nittiotre

nittiotvå
nittiofyra
är jämnt delbart med tre. kan återkomma till detta.

stockholm blev värsta shoppingorgien. vet inte hur det gick till, men jag och tis – som annars skyr affärer likt katten ogillar vatten – lyckades handla på oss en hel del. t-shirt (ljusblå) och gosigaste vinteranpassade mjukluddsoverallen (brun och orange!) till bäbisen hittades på rea i nästan på gränsen till överflashiga östermalmsbutiken (herregisses, det såg ut som sjuåringens motsvarighet till lolles, ströms och marinacaddie på samma gång. vi fick lite avsmak faktiskt). byxor till elefanten (blivande bäbismamman) hittades på trevliga lilla butiken bigbelly i samma område. skor (också bruna!) till samma elefant hittades på überrea i skejtaffär på bakgata till mäster samuelsgatan. sist fast egentligen först – det var mellan de båda inköpen på onsdagen – hittade vi två hysteriskt gulliga böcker: pek-elvis och Kommer du nån gång Krokodil?designtorget på nybrovägen.

eftersom mallis inte kände till kompletta heminredningsbutiken the one skuttade vi in för att se oss lite omkring. hittade en soffa som hade funkat perf (orange och i bra prisklass!) men den var lite stor att ta på tåget. om det går att beställa på annat vis – postorder, internet etc – hade det varit bra, men jag har inte lyckats hitta den lösningen. än.

ytterligare en inredningsbutik hanns med. vad tusan den heter har jag alldeles glömt, men den ligger på nybrovägen och namnet är nåt i stil med "nordisk design". mycket arne jacobsen och bruno mathsson så klart, men moderna steltontermosar trängdes med iitalaglas och annat "billigare" mums. tis provsatte en barcelona-fotölj och konstaterade att den inte var bekväm. jag försökte förklara att en sån har man i sitt hem för dess snygghet, icke för eventuell komfortabel njutning. jag kunde iofs tyst hålla med om att nästan femtitusen för en stilig men obekväm fotölj kanske var i saftigaste laget, men det skulle jag aldrig erkänna högt 😉

på väg till svenskt tenn (som vi gick oshoppade ifrån) vandrade vi av en händelse förbi alldeles magnifika fotoutställningen spirit of the wild på raoul wallenbergs plats, mittemot dramaten. maffiga bilder på djur i häftiga situationer fångade av steve bloom (kolla hemsidan; bilden på simmande elefanten fångade oss fullständigt – liksom alla stora kattdjur såklart!). utställningen är kringresande – om jag förstod det rätt  världsomspännande – och ett samarbete med bland annat wwf och animal planet med syftet att peka på hur fantastisk naturen är, och hur viktigt det är att vi alla hjälper till att bevara detta fantastiska. istället för att själva fota varendaste bild, som ett gäng snåla japaner verkade göra, köpte vi istället en exhibition book (nu i efterhand ångrar jag att jag inte köpte ytterligare en bok till fotogillande bästisen som fyller år om ett par veckor, men efterklok är ingen nytta till att vara…). 

vi höll nästan på att glömma, men i sista minuten på vägen tillbaka till hotellet för att hämta väskorna kom vi på det, så allraste slutligen köptes en av mig ut-tittad och av tis godkänd brödburk. det slank med en skärbräda i virrvarrmönster också. lite dyrt blev det, men vi var så uppe i varv att vi liksom blev lite fartblinda tror jag.

summasummarum. massa pengar borta, men fina saker till oss.

tjinixen!

nittiotvå
nittiofyra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *