nittiofem

nittiofyra
h a n t v e r k a r e
-procentig sprit talades om när jag bodde i lund. om det var just sådan läkarstudenten fixade till korridorsfesterna vet jag inte, men inte f-n smakade det bra, å fulla blev vi…

har sovit som en iller inatt (har fått för mig att de sover dåligt). snurrade och vaknade av halsont, hostnödighet, tät nos samt vid ett tillfälle underlig dröm tror jag. lyckades dock hålla sömnen köksfri och det uppskattas.

planen var att gå upp vid sju, äta frukost i sängen och invänta snickare och elekriker. snickare dök upp på planerad tid (tjugo över sju) men el-killen syntes inte till förrän efter tio – och då hade snickare-peter ringt efter honom åtminstone två gånger. "blir dyrt för elajo det här!" skämtade vi halvt seriöst, med hänvisning till att vi ingalunda tänker stå betalningsskyldiga för att snickaren står handlingsförlamat sysslolös och uppstoppad i sitt arbete för elektrikern inte behagar dyka upp. så kom han iaf och efter ett första intryck (mindre bra) vann han efter lunch mitt gillande och jag ser honom nu som en hantverkare som alla andra (dvs, inte en sån jag lägger på min apselut-icke-att-rekommendera-lista). vi köper kontakter och dosor av honom, och jag hoppas det blir bra. han håller räkningen på antalet vi behöver och jag litar på att det blir rätt. övermodigt kanske 😉

så här ser det iaf ut exakt nu, när sista lilla väggstumpen mellan rummen är borta!


vy från gatan/gamla köket mot nya köket!


vy från trädgården/nya köket mot nya matrummet!

lyxtog bilen till mvc i förmiddags för att därifrån utgå mot dagsens olika destinationer: lolles, telia, hemtex, färghuset (colorama), hth samt slutligen lunchhämtning från mcdonalds. väl hemma vräktes grillade kycklingburgaren ner i en hast och små morötterna slank samma väg. jag var brutalt hungrig. smart att äta sån nyttig mat då… men vad gör man när kylen står på en byggarbetsplats och spisen utan ström på garageuppfarten? hungern har ingen hjärna – gammalt djungelordspråk 🙂

ärende-destinationerna utföll enl följande:

  •  mvc: alla tester bra. bm-tina fick vid magmätning se hur den beter sig vid sammandragningar också å det var festligt att se hennes min! hon pekade och visade men jag som sett (och känt) det där sen vecka 15 jag var ko-lugn. "kul att kunna dela med sig!" sa jag glatt.
  • lolles: pratstund och problemdiskussion
  • telia: frågade om förlängning av adsl-abonnemang. de har en drajv där de bjuder på tre månader, plus gratis digital-tv i tolv månader, och jag ville höra att detta gäller också gamla kunder.
  • hemtex: hejas och kramas på jeanette och martina! köpte också två örngott från deras korgar på gatan, har inte kollat än men de var löjligt lika vårt röd/gul/orange-randiga ikea-bäddset. 
  • färghuset: kollade upp så allt är ok med golvläggaren plus beställde golv (och list). samma som vi lagt i bäbisens rum. eftersom de klantat sig med gummigolvet (gav oss gamla inaktuella prover att välja från) blev vi missnöjda och bestämde att det nog inte var meningen att vi skulle ha nåt görfint checker stud-golv… får nöja oss med rökt ek-laminat 🙁 men det blir säkert fint det också.
  • hth: koll av leverans å lite annat. gick bra iaf!

nä. nog med kök nu.
har en blå kissekatt i knät här jag sitter i sängen i världens oergonomiskaste ställning. hon har varit borta hela dan och är nu gosigare än på länge. mjau!

strax kommer tis hem från jobbet. gos 🙂

tjinixen!

ps. igår var min mor här och lämnade en bok till låns: ben eltons kampen mot stark. denna lämnades med reservation för knäpp men jag gillar knäpp så jag ser fram emot att få sätta tänderna i den. hon tyckte det var synd att jag skulle ligga hemma å va sjuk å ha tråkigt. bättre att ligga hemma å va sjuk och ha roligt. oerhört gulligt! tack!

nittiofyra
h a n t v e r k a r e

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *