fyrtiosex

fyrtiofem
fyrtiosjunde
sekunder ungefär. så lång tid gav jag datorn att snacka med tv:n å den tog inte chansen. vaffö ska det alltid krångla å va klurigt å bråkas?? kan det inte bara va å koppla in vga:n å tjufs så funkas det!?

tis har varit duktig i trädgården idag. jag har mest varit sällskap och gullig i hans närhet. skar kanterna iofs å så fick han dra bort gräset. bilen blidde fin också med sin nya lack – ifylld alltså 🙂

philip är annars, förutom när han och blåfisk vägrar kommunicera, mycket samarbetsvillig och trevlig att ha att göra med. i fredags utökades ju samlingen med ett ljudsystem som visserligen inte låter riktigt så fylligt som åtminstone m hade hoppats, men ändå är helt okej enligt mig. själva maffigheten har nosen iofs rätt i; den är inte fullt så flådig som man kunde hoppats, och nåt äkta surround blir det ju inte såklart – hur mycket de än skryter om sin förträfflighet. men basen gör sitt och med tanke på att systemet jämförs med femton år gamla high-end-recievern och studiohögtalarna (i snyggt trä) med gruvligt najs ljud så får man ändå säga att det får godkänt. smidigt och stiligt är det iaf och det höjer givetvis betyget en halv tass. med ironisk stämma kan jag också intyga att inbyggda dvd-spelaren är en liten smula bättre än gamla för sin tid apselut übernajsa hitachin. säga vad man vill, men den dvd:n har fått bekänna färg och den har funktioner och möjligheter som idag fortfarande bara finns på de bästaste produkterna! så det är med stolthet den nu får fortsätta tjäna sitt uppehälle i sovrummet. tror den kommer trivas finfint där! att bilden blev så kass kan föresten skyllas på kabeln så klart. tror jag har skrivit om hur jag storleende men lite oförtjust kom till insikt om att apparaten visade bättre bild på analog kabeltv än på dvd… silverscart med sisådär tio år på nacken.. han tål väl inte vad som helst den gode philip.

kan det äntligen bli lite försommar nu så vi slipper frysa och huttra missnöjt i vinden. idag var det iofs okej i solen, men hamnar man bara det minsta i skugga och olä är det kört.

så över till nästa avdelning,

dagens tyckande morr och fräs!

först. sverigedemokraterna fick hålla sitt riksmöte (tror jag väl att det var?) i karlskrona i helgen. min första tanke var "inte särskilt förvånande att det var i just den stan de fick tag på en lokal". i samband med rapporteringen om motdemonstrationer kom min nästa tanke: varför ska det alltid vara idioter som ställer till och kostar pengar? två demonstrationer gick av stapeln. den ena lugn och städad och med sökt tillstånd. den andra stökig och med poliseskort och givetvis utan tillstånd. ska det va så jämrans svårt att göra nåt rätt? att förstöra annans egendom (en idiot anhölls för att ha krossat en bilruta) är aldrig okej. om det så ens sker under de bästa intentioner. morr och fräs så upprörd jag blir. maskerade fegisar under afa-flagg är inte ett dugg bättre än sverigedemokrater eftersom åsikterna de har är simultana: medan sd ger sig på invandring ger afa sig på oliktänkande, "alla som inte tycker som jag har fel och bör/får straffas". min tredje tanke blev således att det är ofantligt skrämmande att det faktiskt finns folk som håller med om de åsikter dessa båda patraskorganisationer står för. de är i mina ögon snäppet värre än kommunisterna, som iaf har en human människosyn av typen "alla (raser, men inte åsikter) är lika mycket värda". usch och fy. jag blir upprörd. visst, jag är för politisk, religiös och yttrandefrihet och min förståelse, solidaritet och humanism är vidsträckt och förlåtande, men nån jävla ordning får det väl ändå va? positivt i sammanhanget är ändå att medan rasister och kommunister finns i alla åldrar är de allra flesta anarkister och syndikalister vilsna ungdomar som förhoppningsvis kommer på bättre tankar och försoning när de växer upp och får kontakt med den verklighet de säger sig förakta.

och. kommunal vill hiva ut en av sina medlemmar för att han är sverigedemokrat. i sakfrågan tycker jag det är förkastligt att en individs åsikt ska få styra medlemskap i en fackförening, men å andra sidan.. för det första: trots min liberala inställning måste jag ändå fråga, får man egentligen tycka vad som helst? och för det andra: eftersom jag själv inte är med i nån typ av dylik förening av princip, så har jag inte heller med det här att göra!

sist. om varje människa ägnade fem minuter av sin vakna tid varje dag till eftertanke: finns det nåt jag kan göra idag för att underlätta för en annan människa! det kan vara mycket simpla saker, som att tänka sig för i olika kösammanhang. t ex släppa fram en stressad mamma med två små barn i mataffärens kassa eller att inte ställa bilen mitt i en korsning/på ett övergångsställe när trafiken kryper fram pga t ex rusningstrafik och/eller rödljus. med så här enkla medel kan du göra nån annan lycklig, och vad är mer tillfredställande och rogivande än ett tacksamt leende 🙂

tjinixen!

fyrtiofem
fyrtiosjunde

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *