femtioåttonde

femtisju
femtionio
(tusende!) ändringen i kapitlet hedbergs kök dök på mig idag (eller om det kanske var igår); om vi gör arbetsbänken framför nya lilla fönstret tio cm djupare än normalt blir det lite mer arbetsyta att jobba på. antar det blir en dunderdyr procedur med diskbänken, men om vi lägger en laminatlist längst in istället? eller blir det också dyrdyrt? ett annat alternativ är ju att bygg upp en kant längts in som vi t ex kaklar in, men det är nog det dyrdyrdyraste alternativet..

dessutom, om vi ändå ska sänka väggskåpen såpass mycket som vi vill/måste för att få den snygga linjen med de kvarvarande skåpen från gamla köket, varför då inte lika gärna lägga till liggande överskåp längs upp? alternativt göra skåpen högre från början. sitter å räknar på hur mycket vi har att bygga på i väggskåp och om jag inte räknat alldeles galet handlar det om dryga metern!? finns ju flera alternativ till att utnyttja detta, istället för att sätta en halvmeter dekor/täcklist längst upp menar jag. får nog återkomma till detta.

fick ett infall och gjorde en provmätning av väggstumpen vi kommer att ha mitt i rummet. och jo. visst. felmätt är jag rädd. menmen. det är inga enorma felsummor. kanske är det så att det är meningen att det ska vara några (minst 5?!) cm över för att kunna såga till perfekthet? men är det inte onödigt att betala för mycket?

verkligen dumt att a har semester nu. har ju en massa frågor vi skulle vilja ha svar på. antar att det finns nån annan vi kan fråga på hth, men vi vet ju inte riktigt vem? det är ju fyra veckors ledighet vi pratar om, dvs, när hon väl kommer tillbaka är det vansinnigt bråttom? har iaf hittat en bra grej på hth:s hemsida: äntligen! det är en produktkatalog i pdf-format. går alltså att helt kontrollera offerten nu. tänkte gå igenom varendaste grej för att se att allt verkligen är med, och att det är rätt. när a kommer tillbaka från semestern är det ju rätt bråttom, plus att det hade varit skönt att kunna greja iordning å kanske t o m släppa alltsammans. dessutom kan jag själv jobba fram nya möjliga lösningar. behöver inte hjälp för det egentligen. vafasen. är la sin egen arkitekt och köksbyggare 🙂 undrar om man kan få prisavdrag för eget arbete? borde isf bli rätt mycket, för jag tycker vi har arbetat fram de allra flesta lösningarna alldeles på egen hand?!

när det gäller vitvaror är vi lite kluvna. offerterna från köksleverantören och från trivas skiljde sig med bara ett par tusenlappar. men, trivas offert innehåller en pryl mer än a:s (en micro, som vi visserligen inte ska ha, men iaf) plus att spishällen som trivas letat upp verkar grymt bättre. efter koll på prisjakt visar det sig att den är två tusen dyrare än den a hittat. betyder inte det att alltsammans eg borde vara billigare på trivas då? den offerten innehåller alltså nämligen en pryl plus att hällen är av en dyrare sort. får nog räkna på det där.

morgondagen som är gemensamt ledig ska ägnas åt kök i alla dess former. färg, tapet, kakel/mosaik, golv, vattenkran samt bankkontorsbesök. om vi hinner ska vi dessutom till babyhuset å spanas lite. alltså, OM vi hinner. känner på mig att dan kommer springas sin kos. ställer klockan på tidigt, så allt hinns med. mitt i alltsammans kanske jessica ringer förresten å kan smita emellan med mina lurviga nederben. "kansket" beror på huruvida hon och patrik hunnit bli föräldrar eller ej!

nu ska jag räkna på väggskåp och offerter. tis kollar bond-film men jag känner att jag inte riktigt har ro till det. han kan ju ge en snabb recension efteråt 🙂

vi börjar alltså ana ljuset i köksplanerartunneln. känns otroooligt bra!

tjinixen!

ps. missan har fått jättefina blommor hos sig! har vi tur sprider de sig lite så blir det jättejättefint nere i hennes lilla trädgårdshörn!

image24

femtisju
femtionio

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *