internationella

huset
julafton

alzheimerdagen uppmärksammas på sf palladium i göteborg den 21 september kl 17. medverkande äro (obs äldre pluralform av vanligt förekommande infinitivet vara) professorerna barbro beck-friis, kaj blennow, lars lannfelt och anders wallin. även överläkare elisabeth londos och niclas kjellström-matseke (vd för novamedia, svenska postkodlotteriet ab) planeras deltaga. aftonens moderator: sven wollter. fri entré är det också. glöm inte bort att boka in detta event, verkar bli en lyckad tillställning.

inte blev det nån teknisk installatörs-titel å mallis cv igår. samarbetet mellan makarna löpte så att säga inte helt gnisselfritt och när vi inte fick det att funka – ens efter samtal med eminenta telefonsupporten – gav vi helt sonika upp och packade ihop skiten igen. telias digital-tv: görbra om du har modem och tv i samma rum – annars får du dra nätverkskabel över halva huset (vilket i vårt fall oundvikligen inbegriper någon form av borrning: antingen i två fönsterkarmar – om utevägen mellan våning ett och två ska brukas, eller genom betongbjälklagret – om inomhusvägen, via våningens strategiskt placerade garderober, föredras). fast nä. ja’ ä’ intä bitter.

idiotsäkert är att min nos (dvs min näsa, inte min älskling) får se mer snor under denna graviditet än den fått göra under 32 tidigare levnadsår. å då är gullsnorungen inte ens framklämd ännu…

ingen kan älska som vi är generationsfilmen som bjöd på schysst ledmotiv men kass story. ha! som om man brydde sig om manuskvalitet på den tiden 🙂 romantik och söta pojkar och sen var filmen hemma i tonårsklientelet. dessutom var utbudet skrattretande klent. independent var det samma som tysk punk-kultur. vänligen observera att detta var på den tiden vhs inte fanns i var mans hem och film fortfarande var bäst på bio. ett besök på biograf var bästaste dejten och val av film kunde mycket väl komma att bli avgörande för det eventuella förhållandets framtid.

intellektuell stimulans då? njo. kan bjuda på en godbit. min bror – vid händelsen för tidpunkten ett typ ganska litet och för all del gulligt barn – skulle av vår moder lur.. öh.. övertalas att äta framdukade middagsmaten som vid just detta tillfälle bestod av fisk – kokt dito vill jag minnas. argument för att få ett barn att äta nåt det beslutat sig för att ogilla kan ses som en komplett waste of time, men min mor (som är en mycket förståndig mor, fast hon är från stockholm) gav inte upp och slutligen hittades ett skäl som bet fint på ungen: "man blir intelligent av att äta fisk", förklarades det. "intelgent?" undrade barnet nyfiket. " vad är det?", för att bli något är viktigt för ett barn i utvecklingsfasen har jag föstått, å det är viktigt att förstå vad detta något man blir är för nåt. "nja", förklarade den ömma modern milt, "intelligent. det är samma som klok". "aha" sa den lättlur.. eh, lärdomsvillige lille pojken och åt snällt sin fisk. slutet gott kan man ju tycka. men nästa gång samma djur serverades vid matbordet rynkades det åter på den lilla barnnäsan. "men", försökte mamma pedagog. "kommer du inte ihåg vad man blev av att äta fisk?." det gjorde barnet inte riktigt och la pannan i djupa vecka under tiden det funderade ett slag. slutligen drog det så efter andan: "jo"! utbröt min bror lyckligt. "nu vet jag! man blir… inte… eh.. inte… inte.. klok"!

i vilket skick maken levereras hem i afton vet jag icke då han tillbringat eftermiddagen med kamrat marlars å puben beer’n bar [sic!]. senaste livstecknet kom från asiatiska syltan sakura thai. detta var för dryga nittio minuter sedan. ser med skräckblandad spänning fram emot hemkomst. antar att senaste tidens klena alkoholintag, i kombination med minskad kroppsvolym, riskerar utmynna i.. tja, ungefär vad som helst 🙂

iih! nu hör jag nyckeln i ytterdörren. två vingliga gossar befinner sig redan på nedervåningen. den ena är min man. den andre min chef. den av dom som är min man frågade just om han "får bjuda larsson på en öl?". å jodå, hehe, det är klart att han får!

tjinixen!

ps. i förrgår efterlystes ju kanske världsgulligaste trotsighetsuttrycket . detta har hörsammats (tack wallensvansen!)! lyssna på det bara: uppnosningshumör!! tjohoo! toppklass!

huset
julafton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *