sjuttiosju

sjuttiosex
sjuttioåtta

gick den allra första wimbledon-turneringen av stapeln. 1877 alltså.

dagsens klantiga öldrickare:
spendrups bekämpar alkoholism på sitt eget lilla vis. deras ölburkar är till viss del farliga för drickaren på så vis att innerkanten på öppningshålet är vasst som en japansk kockkniv. tydligen behövs en ganska stark lutning på burken för att skada på intilliggande läpp ska kunna uppstå, och detta betyder att bara de allra girigaste (eller törstigaste) drabbas. en av dessa är båtägare rickard jonsson, 41, från kungälv som i gp berättar om traumat när han laddad med mat och öl för sin utflykt tvingades vända hem igen sedan han skurit sig. det blödde svårt från läppen. jag skulle säga att rickard jonsson hade tur. sjöfylla kan orsaka mycket värre skador än svårt blödande läppar.

dagsens nyktra konstaterande:
försäkringsbolaget TryggHansa har låtit undersöka trafiksäkerheten i europa och resultatet är positivt: svenskarna är duktiga på att hålla sig nyktra i trafiken. men, som alltid när undersökningar ska redovisas, saker måste sättas i sitt perspektiv. det är givetvis bra att endast åtta procent av dödsolyckorna i sve är alkoholrelaterade. detta i jämförelse med t ex ölälskande danmark (tjugonio procent) och turkiet (hela femtiofem procent). och jag som trodde turkarna var muslimer?

dagsens onyktra konstaterande:
den regniga sommaren är inte bra för systembolaget. anitra konstaterar att vädret är skyldig till att försäljningen ökade mindre än tidigare i år. dock (kanske till anitras förtjusning?), ökar försäljningen av whisky. törstigast är man i dalarna, jämtland och värmland. i halland köper vi mindre öl än tidigare, men hela södra sverige är annars statistiskt bättre bolagskunder än invånarna i norra landet. märkligt, eller hur 😉

dagsens förlossningstrend:
i iran väljer sjuttio procent att förlösas med kejsarsnitt, kontra naturlig leverans. detta bör bekämpas. en förlossningsspecialist i teheran har kommit på att pappans närvaro minskar kvinnans oro och rädsla och bjuder därför in alla pappor till förlossningsrummet. hejaheja!

dagsens utlästa:
jesper juuls "Här är jag! Vem är du?"
liten och tunn, både till format och innehåll, inte överdrivet imponerande tyvärr. känns som hobbypsykologi för människor som behöver vägledning men som saknar intresse att gå alltför djupt i ämnet. det vimlar av pekpinnar men saknas fler tydliga exempel på vad juul istället rekomenderar. mycket förr-och-nu-beskrivningar. för-och-emot samt problematiken kring olika fostringsmetoder berörs, men bara ytligt.
resultat: en stjärna av fem.

dagsens även nöden har en lag:
alltfler okynnes hit-och-dit-kissande svenskar bötfälls. bra tycker jag! detta också torde ge uppskattat klirr i kassan? under förra året bötades 3328 kisspellar, men detta rekord är på god väg att raderas. till och med 1 augusti var antalet påkomna kissenödiga syndare uppe i 2252. allra uppmärksammast är polisen i västra götaland som skrivit kissbot till hela 320 personer hittills iår. snuskhumrar landet runt, passa er för tusan; jag har fått lagligt understöd!

dagsens även hästen har en lag:

från 1 augusti gäller följande
grovfoder ska tillhandahållas varje dag. hästen ska hållas i trim och få äta i lugn och ro. det är inte tillåtet att bygga nya spiltor, endast boxar tillåts och dessa ska vara utformade så att hästens sociala behov tillgodoses. de gamla spiltor som trots allt existerar går fint att använda, så länge det bara rör sig om sexton timmar per dag (typ, för att ridskolor ska klara sig?). taggtrådsstängsel är inte längre tillåtet, men gammal barb wire går bra att använda fram till siste december 2009. hästen har rätt till en kompis i hagen. låter ju fint, men vad är egentligen skillnaden mot idag?

dagsens curling:
ett dagis i bromma har tvingats riva de kojor barnen under överseende av personalen snickrat ihop. detta sedan nåt smart-arse slagit larm och konstaterat att "prefabricerad lekutrusting anses bättre än barnens egna kreativa lösningar". jotack. säkrast är att låsa in ungarna tills de fyller arton och då släppa ut dem med fotboja och hjälm.

dagsens beroende:
kaffe är bra mot demens. studier visar att minst tre koppar kaffe om dan hjälper (äldre) kvinnor att hålla nervcellerna i schack. jag vet iaf en styck mor (kanske två) som gläds åt detta!

dagsens förhöjda blodsocker:
m fick stora frossan idag på kvantum och serverade nyss mumsigt kladdig kladdkaka med, efterlängtade men sen flera år försvunna, favvisen chokladglass med marchmallows. milda matilda! tur att tina inte finns i närheten!

tjinixen!

sjuttiosex
sjuttioåtta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *