ifall jag ändras mig.

dags å va lagd nu.

tjinixen!

andra
fjärde

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *