cykelsparken

bumpnosen
dirty

igår hade faktiskt kunnat gå in. han är helt respektlös zlatan! hur vågar man vifta dobbarna i luften decimeter ifrån skallar och näsor!? han var förresten i sitt esse, jag har aldrig sett honom så rörlig på plan i en svensk landskamp. var ju ända nere vid mittlinjen å grejade – å det vid fler än ett tillfälle så det kan inte ha varit av misstag heller. däremot. att det inte blev nåt nätande från våra blågula gossar berodde – amatörgissar jag – på att de helt enkelt inte ville vinna matchen. danskarna var helt vimsiga och lyckades inte göra mål på isaksson ens när han slängde sig i fel hörn så kom inte å säg att vi (okej; de) inte försökte åtgärda de 2-2 i portugal. de svenska backarna t o m direktpassade röda anfallare men det ville sig helt enkelt inte. själv genomled jag matchen promenerandes omkring som professor baltazar. ryggen var jävligare än den varit sen jag sökte hjälp hos lena sjukgymnast å det måste väl ha varit för nästan exakt ett år sen. det var helt omöjligt att sitta ner. till o med horisontellt lagda positionen var besvärlig och till slut tog jag på tis inrådan medicin å gjorde lite övningar å så måste jag ha somnat. hade planerat sova ut ordentligt och snarkas hela morronen men blä jag vaknade strax efter åtta så klart å även om jag lyckades snusa om nån gång var det ändå ingen utvilad nos som efter frukost klev ur sängen för att hjälpa tis städa och greja i köket. dammsugning, torkning, upphängning av luckor och isättning av lådor. sen ringde telefonen och det var monken så en halvtimme senare var kaffet klart å vi satt alla fyra på altanen i solen å fikade och sen fick m:sarna jobba lite (bära ner diskmaskin i garaget) och sen pratade vi lite till å flinade åt allt som gått fel och log åt det som trots allt gått rätt och dom komplimenterade framstegen å sen åkte dom hem. när vi stod på gatan och vinkade hejdå kom grannen och hennes pojkvän gående för dom ville också titta på köksutvecklingen och vi visade gärna och så fick vi flina och förundras lite till å sen åkte dom också hem å vi var kvar själva och m slet ut mattresten från gamla köket å efter det var jag supersupertrött och gick upp till katten w som var sovd i sängen och jag lyckades nog slumra lite men magen var besvärlig och både i vägen och gjorde ont (hysteriska sammandragningar gjorde det from time to time nästan svårt att andas) och nån timme senare gick jag upp och åt lite glass med tis och drack lite mer kaffe och så planerade vi för vad som ska göras hur av målaren som ska komma å kolla imorron. vi satte upp kakelplattor där de ska vara vid spishällen och döm av vår förvåning när de verkar passa alldeles perfekt!?

checker stud är ju golvet vi egentligen vill ha. skräp att färgen vi valt enligt provet vi fick se hos färghandlaren inte fanns längre.. nu har vi bestämt att ta laminatgolvet vi har i bäbisens rum istället, men idag fick jag second thoughts 🙁 kanske finns det en nyans av gummigolvet som hade funkat trots allt? fast, det är ju för jämrans dyrt. njää. det får nog bli laminat iaf…

centerpartiet känns mediaklent just nu. fp har ny partiledare och moderate försvarsministern avgår efter tjafs med hästsvans-borg. kd är väl egentligen aldrig särskilt mycket på tapeten, men jag har det senaste iaf läst debattinlägg underskrivna av kristdemokrater i frågan om fosterdiagnostikens moraliska dilemman (oj, det är mycket jag tycker i denna fråga; särskilt att den viktiga aspekten att-vilja-veta-utan-att-för-den-skull-planera-abortera helt kommit bort i diskussionen). centern har väl typ bara maud och hon syns, medvetet eller ej, överhuvudtaget inte till för tillfället.

chat gris och chat blö (bleu) är inte alls nöjda med sin morkulletillvaro just nu. de kommer motvilligt in och äter för att sen skutta ut och leva loppan bortifrån bröt- och stökhemmet. nåväl. nu är det inte så långt kvar tills vi är hantverksfärdiga å då kan de förhoppningsvis tänka sig att flytta hem igen?

chippen såg nästan fånig ut efter avblåst match igår när hela laget gick ärevarv runt stadion och han följde efter zlatan som en liten hundvalp. jag vet och förstår att de är friends och att de tyr sig till varann och att de har ett eget lite gäng, men som det såg ut igår var det inte två likvärdiga vänner som promenerade sida vid sida: det var hjälten och plutten. vilket väl i mångt och mycket speglar den verklighet de lever i. zlatan är en ångvält som brötar på genom mur och betong. chippen petar bollar med grace och teknik. fast så mycket av varken det ena eller det andra av just detta fick vi kanske inte riktigt ta del av igår. nu gjorde det inte så mycket eftersom vi fick hjälp av både island och av lettland så det ser joddelljust ut för vårt fotbollslandslag. ja just det ja. tjejerna spelar vm i kina i samma sport i dagarna. känns inte alls lika spännande tyvärr..

citron eller lime. vilket ger friskaste smaken i ett vattenglas?

cliffs of moher. hit kommer mamma bland annat att resa under sin irlandsturné med buss från charterbolaget scandorama. antar det är makalöst vackert här och jag hoppas verkligen vädret tillåter njutning till fullo!

tjinixen!

bumpnosen
dirty

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *