petterssonbäbisen

olinda
p l a y s t a t i o n 3

är nu fem dagar gammal!

puttifnaskerna från stockholm lyckades ta poäng allihop idag. missnöjet är högt i det hedbergska hushållet såklart. särskilt eftersom förrgårdagens misslyckade möte mot pojkarna från bromma renderade ynkliga en point. får sätta vår tilltro till derbyseger imorron. annars ser det ruttet ut för våra lag 🙁

per från elajo var här imorse å gjorde slutkoll på arbete och oss. jag kunde omöjligen låta bli att skratta okontrollerat när vi skulle visa hur hyllorna var fastborrade. administative tjifen per hade lättare att hålla sig för garv och meddelade att han kommer hit och fixar i övermorgon. han plockar också med sig nån (martin?) som kan plocka bort "död" tråd från borrade hålet i källaren och sen är de klara och kan skicka sin faktura. förhoppningsvis ska det inte bli svårt att få hit dem för de allra sista göromålen även efter fakturering: fixera upphäng etc för lampa ovanför matbordet samt fixa nytt tak-uttag för flygplanet med tajmer (eller dajmer kanske 😉 i bäbisens rum. gött att det börjar dra ihop sig för betalning på flera fronter iaf.

peculiar är att vi inte sett till nån räkning från muraren ännu? nåväl. den dyker väl upp likt gubben ur lådan så småningom.

pust och puh. har idag varit nyttig och genomfört nästan allt planerat (det jag inte kunde fixa var bortom min kontroll, vippen fanns inte att få tag på varken i kungsbacka eller på grandma’s i gbg). nosat är i vilket fall t ex; skruv till gamla garderobsknopparna (som ska sitta på lådorna i matrumsdelen) från jovab, redapåtagning av hur fönsterhandtaget är konstruerat från woodys lagerpersonal (samme bois-kille som vi köpte fönstret av i somras), betalning av vitvaror plus inhandling av massa stuff på ikea. däremellan har jag fått lagom plågsamt oludna ben.

på det sista stället blidde det en liten smula dyrare än planerat, vilket betyder att jag idag shoppats för dryga femtitusen svenska riksdaler…! inte illa för en shoppningsmotståndare tycks jag. och: coolt! tänk så mycket skatt/moms det blir 🙂

plottade nästgrannen och nästgrannskompisen på borgmästargatan idag men jag var i konversation (av fjäskig art) med kringvandrande parkeringsvakt å när jag vände mig om var de borta båda två så jag hann bara typ vinka ett hej.. därefter gick jag mot mamma men eftersom hon inte var klar åt jag ensamlunch på beer’n bar. lagom till kaffet dyktes det upp en mor och vi åkte iväg på ärenderundan. hennes ikea-kvitto blev förresten också imponerande högt. det kunde dessutom blivit ännu högre om vi inte dämpat oss så duktigt. sorry kamprad. hade du haft fler grejer i lager hade du gjort ännu bättre förtjänst på oss, nu blev jag missnöjd och la tillbaka flera saker bara för att det jag ville kompletterat med inte fanns. så det så!

pyrynglet har vänt sig rätt igen! bm-tina klämdes för fullt, var ändå inte helt säker men lyckades klämma in oss på ett kvickt ultraljud som visade ett litet huvud i neråtposition!! fixerat är det dock inte än så det finns fortfarande tid för lilla bäbis att snurra omkring igen… alldeles nyss var det ett väldigt stök och bök men det tryckte på mer neråt än upp och runtomkring så jag tror inte det är nån fara på taket ännu. vill så klart undvika både vändningsförsök och – huvvaligen – snitt. naturligt ska det va, om jag så ska vända ungen i magen själv!!

partipolitik blir ibland nästan skrattretande. mona är upprörd på fredrik och kritiserar våldsamt. och det trots att fredrik gör vad mona vill (höjer skatten). jag står bredvid och hejar på: det ska kosta att köra bil: bort med okynneskörningen.
image212
platt fall blev det som sagt för vår vipp idag. försökt köpa en via designonline nu ikväll men det gick inte mycket bättre. verkar inte vara meningen att det ska bo nån sån hemma hos oss?

plums i säng nu!

tjinixen!

ps. måste komma ihåg att fråga hth om några grejer, t ex vart insatsen till diskhon tog vägen! å om gångjärnet vi skulle ha på luckan i hörnskåpet som skulle öppna sig några extragrader i så fall är på samma ställe 😉 vi måste också fråga hur vi justerar våra skåps- och lådfrånter så vi dels slipper ha dom i hysteriskt irriterande sicksack och dels äntligen kan borra dit knopparna på lådorna och därigenom kan få ett användbart utrymme och kan bli av med tålamodskrävande köket-i-hela-huset.. en annan viktig sak är diskmedelspumpen. den jag egentligen inte ville ha men blev övertalad med argumentet "du kommer ångra dig annars" (vilket jag förundrat gör redan. ångrar alltså): hur ska vi lösa dess vingliga konstruktion. beställa ny diskbänk med hålet på rätta stället kanske? 🙂 det är säkert fler saker vi ska fråga/diskutera, men det här är vad jag kommer på nu i en hast. anja ska ju komma hit och mäta för luckorna vi ska ha till gamla skåpen, kan ju ta allt det här då!

olinda
p l a y s t a t i o n 3
2 comments Lägg till din
  1. Hejs!Sågs dig oxå men ja hade lite brådis till cykelhandlaren o när jag kom ut var du puts väck 🙂 Ser bra ut i köket….de lilla man ser på bilderna. Får snart komma och inviga tycks ja 🙂
    Krams från mig

  2. inte puts väck kanske, men beer’n bar-väck 🙂
    tackar för kökspositiva ord – härligt med kred! inviger lite idag faktiskt med dafgårds lasagne i ugnen. smakade verkligen finfint efter alla mcdonalds- och mikromatsmåltider!!
    krams tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *