nittioåtta

nittiosju
nittinie

oktan körde min bror ket:en på under en period. dyrt var det, å särskilt mycket extra effekt tror jag inte det gav heller? men det är ju svårt att jämföra. drog iaf enorma mängder bränsle och kostade typ en hel tank ner till lund och tillbaka när vi lånade den till anders trettioårskalas minns jag. massa massa pengar blev det, för även om bensinen inte var riktigt lika dyr då som nu, så var högoktanaren om jag inte missminner mig ungefär en krona dyrare än den "vanliga" bensinen.

bäbisen hickades idag! kanske har den gjort det förrut, men det här var första gången jag noterade det. gulligt som tusan!

fick besök av andra tvillingen malmström med familj idag! det var kul att träffa dom, var länge sen sist. fast vi blev överrumplade när det ringde på dörren kl kvart över tio imorse… trodde det var gt (en tidning vi för övrigt köper enbart av god gärning mot killen som säljer den, ung företagsamhet ska premieras), men det var bullar och yoggi och tio minuter senare spillt kaffe över tagelstoppade stolen.. j bekämpade sin fläck direkt så jag tror inte det blir några bestående men. dessutom. vi har ju funderat på att ha den möbeln i nya matrummet å då måste ju stolarna ändå kläs om. professionellt 🙂

idag har vi annars spenderat tid att välja ut kläder ur plastväskan med bäbisgrejer utlånade av arbetskompisen. han sa att vi kunde välja ut det vi ville låna och lämna igen det andra. den från oss fådda benvita gulligast-i-världen vinterpälsen med öron och svans hamnade givetvis i högen med ja-tack. det var oerhört snällt att tänka på oss tycker jag. antar att det går år enorma mängder kläder i början när det kräks och bajsas hej vilt och mamma å pappa inte riktigt fått kläm på hur det går till med alla bitarna. enkla bodysar var således i klar majoritet i lilla låneberget. att det var en liten pojke arbetskamraten avlat framgick med tydlighet, det var ljusblått i långa rader.

tis har också varit duktiga fisken och städat (dammsugit) lite i köksröran under dan. kylen kördes – faktiskt med min hjälp – ner i källaren där den nu får frottera sig med all annan köksinredning. kan väl vara gosigt för honom att få stifta bekanskap med sina efterträdare innan han får ansluta sig till de andra gammel-vitvarorna i vitvaruhimlen. hinner nog berätta några gamla anekdoter för nykomlingarna, och göra så de känner sig välkomna i huset.

nu på kvällen har vi varit på zorba och firat m:s farmor som fyllde 85. det var enormt mycket mat och nu sittligger jag som en strandad val i sängen. blir svårt att somna med hela magen full är jag rädd. fast jag lyckades faktiskt bli av med lite barlast på toa innan: varendaste millimeter extra plats uppskattas gladeligen såklart!

norton verkar ha medicinerat sig själv och fungerar nu perf. live updaten funkar prima och inga röda alerts som irriterar. dock. skrivaren är fortfarande utom räckhåll för blåfisk och det härleder jag till antivirusprogrammet. exakt hur det skulle kunna vara skyldigt vet jag visserligen inte, men eftersom printservern funkade finfint tills igår utgår jag från att boven måste vara antingen symantecuppdateringen – eller möjligen hastighetsökningen på vår uppkoppling som också pillades med igår. morr. orkar inte med sånt krångel nu. fräs.

katten s ligger mellan oss i sängen som en liten boll. hur gullig kan egentligen en liten grå päls vara!? nja. troligen bra mycket gulligare nu iaf än hon kommer uppfattas som om sisådär sex timmar när hon börjar mjaua efter mat och utgång…

det är ganska isbit i vårt hus men vi snålar och vill inte sätta på värmen riktigt än. idag är dessutom mycket bättre än igår när det blåste vinande isvind mot fasad och fönster. tills det blir riktigt kallt ute klarar vi oss fint utan extratillsatt värme . dels är jag ju varmblodigare än jag vanligt (det är jag som annars fryser mest), och dels är vi faktiskt bara i två av husets alla rum numera – vardagsrum och sovrum. i v-rummet finns både öppen spis (okej, öppen spis med insats), värmealstrande tv och möjlighet till stearin- och värmeljuseldning. i sovrummet behöver det överhuvudtaget inte vara särskilt varmt. går det under sjutton grader blir det visserligen lite kyligt, men så länge bara nästippen sticker upp ovanför täckkanten går det bra med den temperaturen också; sovtshirt och duntossor gör susen. å i dagsläget har det inte ens krypit under nitton grader än så vi har det hur gosigt som helst under tjockaste duntäcket.

imorron ska vi höra från nya snickaren.. håller tummarna…! 

både m&p är väldigt nedstämda och lessna för tillfället. tänker på dom båda två och hoppas dom känner det. är i alla fall så enormt glad att de verkar kunna hålla sams just för tillfället. det betyder nog mycket för dem båda att de insett vad som krävs, och att de är redo att klara steget. hejja er!! ni är bästaste!!

nu måste jag vara lagd.

tjinixen!

ps. imorron kanske jag får veta om vi blivit ett playstation rikare? kan inte riktigt bestämma om jag håller tummarna eller inte…

nittiosju
nittinie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *