hundrade

nittinie
alltsedan
år ska hon leva i! grattis på födelsedagen bästisen!

har bytt till mig en ledig dag idag för att hålla mig hemma, om det skulle uppstå nåt strul med köket! solen skiner faktiskt ute från en nästan blå himmel och fastän jag har förkylning hela vägen mellan nostipp och panna (sisådär ett kilo snor skulle jag gissa på) och vaknade i morse kl kvart över fem – och gick upp tio minuter senare, ingen idé att ligga där å försöka sova… – känns det ändå som en helt okej dag att vara ledig på 🙂 sol, snark och snor. fast i en annan ordning!

pratade nyss med den andra, den icke årfyllande, bäsisten och vi bestämde lunchdejt. eftersom det rullar på över förväntan i köksdelen* känner jag att jag med lugn och ro i sinnet kan lämna skutan för några timmar. hoppas på leverans från trivas (häll och diskmaskin) i eftermiddag, men skulle det inte funka kan jag förhoppningsvis låna m:s föräldrars bil (attans jämrans dynga att de hunnit få tillbaka sitt eget fordon och inte längre kör omkring i lånade lilla mumsbiten C30:in!). kan ju passa på att åka om volvo då och se om jag kan klappa lite på ket:en samt hämta de grejer jag glömde ta med: arbetsvantar samt ipodsfmändare. han är väl inlåst på området, men det ska väl gå att hitta honom utan alltför stort problem.

har doft av ljummet kaffe i hela halsen. eftersom jag är så tät och måste andas genom munnen typ hela tiden blir smak och lukt typ samma sak. nossprej är en bra uppfinning men jag vet inte 1) om vi har nåt 2) om jag kan använda det pga bäbisen?

ringde ett kort samtal till konsumentombudsmannen här i kommunen. har pratat med henne om en annan grej för några år sen och vet att hon är supertrevlig. ville eg bara höra lite med henne om det vi råkat ut för är ett vanligt problem och om hon hade några konkreta råd: ja och nja kan man svara på de båda undringarna. återstår att se hur det hela utvecklar sig. vill apselut inte bråka, men å andra sidan tycker jag rätt ska vara rätt också. nåväl. avvaktar som sagt.

måste lägga en fundering till pågående hysteriska debatt kring miljö kontra flaskvatten. det jag hela tiden lyft fram som argument för buteljerat vatten börjar nu dyka upp alltmer i diskussionen, och det är att kolsyrevatten knappast är nåt alternativ till kranvatten – åtminstone inte för mig. det är ett komplement till gratisvattnet, och ett iställetför vad gäller övrig alkoholfri dricka såsom läsk/cider/lättöl etc. viktigt att tillägga är kanske att den produkt jag huvudsakligen pekar på är mineralvatten, dvs kolsyrat och gärna smaktillsatt. samtidigt, jag har också stått i kassakön på t ex pressbyrån med en flaska evian i näven. det som hänt då är oftast att jag helt enkelt glömt fylla på min nästan alltid medhavda plastflaska med kranvatten. lustigt är att jag som tidigare känns mig snål som kånkat på min tomflaska kan nu istället känna mig som värsta miljöaktivisten. och det för ett beteende som pågått i många många år!

i eftermiddag måste jag fundera ut vilka knoppar som ska sitta var på de olika skåpen. har ju ett flertal att välja på, och även om de flesta av dem är enskruvsvarianter så har vi ju 6 st tvåskruvshandtag också. klur blir det. fast kuligt klur. iaf mitt i allt det andra som omgärdat detta snart nästan uttjatade köksprojekt 🙂

tjinixen!

* det som gått oss emot är alltså inte särskilt mycket, men det är t ex att lilla väggstumpen som snurrskåpet nu sitter mot mättes INNAN regling, isolering och gipsplattning. således sticker skåpet ut sju centimeter i nyborrade hålet. måste åtgärdas så klart. troligen blir det nån slags trälist. den gamla som vi tänkt använda funkar ju inte eftersom den dels bygger alldeles för mycket i det redan stickutiga, och dels måste vi ändå ha en annan avslutning "runt hörnet", på den del som nu alltså oplanerat syns från nya köksdelen. en annan galenhet är att fönstret inte är satt centererat i sitt hål vilket resulterat i att överskåpen – som placerades efter ursprungliga snickarens markeringar – inte hamnat där de borde. detta är en sak som givetvis kunde justerats i efterhand, men att flytta hela sektionen med skåp kändes som ett både onödigt (fasen, det blir ju extra timkostnad) och irriterande göromål. vi får helt enkelt ha det som det är. ett minne av fadäsen att anlita en finsnickare till ett byggjobb… 😉

mer om detta i annat köksspecifikt inlägg längre fram. har uppdaterad fotografidokumentation också såklart!

nittinie
alltsedan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *