femtitredje

femtiotvå
h a l v v ä g s
vakentimmen känns det som. vansinnigt trött… [fast det här är ett inlägg från igår, 16 juni, som jag glömde publicera!]

solen skiner idag igen! har inte varit fullt så varmt de senaste dagarna. igår var det t ex t o m kallt. burr. inatt vaknade jag minst två gånger av att jag frös. har bytt från tjocka duntäcket till tunna lakan. gifvetvis var detta en kväll innan det blev isbit ute. varför? varendaste år! tias sa till å med, innan vi bytte, nu kan vi ju lista ut att det kommer bli kallare väder".. å jo. han hade minsann rätt (vilket jag knappast kan beskyllas för att ha numera. jösses va jag pratar fel. syftningar och rena ordgalenheter! på jobbet blir jag av utvalda vänner mobbad och skrattad åt.. fast det är med leende ögon från de utvalda! skyller iaf friskt på hormonerna! det kan man göra har jag läst mig till 😉

som det bumpas omkring!

träffade gamla högstadiebästisen på läjes-restauranginvigningen igår. ännu en berättad mardrömsförlossningshistoria från varbergs sjukhus. nja. vi får väl se… det är inte såå långt till halmstad faktiskt… var först på studentkalajs! skojigt med god mat och har inte träffat den här delen av m:s släkt på väldigt länge!

har förresten fått mail från en annan gammal vän. blev väldigt väldigt glad att hon hörde av sig. samtidigt. för att nyttja ett fånigt men talande gammalt uttryck; det har runnit så mycket vatten under alla broar.. jag vill smälta alltsammans lite. jag blev så oerhört sårad. jag är inte av stolt virke, men jag vill inte springa in i nåt utan att ha funderat ordentligt. kanske barnsligt. men. nja. svårt att förklara. har inte ork/tid att lägga energi på sånt som tär.. i vilket fall: blev oerhört glad!


Nu är det snart är sommar och semester, så skulle lite vintips kanske kunna passa? Jag som är lite kunnig när det gäller vin, har några tips som jag tänkte dela med mig av.

Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner: Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra
om man skvalpar ut en skvätt på en vit bordduk. Det vin, som lämnar en lila fläck efter sig, är ett rödvin. Riktiga kännare kan på bara smaken avgöra om vinet är vitt eller rött. De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg. Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och  sedan jämföra smaken med ett vin, konstatera om detta är rött eller inte.

Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och
sylta bör ta ett rött vin. Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port, kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.

När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten. När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.

Om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt i att köpa ett lättvin, så man inte får för mycket att kånka på.

Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat.

Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:

– Oöverträffat
– Innovativt
– Preliminärt
– Kvastskaft

Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:

– Västkustskt
– Konstitutionerad
– Substantiera
– Tillvägagångssätt

Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit alldeles förmycket vin:

– Tack, men jag vill inte ha sex.
– Nej, ingen mer sprit för min del.
– Ledsen, du är inte riktigt min typ.


äh.. jag är en tjyv..! det här har jag snott rakt av från en jobbarkompis… 🙂

tjinixen!

femtiotvå
h a l v v ä g s

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *