sextiosex

sextiofem
sextisjunde
år gammal kommer jag väl garanterat att vara pensionerad. undrar hur det känns?

satt å väntade på markissäljaren i fyrtio minuter imorse innan han ringde och förklarade att han nog kört vilse. uhum. tog det så lång tid att komma på att han skulle bli nästan en timme sen? eftersom jag redan var missnöjd passade jag på att ringa golvläggaren och fråga om han inte tyckte det var mitten av juli snart? jo, han hade så klart tänkt ringa oss i slutet på denna veckan. och han hade tänkt göra det i nästa vecka. torsdag och fredag går fint sa jag men det gick tydligen inte. undrar när han hade tänkt då? skulle han ringt oss på fredagen och litat på att vi kunde ta emot honom på måndagen? skulle inte riktigt tro det. kass jämrans golvläggare. tusan att det bör bli bra, annars får han lära sig hur det kan gå att messa med missnöjda ullisar 😀 ska klocka honom, inte en minut mer än han jobbar ska han få betalt för. givetvis ska han komma hit klockan halv åtta på morronen. skulle inte förvåna mig om han inte kommer förrän kl åtta. å så har vi gått där å väntat på honom. fast det är väl dumt att ta ut nåt i förväg. han kan få komma när han vill. jag tänker ta emot i morgonrock. han sköter väl sig själv hoppas jag. å hantverkare som han är utgår jag från att han 1) inte har med sig allt han ska från början 2) planerar åka på frukost kl nio. han får gärna åka på vilka frukostar han vill, men det kan han glömma att jag tänker betala honom för. morr…!!

försökt få tag på minlack-peter också men helt utan framgång. tänkte be honom lämna luckorna hemma hos oss istället för på lolles. min mamma kan ju låsa upp och ta emot.

dagen har annars spenderat med att mäta golv, tak och väggar för att kunna beställa tapet, färg och golv. pratade med färghus-jimmy och bad honom kolla upp hur lång leveranstid det är på vårt golv. vi har nämligen kommit på att om det mot förmodan inte går att jämna ut nivån mellan gamla och nya köket så är det ingen idé att lägga samma golv i båda rummen. det blir ju billigare för oss på det viset, kanske inte lika fint, men garanterat billigare. sisådär 6000:- plus arbete billigare.. men det är klart, det drabbar ju ingen fattig.. HA! i vilket fall: jimmy skulle höra av sig imorron. på lyrestedts fick vi veta att det bara tar nån dag att få hem tapeten. detta betyder att det inte är särskilt bråttom att beställa. vi kan alltså prata och planera tillsammans med snickar-peter och sen se hur det blir. känns okej. min far har också lyckats få tag på en rörmokare som kan göra jobbet för oss. apbra! det känns som om det håller på att reda ut sig nu när det gäller planering och fix och barnrum och kök. bästaste!

ikväll är det musikal på teatern! ska bli spännande att se om den är bra! är faktiskt inte på jättehumör varken tis eller jag (vi är helt slutkörda helt enkelt) men det är på ett vis bra; då kan det bara bli bättre än förväntningarna! m är vippad och jag är fru, så det känns lite lyxigt också; röd premiärmatta, snittar i pausen och bra platser 🙂

jag sitter på altanen och skriver. det är faktiskt helt okej väder idag! solen har skinit och tempen har stigit till ofattbara 25 grader! just nu är här givetvis skugga, men med en tröja är det klart uthärdbart här ute! m har plockat ut lilla tv:n och tittar på nån flamsig såpa. han har dragit igång ett badkar också. själv ska jag försöka vila nån timme. ska vara på teatern kl 19. betyder att en timmes vilning funkar perf!

igår var det tommy körberg på fridas med m:s föräldrar. väldigt trevligt! han är himskens elak från scen, men det får man väl leva med när han har en sån fantastisk pipa att plocka fram..!

före tommy var det gamla kursaren anna i göteborg! görkul att träffas! tyvärr var hon tvungen att skutta iväg på ett äventyr redan vi lunch, men det blev en liten fik iaf, och vi fick pratat lite. sen gjorde jag slut på pengar genom shoppning (olikt mig, jag vet) och tog till slut tåget tillbaka till varberg kl halv fyra. slocknade gosigt i mitt säte, vaknade – som vanligt – i perfekt tajming i höjd med lindhov. det spöregnade helt galet i den här stan. i göteborg var det, om inte sol, så iaf inte otrevligt väder. konstigt att det kan skilja så på bara några mil? kallt var det förvisso inte i varberg heller, men regnet är inte bara blött, det är också så in i helskotta tråkigt och uttjatat. nu vill jag ha sommar.

när vi ändå var i krokarna passade jag på att boka tid hos sofie. ska dit nästa torsdag. spännande!

eventuell förvirrning i detta inlägg kan med apselut självklarhet skyllas på trötthet. har inte bara sovit kass inatt, har inte heller ätit mina järnpiller vilket kanske går att härleda denna hysteriska matthet till. när vi gick ut från götgatans chark (tog en sväng därom på vägen hem från stan) var jag helt typ snurrig. att tis är trött är lättare att förstå; en och annan öl i magen igår ger en och annan trött kropp idag. är glad att jag slipper det där, fast… jag saknar att kunna dricka ett gott glas vin.

tjinixen!

sextiofem
sextisjunde

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *