femtionio

femtioåttonde
sextio
kanske min mor hinner bli innan hon blir mormor. det beror helt på när vårt lilla yngel behagar tittas ut! normala två veckors "övertid" och jo, då hinner hon fylla äldre.

igår var värstaste fixar-dagen. började med att inte gå upp riktigt så tidigt som vi hade tänkt. hade inte somnat ordentligt på kvällen å så var den tidiga morronen bortblåst. fast det var nog bra att vi fick nanas lite också. trötta och utarbetade som vi var! drog oss iaf ur sängen, in i dushen, frukosterade å precis lagom efter det ringde jessica å sa att hon hade tid för mig och mina lurviga ben. blev nerskjutsad av tis som sen drog sig vidare till lyrestedts och kakelhuset. mötte upp på kakelhuset – lyrestedts var överbelamrat med folk – där vi kom fram till ungefär ingenting! lis hade hittat ett "kakel" (upplyste honom om att det inte var nåt kakel utan riktigt sten.. således dyyrt!) som visserligen var snyggsnyggt men som kostar sisådär 2300 svenska riksdaler. per kvadratmeter alltså 🙂 jag tyckte vi kunde nöja oss med det vi har framför öppna spisen, fast möjligen i mindre storlek, och/eller avsågat. kostar i stora storleken (60*30) åttahundranånting – närmare 850:- – per kvadrat. efteråt åkte vi till asprots där vi hittade ingenting heller och sen flamsade vi in på cheepy för de hade den kran vi tittat på men den kändes lite instabil. vet inte om det var deras sönderrryckta ex bara eller om det känns så där alltid? i vilket fall fanns där också kakel. vitt standardtråk, 20-10, och jo, billigt var det. 98:- per kvadrat! går att spara lite slantar där minsann!! efter billighetsäventyret (blev inget shoppat) åkte vi till håstensgrillen där vi åt hälften av den mat vi serverades. jösses va mycket mat! därefter bank-besök och jo, det blidde pengar och fixning med lån (prutade ner räntan lite t ex) och pensioner och sen direkt till babyhuset där jag blev överförtjust i en stokke-säng med tillhörande skötbord! fast, hmm, kostar sina modiga tusenlappar. inte riktigt så billigt som ikeas sniglar altlså, men oj så mkt finare!! förhandling påbörjat med med-ekonomen här hemma.. direkt efter denna barnvagns- och bilbarnstolsurladdning drog vi till säkrare marker på färghuset. tittade prov på vår checker stud-matta och kom fram till att den ljusaste nog blir den bästaste. får nog lämna offert på den mattan förresten. kanske går det inte att göra så mycket på priset, men vi kan ju försöka iaf. nån tusing kanske går att pruta ner? slutligen tog vi vad som skulle vara en snabbis till hth. hade ju gått igenom hela offerten och hittat några grejer som var undringar. fick prata med en katarina som både skrämde ("nä, det går inte att ändra nåt") till lugnade ("klart vi löser det här"). idag var iaf anja inne å jobbade en dag på sin semester. ringde mattias först som ville att jag skulle ta allt – eftersom jag har sån koll på prylarna – och hela min lunch gick till telefonsamtal med henne, tis och henne igen. tror iaf allt är bra nu? lite nervös. men det får bli som det blir. kanske går det att rätta till lite grejer i efterhand? t ex exakta placeringar av skåp, fönster etc..?!

var supersovd en lång stund efter jobbet idag medan m gjorde mumsig mat. detta innebär givetvis att jag nu är pigg fast jag borde varit lagd för en halvtimme sen. dumt.

familjeliv.se är bra på många vis, men, och detta är en upprepning, jag vet: så mycket konstigt folk det finns! att reta sig på att någon lägger mycket pengar på prylar till sitt barn? har svårt att tänka mig ett motsvarande inlägg om någon berättar om second hand-fynd som gjorts; "äh, vaddå second hand? det går ju att handla allt helt nytt och det är givetvis det enda rätta!".

ska försöka släppa vårt kök för ett tag nu. iaf tills vi ska börja riva och så! rörmokare förresten. det måste vi ju ha! det måste tas tag i. semestern kommer gå åt till kök och fix på övervåningen. skönt att äntligen få det gjort. tiden går vansinnigt fort också. har tänkt hyra en container så vi blir av med all skit i ett nafs. kanske kostar lite, men det är det värt. har verkligen mycket som ska bort. kan ju passa på dessutom att göra oss av med sånt vi inte tänkt slänga egentligen. typ. gamla kläder t ex. har faktiskt tänkt försöka slänga in en strömstadsvistelse mitt i allt detta. som vanligt över mattias födelsedag. kommer inte riktigt ihåg hur många nätter vi planerat, men det blir iaf troligen från lördag 28 juli till onsdag 1 aug. sen jobbar tis några dagar medan jag har semester hela tiden. hade varit skönt att ha semester under tiden köket görs, men det går kanske att lösa med lediga dagar å så iaf. åker ju till stockholm där i alltsammans också! spännande och gambligt 🙂

katten s är nog lite sjuk. antar det är maskar hon drabbats av. får köpas maskmedicin imorron och hoppas på att det blir bättre. pratade faktiskt om det igår under vårt första ekonomiska "gräl" (egentligen mest en högljudd diskussion, men iaf), det där at katterna måste hålla sig friska eftersom vi har så ont om sparpengar just för tillfället.. blir nog bättre på ekonomifronten nu iofs när alla volvoräkningar och retroaktiva elnotor är betalda, men iaf. vi ligger efter. eller iallafall inte mer än precis i fas.

på tv går min roliga match (mot boråsarna) i eftersändning på kanal 9. bra kanal tycker jag. har varit en del gnäll om den på hn:s insändarsida men det kan inte vara sportmänniskor som har dom åsikterna!

nu måste jag fösöka va lite lagd.

tjinixen!

femtioåttonde
sextio

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *