fyrtiofem

fyrtiofyra
fyrtiosex
till antalet mer eller mindre oviktiga undringar, konstateranden, förklaringar, åsikter och funderingar i blandad  komplott!

avdelning oroliga eftertänksamheter;
eller
allt är inte allvarligt – kanske bara i sin underton – men, finns det egentligen nån framtid?

1) en stackars korkad skatfågel har fastnat sig i ventilen till rummen på övervåningen. hur ska han komma därifrån? den kan ju inte ligga där och dö.. måste vi riva hela systemet för att komma åt den?

2) hur mycket gör mitt bilkörande för naturens välmående? kan jag åka ännu mer buss? gör det nån skillnad om jag gasar ännu lite mindre och lägger ytterligare ett äggpaket under min pedal?

3) kan vi verkligen påverka miljön egentligen? handlar det inte bara om stora aktörer som måste ändra sitt beteende medan jag som den lilla människan inte har nåt ansvar alls (kallas ofta strutsmentalitet efter denna fågels inte överdrivna intelligens och vana att stoppa huvudet i sanden för att slippa se faran framför sig)?

4) kommer människan nån gång till insikt och inser att individen är en del av världsaltet och att ingen har rätt att sätta sig över någon annan. omtanke och empati är det vackraste jag vet. missunsamhet och ointelligens det otäckaste.

avdelning min verklighet;
eller
ego när man är gravid!

                              5) illamående

                              6) oro

                              7) kärlek

                              8) fundersamhet

                              9) sammandragningar

                              10) tom clancys clear and present danger (jmf plötslig och påtaglig hunger)

                              11) humör

                              12) harmonisk

                              13) självisk

                              14) mindre kontrollbehov

                              15) blödningar

                              16) tillförsikt

                              17) framtidstro

                              18) trött

                              19) pigg

                              20) förväntansfull

                              21) känslighet

                              22) läser en massa så klart (mer och mindre bra litteratur har verkligen skrivits i ämnet)

                              23) sömnsvårigheter

                              24) lycka

                              25) morötter

avdelning elaka undringar;
eller
vart tog det sunda förnuftet vägen?

26) ett mail från en bank-look-alike med stavfel och dålig svenska får herr och fru korkper att villigt lämna ut kontonummer, koder, skostorlek och bekantskapskrets. varför är folk så vansinnigt godtroget korkade?

27) "jag vågar absolut inte betala räkningar på internetbanken". däremot slänger du i stadens butiker gärna kvittokopior omkring dig med allt från namn och personnummer till kompletta kortnummer. hur tänker du då?

28) i valet röstas det på de borgerliga men många verkar ha haft annat för sig än att sätta sig in i vad de vill och står för och blir "bestörta" och "chockade" och "känner sig lurade" t ex när den än så länge frivilliga försäkringen a-kassan höjs så att utgifterna täcks av inkomsterna. ja för tusan. det är ju totalt ologiskt. att inkomstskatten sänks – inte bara för de rika – spelar ingen roll: rör för f-n inte min a-kassa. amazing tänkande! om ens tänkt alls?

29) samma människor kan ha röstat rött i alla år tidigare och då gnällt lika mycket på de styrande. är det själva gnällandet som är det viktiga, eller är det åsikterna som ändras/inte har nån grund? är gnället ett sätt att försvara sitt val, att visa att "vi visste faktiskt inte att det skulle bli så här" vilket med andra ord är detsamma som att säga "vi orkade inte sätta oss in i det politiska" eller "jag är en sån som inte tycker så mycket egentligen – förutom när det gäller att gnälla". för bövelen, det är vansinnigt lätt att kritisera men oerhört mycket svårare att komma med egna förslag/förbättringar. ännu svårare verkar det tydligen vara att säga "jag står för det val jag gjort, tyvärr hade jag inte så bra koll men jag väntar med att kritisera tills jag sett resultatet". att många (faktiskt de allra flestaste) fått mer pengar i plånkan sen årsskiftet är det få som verkar ha märkt?!

30) är det verkligen sant att flest prylar när man dör vinner?

31) är det bara vid jul som omtänksamhet och givmildhet gills?

32) jag blir tittad konstigt på när jag berättar att jag inte accepterar svartjobb och att jag gärna betalar skatt – bara jag vet att pengarna går till bra saker. är det mig det är fel på eller samhället som så tydligt lagt en låg tröskel för fusk och roffa-åt-sig mentalitet? det finns gnällpellar och viktigpettrar (gärna med vänstersympatier) som i ena ögonblicket förbannar sig över de rikas möjlighet till rikedom och i nästa stolt kan berätta om hur de vid arvskiftet/husförsäljningen/ deklarationen fiffigt ordnade bort alla tillgångar från pappa statens långa skattearm och hur de nästan som självklart räknar med att alla dricker smuggelöl och fiffelsprit. tro fan skatterna är höga om alla smiter undan?

33) vem har tutat i dig att detaljistbutikens expertis (data, tv, textil, byggnation) är till för att du ska ha rätt att utnyttja? det är INTE okej att "bara fråga" om du aldrig har för avsikt att handla i just den butiken. det är INTE okej att prova bröllopsklänningen hos en handlare för att kunna veta exakt storlek inför internetköpet. det är INTE okej att pruta på reavaror och bli sur om du inte får ett lägre pris än det på prislappen redan nedsatta. det är INTE okej att vara otrevlig mot butiks- och kassapersonal eftersom "de är i ett serviceyrke". trevliga artiga glada kunder är det bästa som finns, elaka utnyttjande viktigpettrar får finna sig i att få sämre service. är det inte fullständigt självklart?

34) knark är för idioter. men så länge idioterna håller sig för sig själva och inte kostar samhället pengar har jag väl ingen rätt att klaga?

avdelning konkret trafikvett;
eller
du har la för fasen körkort?

 

35) att köra 72 på 90väg är inte bara korkat, det är oansvarigt och sätter andra trafikanter i fara. håll dig ur vägen om du inte vill/kan hålla hastigheten. obs. gäller givetvis inte övningskörning som alltid ska ha plats och möjlighet att röra sig på vägarna. det är i huvudsak inte heller dessa som är
problemet. flytta dig om du är snigel. annars håll dig hemma.

36) att ligga fem-tio meter bakom mig som håller 80 på 70väg är inte heller bara korkat. det är idiotiskt, olagligt och FARLIGT! jag bromsar för ekorrar. tänk på det. vill du köra om går det alldeles utmärkt.

37) jag försöker alltid underlätta för fartdårar på vägarna, jag vet ju faktiskt inte anledningen till hans eller hennes tunga högerfot. kanske på väg till sjukhuset (troligen, på väg 153 österut. men iaf..)?

38) man måste såklart inte blinka vänster i rondellen, men

varför irritera sig på att en chaufför försöker underlätta för sin omgivning?

39) höjda straff för rattonykterhet. jag yrkar på "försök till vållande till annas död" eller dylikt. jämför: om jag skjuter med mitt laddade vapen och siktar lite ovanför en folksamling finns det ju faktiskt risk att jag missar siktet. 

avdelning glädje;
eller
detta gör mig glad!

                              40) skratt och vänlighet i min värld!

                              41) sol och grönt gräs i min trädgård (med m)!

                              42) vackra saker och tankar

                              43) en jättebra bok

                              44) mys och gos med min älskade mallís!

                              45) mjuk och luddig spinnande päls!

tjinixen!

fyrtiofyra
fyrtiosex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *