sjunde

sjätte
åttonde
låten i ordningen på tenacious d:s cd kommer precis efter en av de snuskigaste visorna i min skivsamling.

gårdagens take-away-middag gled efter några timmars ätande och vinande in på dagslägets oundvikbara: politics! kring bordet hade representanter från flertalet partier samlats – sällan med likartade åsikter! per tog i från tårna å kallade fi för en samling idioter å då hade inte bara jag svårt att hålla mig. för även om jag på nåt vis håller med har jag svårt att se hur det skulle skilja sig från övriga politiker? vilka var det som röstade in ny demokrati i riksdagen? i huvudsak män? å fler ärliga idioter har nog inte suttit i riksdagens gulgrå stolar sen dess. de rörde om i grytan, ställde saker på sin spets, väckte frågor av "farlig" karaktär". samtidigt lyfte de nog fram vad många människor egentligen tyckte, missnöjet, å jag tror det var nyttigt. kanske behövs lite galna kärringar under fi:s fana i talarstolen? om inte annat så för å visa vårt missnöje. g hade en bra tanke; istället för en blankröst vill jag visa att jag tycker frågan är viktig. det respekterar jag verkligen. dock. själv skulle jag (tyvärr) aldrig kunna lägga min endaste röst på något som gudrun är ens det minstaste inblandad i. av samma anledning som jag aldrig skulle kunna rösta på kd (som väl eg i somliga frågor ligger mig närmast). abortfrågan är viktig för mig, tillräckligt viktig för att jag inte skulle kunna stå för att ha stött ett parti som inte delar mina åsikter i ärendet.

nu blidde det allvarligt. fast det är ju för tusiken bara en ynkaste vecka kvar!

innan jag helt lämnar det samhälleliga: jag är förvånad (chockad?!) att det finns folk som inte ser bidragsfuskarna som ett problem. "det är inte så farligt"?!! jo. det är det. och förbannat viktigt att komma ifrån. vi måste börja få folk att förstå att de har ett eget ansvar. och det är inte systemets fel att det finns fuskare. det vore som att skylla mina (eventuella) fortkörningar på volvo?!

m är å bowlar. reserv i f-laget. han har sagt att han lagt av, men det tror/hoppas jag inte. kanske kan nåt års uppehåll ge lite gajst tillbaka. för nog saknar han det? torsdagens träningsrutor gav iaf träningsvärk säger han. får väl se om han får spela nåt idag, men får han det blir det nog lite muskel-gnäll imorron och övermorron också antar jag!


i efterhand:
på väg hem ringde han mig å berättade att nån sparkat på hans cykel. bakhjulet var helt skevt. vem gör så??? jag blir så lessen å besviken på människor som ser glädje i att förstöra för andra. jag är ingen sån som hatar, men min blåögdhet känner jag mig dubbelt lurad.


troligen ska vi kolla på jacob å christines varbergs-lägenhet imorron kväll å eftersom oljetanksmannen kommer på tisdag innebär det grävning när m kommer hem från bowlingen. jag är sådär sugen. kan väl övervaka 🙂 jag har nog, när jag börjar tänka på det, inte nämt så mkt om tank-eländet här. dock. så här ser det iaf ut hos oss just nu.

103761-2 
oljetanken dom tappra grävarna sprang på ser kanske inte så stor ut, men 3 kubik blir rätt mycket jord å fylla igen sen..

…eventuella klagomål på bildkvalitén bör stoppas i sin linda när jag erkänner att det är mobilens minnerskort som är ursprungskälla. 2 megapixlar i mobilkameran funkar helt okej utomhus och i dagsljus, värre inomhus har jag empiriskt upptäckt (fotografens intoxikering må möjligen ha något att göra med ev kass kvalitét också, men det är fakta jag helst lämnar därhän faktiskt).

vardagsrumstv:n kämpar tappert på mot sina gröna hörn-angripare. men så länge bankkontot behåller sin låga profil är det bra att han inte ger med sig för även om en väggplacerad platt-tv skapar lycka (vilket jag tidigare klargjort är min absoluta övertygelse) finns det nog gränser för den artificiella glädje en dylik skapar.

ska försöka få klart vm-äventyrets resdagbok. det är mkt lite kvar på matchdagen som ska laddas upp men eftersom jag inte är helt nöjd med det som det ser ut idag måste jag ta mig tid att redigera. nu?

är övernöjd med min mobils samlade musik just nu. drar ut det i stereon å det blir lite som mix megapols gamla kliché-jingel; gamla favvisar blandat med nyare go'bitar. precis följdes t ex bublés version av I've Got You Under My Skin av pinks pappas Have You Seen the Rain och nu ylas älsklingen Mr Jones – we're gonna be big stars… för att bytas till matrix-musik. festligt blir det när psykopat-låten dyker upp mitt bland detta. den blir lika välplacerad som ljungans straff mot lichtenstein i onsdags, tur att det alltid finns en markus rosenberg eller alike att rädda biffen. det blir ju mer spännande så 🙂

tjinixen!

sjätte
åttonde

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *