sextioandra

femtioelva
sextiotredje
sidan i dagens upplaga av gp handlar om harry potter. imorron släpps nya/sista boken och det ska givetvis bli spännande att se hur det går. har inte gjort nån förhandsbeställning, men räknar med att få tag på en bok i sinom tid i vilket fall. vill helst inte ha barnupplagan med fånigt omslag, men det spelar väl egentligen kanske ingen roll. mina senaste två böcker är ju i sånt format. tänkte ringa göranssons å se om de har boken tills imorron/vad den kostar.

sitter på altanen. i skuggan. solen försvinner ju runt husknuten vid halvfemtiden redan. således rätt kallt här faktiskt. men jag sitter hellre ute och småhuttrar än inomhus och har det lagom varmt – njutningen av frisk luft är större än pinan av "kylan".

tis klipper grannens häck. dvs den som envisas med att växa in i vårt rosland. kommer bli en jämrans skillnad skulle jag tro!

 pysslas och gör det fint!

solen har skinit en del idag. här på altanen har det antingen blåst eller varit skugga så det har tyvärr inte varit alldeles njutbart här, men tillräckligt för att hålla mungiporna uppe iaf.

vaknade av mardröm idag igen. tredje natten/morronen i rad? ragglade upp och studsbollade mig nerför trappan för att kunna klargöra mig för medfärd till garderobslucksinlämning. passade på att hoppa in på markisföretaget i samma samhälle när vi ändå var i samma kvarter. det visade sig nämligen att markiserna flyttat på sig och nu ligger rygg i rygg med lackeringsplejset. det är alltså köksfönstret som ska föräras solskydd. en alldeles vanlig enkel markis handlar det om, utan sol- och vindmotor och givetvis i samma finfina tyg som husets övriga tre. kommer kosta sisådär 2500:- plus arbete antar jag. får se om det finns nåt att pruta på det priset. känns ok iaf.

härefter åktes det till fönsteraffären och litet men öppningsbart 8×5-fönster beställdes för att hämtas på lagret vid lassabacka. en kort sväng om vitvaruleverantören för inspektion av lamp- och strömknappar resulterade i gott resultat och snabbisen på lågprisvaruthuset innebar tre lådor á 1 kvadratmeter simpelt vitt kakel för det facila priset av sex kronor tillbaka på en trehundring. väl hemma placerade jag mig framför datorn för att 1) kolla jobbmail 2) leta vattenkran. hittade mitt i surfningen i en gammal inredningstidning av en slump ett alldeles perfekt exemplar vi båda kunde samsas om och så var det (väl) bestämt.

köksfix i all ära men utan frukost blev det till slut lite för mycket. jag var dessutom missnöjd med att jag inte fick köpa en liten hammock jag fick syn på utan för kakelshopen och med facit i hand kan jag väl säga att visst, jag kan lika gärna vara utan den, men såpass billig som den var så hade det väl knappt spelat nån roll?!

inte ett enda barnfix blev det. och ingen färg, tapet eller golv heller. får väl spara lite på godbitarna…

räknade ut att det är stört omöjligt att göra rent alla fönsters persiennsnören (försökte på dom i köket) så det blir helt sonika till att köpa nya snören. finns om jag inte missminner mig på hemtex. ett projekt för nästa veckas onsdagsledighet kanske? å efter onsdagen är det bara jobb på torsdag och fredag och sen är det minsann semesterledighet i hela three weeks! jojo, de kommer springa sin kos iom allt pill och fix och trix och rivning och skräpslängning men jag skulle iaf helt teoretiskt sett kunna ligga i hängmattan hela dagarna. om solen skiner? men det behöver den faktiskt inte göra. inte heela tiden iaf. det räcker att den visar sig som gosigast när vi är i strömstad!

kom på att vi nog bör ta kontakt med försäkringskassan? ytterligare ett jobb till onsdan måhända? har för mig de har information första måndagen varje månad, vilket isf skulle passa utmärkt med vår gemensamma semester 🙂


det har from time to time utvecklats en gemytlig grannsamverkan på vår lilla gata. särskilt är det de båda bröderna i husen bortanför oss vi samsas med (framför allt nu sen hundägande paret rakt över flyttat till andra sidan gamla E6). det är iaf mys! och jag glömmer ibland att vi faktiskt bor inklämda bland en massa hyresfastigheter.. en grymt positiv sak med hyreshusen är att vi slipper trädgårdskomplex; dvs vi håller ordning i vår trädgård för vår skull, inte för att grannarna ska tycka vi har det lika fint som dom 🙂

 igår var det vi som var i behov av hjälp…

…å idag var det vår (m:s!) hjälp som behövdes!

{blir hysteriskt tokig på det här bloggprogrammet för det vägrar göra som jag vill. jag vill kunna placera fotona på det vis jag tycker är snyggt. t ex höger eller vänstercentrerade. tyvärr tillåts jag inte göra det. orkar inte lägga mer energi i frågan 🙁 men det är sjukt irriterande iaf}


nä. nu har jag fryst färdigt. dessutom börjar jag tröttna på grannens irlandsmusik som iom att inte riktigt alla toner når fram låter som nåt i stil med indiska böneutrop. ska ta in tvätten och hänga upp ny tvätt (m skvätte under lunchen ketchup på mig) och sen är det väl nästan läge att vara lagd?

tjinixen!

femtioelva
sextiotredje
2 comments Lägg till din
  1. Gott att du insåg det onödiga i den där hammocken (billig??). Tur att vi har en spara i familjen… 😉
    Schysst med lite actionbilder men skulle dom inte kunna läggas lite mer högercentrerat??
    PUSS!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *