åttionio

88:an
nitti
blir en speciell ålder för mig och min tis-nos. eftersom vi beslutat vara gifta i (minst) 60 år är det ju så gamla vi kommer vara när vi kan få tillåtelse att dö/skiljas 🙂

snickare peter och… öh, snick… hihi! eh, hantlangare mattias brötas och rivs just i köket för fullt! två små kattpälsar är på övervåningen, antar de är lagda under täcke, lakan och kanske t o m madrass. det har nämligen hänt. att vi hittat en liten katt under madrassen. då är man en bra skrajsen päls…

trots att vi var positivt inställda – om än något oroat förväntansfulla och något bara oroade – var det ingen solstråle i verktygsbälte som kom hit imorse. det blev en hel del "problem" redan från början. saker som borde kunna lösas på smidigaste vis blev till "men", "öh" och "jaha". "jag måste också få vara med och bestämma" var också en replik från vår randbyxade hantverkare. självklart ska han få vara med och bestämma, men att han ska få bestämma att vi ska ta hit en rörmokare som talar om för honom var han ska borra hålet för nya avlopps- och vattenrören är inte ett sånt beslut han får vara delaktig i. jag har en känsla av att det mest handlar om "men så har vi alltid gjort" och inte så mycket om vad som är mest praktiskt. tyvärr. nåväl. hos hedbergsarna går det till på smidigaste viset, även om det inte råkar vara det mest ortodoxa!! så det så.

det handlar givetvis om ömsesidig respekt. vi respekterar honom för hans kunskap å erfarenhet och han respekterar oss för våra önskemål å lekmannamässiga infallsvinklar. en irriterande tråkig sak är att han nästan uteslutande väljer att vända sig till m när han säger nåt. är det för att 1) m är man? 2) han tror att m är den mest händiga i familjen? 3) han är rädd för mig!?

strax dags för mig och ket:en att åka till arbetet. jobbar 11-20 idag så det är en ganska lång dag. borde visserligen varit sovmorgon, men iom förväntad tigersåg och kakelriv blev det inte mycket mer än slummer efter kl fem över sju. 7:42 rullade han in på morkullegatan med sin stora japanska suv. efter det fick jag två månsar samt frukost på sängen faktiskt! mys!

gött var att precis nu kom snickar-p med ett alldeles eget helt utmärkt förslag på isoleringslösning! blev superglad och öste kred! det är ju den här kommunikationen vi söker!!

imorron åker vi till stockholm för inköp (tommy hilfiger samt marlboro classics). ska bli superkul! fast lite oroligt att lämna köket åt sitt öde… äh. det blir nog bra! ingen idé att oroa sig i onödan 🙂

tjinixen!

åh j'vlar!! NU RASADE HALVA KÖKET!! inga personskador som tur är, men liiite oväntat var det allt…
återkommer med rapport senare.

88:an
nitti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *