s k ö t b o r d e t

s t i n k f å g e l n
f ö r b e r e t t

av vägghängd modell kusinen på babyhuset sålt till oss hämtades ju hem häromdan. glatt skulle detta igår afton monteras upp på sin tilltänkta vägg i badrummet. gravida tass-svullna ullisarna placerades i hett gosigt badkar, tias handyman hantverkare hämtade dewalt och så inleddes arbetet. toaskåpet som satt på den plats skötbordet var planerat hänga plockades kvickt ner och måttning för skötbord inleddes. ganska snart uppstod dock problem: att både måtta, hålla och märka ut borrhål var ett jobb klurigt även för den mest inbitne snickare. min mallís fick missnöjt inse sig uppgiften besegrad och invänta färdigbadad fru. när frun så, nu om möjligt ännu mer tass-svullnare, ansåg sig färdigbadad togs gemensamma arbetsuppgiften an med stor entusiasm. att hitta placering för gamla skåpet var smidigt gjort. vid försök att göra detsamma med skötbordet stöttes däremot på patrull. du som besökt vårt nedre badrum vet att de fyra kvadratmeterna visserligen är grymt bra planerade med handfat, toalett och stort härligt badkar, men detta lämnar inte så mycket varken golvyta eller luft däröver kvar. inträngda och med påbörjad irritation försökte vi så med otympligt och tungt skötbord klura ut hur vi skulle göra. efter ungefär tre minuter gav vi upp. då badrummet är sk halvkaklat, och kakelnivån stiger dryga etthundratjugo centimeter upp på väggarna stod det kvickt klart att vi skulle tvingas borra i kaklet. jojo. det kunde väl gå an. men då behövdes ju också distanser på ca en centimeter för att fylla ut till kaklets nivå. detta hade inte heller skapat så stort dilemma. nä. det som stjälpte hela projektet var en enkel klantighet: vi hade helt enkelt inte mätt hur långt ut skötbordet skulle nå i utfällt läge… och när nu så gjordes blev vi inte bara en utan två som fick se oss besegrade av skötbordsskrället. en knapp decimeter mellan handfat och utfällt skötbord är nog till att vara en smula för optimistisk när det gäller viktnedgång efter förlöst barn 🙁

och för att vara optimistisk: tur i oturen att vi kom på det här innan vi borrat och skruvat färdigt!

nänä. det blir till att byta blöjor i köket på med glatt tyg överdraget skumgummimadrasserat skötbord istället. men jag tror det blir lika bra. och vi slipper ju bli en tusing fattigare också 🙂

tjinixen!

s t i n k f å g e l n
f ö r b e r e t t

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *