sextiåtta

sextisjunde
sextionio
brödskivor om dan var det väl?

har idag inlett dagen med att mumsa frukost bestående av brödskivor (två till antalet) med skinka och salami, yoggi samt ägg. skulle druckit juice också men glömde hälla upp den. står således kvar i kylen. hinner kanske slörpa i mig lite sånt innan avfärd i eftermiddag.

drömde mardrömmar inatt igen. oerhört missnöjd med det.

tro det eller ej: solen sken faktiskt genom persiennerna imorse när jag vaknade! halvt förvirrad och väldigt nyvaken hojtade jag till m på nedervåningen och frågade om det verkligen var soligt ute? och jo, det skulle det vara, försäkrades det. min glädje grumlades dock något då det visade sig att den lilla gnutta sol som bjudits redan fick komma att ses som färdigserverats ungefär lagom till att jag skuttat ner för trapporna till köket. jaja. det är hela 17,6 grader ute och jag antar att man får va glad för det lilla? dvs, inget regn! dock. det ser en smula hotfullt ut, och jag räknar med att det hinner komma en skur innan m kommer hem från jobbet i eftermiddag. annars hade det gått fint att klippa resterande delen av gräsmattan. som det är nu klarade han igår kväll att köra ungefär halva mattan innan blöta gräset fullt av sniglars förbannelse blev honom övermäktig. dock. framsidan är gjord, och det är väl kanske den viktigaste biten iom att vi inte kommer vara hemma på några dar.

min mor har alldeles själv fått tag på garderobsfixarmannen och kunde därmed komma överrens med honom om hur överlämning av luckor/pengar ska gå till väga. illa gôtt = ett litet huvudbry/ orosmoment mindre att bry min lilla redan överbokade hjärna med!

två små katter har varit utomhus hela natten och sover nog gosigt nu. föga anar de den mysiga bilfärd de har framför sig om några timmar. får skyddsförbereda framför whiskiens burhus då jag utgår från att hon inte kommer frångå sitt vinnande koncept; åksjuka. festligast var när hon kräktes i pappas bil på väg till landvetter för några år sen. jag och m skulle hämta mor och far och hade av nån anledning kattstackarn med i bilen. vill minnas att det var så att vi varit hos m:s föräldrar i trönninge och att kisse varit med där. sen skuttade tiden sin kos och vi hann helt sonika inte åka inom lägenheten för att släppa av henne där. hon fick alltså åka med till flygplatsen. i höjd med avfarten mot väg 40 i höjd med ostkupan i mölndal (tror jag?) hulkas det till och jovisst, en liten men väl så synlig, och doftlig, liten kräk har lilla misse gett ifrån sig. hmm. hur lösa detta? turligt nog är fordonet begåvat med mörka säten och i trunken hittas nåt slags glasputs på sprutflaska som i kombination med tillika funnet hushållspapper (hejja pappa!) gör fläcken något mindre synbar. stående på den lilla obemannade macken precis till höger om rödljuset städas även små kräkbitar i buren kvickt undan. katt klappas och u lugnas. vi hinner till landvetter precis i lagom tid för att hinna se lagom avslappnade ut när mina föräldrar fyra sekunder senare kommer ut genom dörrarna hos tullen. pust. hela vägen hem sover lilla w-katten och ingen känner varken doft eller andra spår från den lilla olyckan hon ställt till med. eller alltså, egentligen är det ju vi som ställt till olycka så klart. det stackars djuret hade ju knappast själv beslutat sig för medfärd.. även under sin första bilresa (landvetter-trippen var hennes andra) lyckas hon spy ner både lite sig och lite bil. gröna 8femtin var utlånad för transport till borås och övernattning hos eva och anders. i höjd med skene tror jag det var händer det vi apselut inte ville skulle ske. att kattdjurets åksjuka friskt underminerats av matning med skinksmörgås hör väl egentligen inte hit, men i viss mån kan ovan nämnda skinksmörgås ändå ha utgjort det så kallat avgörande dödshugget. turligt nog dök rastparkering upp alldeles perfekt lägligt och vi kunde städa och torka. för att undvika 100% utdelning har vi inför dagsens biltrip beslutat undanhålla allt vad mat heter under resan. hon har fått äta nu, för att vara alldeles vrålhungrig är typ det sämsta för en åksjuk; ask me – I know med bestämdhet 🙂

jaha. så har tiden runnit sin kos. måste skyndas nu för att hinna dagsens sysslor innan maken kommer hem. gräsklippningen överlämnar jag med glädje till honom, men inomhusarbetet hade varit gött att ha avklarat. kanske i viss mån också packningen?

gjorde igår förresten en förtjusande upptäckt då vi vid genomgång av de prylar vi köpt men tänkt lämna tillbaka på ikea vid förbifärd idag insåg att det från att först ha varit lampa, lampkontakt, täcke, kuddar, bäddset, papperskorg samt kastrull gick det via papperskorg samt kastrull till enbart kastrull men vid närmare inspektion visade det sig att den troligen har utmärkt diameter för användning tillsammans med ånginsatsen från hackman som vi idag sätter i en teflonkastrull som tyvärr inte är magnetisk = inte funkar på nya spisen. således. resultat: noll prylar att byta på ikea. och eftersom på-väggen-hängda skötbordet ändå inte fanns i vare sig kållered eller bäckebol klarar vi oss alltså utan ikea på den här resan! allt till m:s oerhörda (men skickligt tillbakahållna) belåtenhet…

pratade precis med min far. spridda solstrålar över strömstad och ungefär 19 grader. ungefär som här alltså.

grannarna rakt över har nu också de levererat ett stycke liten bäbis! jag tyckte jag såg dem med en crescentvagn häromdan men mallis hävdade bestämt att det var några andra (inte lika stor vagn som den vi vill ha var det, men snygg iaf! de hade den röda. vi har nog bestämt oss för den blå? ska lägga beställning hos pappa l nu i helgen hade vi tänkt.). igår kväll kom de iaf åkande i sin saab och med sig bars en liten plutt i bilstol. lustigt var att det var HON som bar? han bar bara skötväskan – som för övrigt var av crescent-typ, det var så vi kunde vara säkra på att det faktiskt var detta par vi sett häromdan men som m menade var några andra 😉 de ser iaf friska och glada ut och det är ju bra! ska man kanske överlämna gåva? fast det känns ju underligt, vi har ju knappast hejjat på varann för tusan! de har inte bott här så länge, tror att det var de som flyttade in för bara några månader sen. har inte så bra koll på grannskapsbefolkningen. inte min starkaste sida. får fråga han jag bor med: han brukar ha bättre koll!

nä. dags för igång-sättning med sysslor nu..
tills nästa gång: då kanske från knarrevik!

tjinixen!

sextisjunde
sextionio

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *