b a r n v a k t

b a r n v a g n a r
t o n f i s k p a s t a

i form av mormor är på sin väg till oss idag. ger gärna tid för brnbrn och mrmr att lära känna varann lite! – å så får ju jag möjlighet att göra det där hemmajobbet som lätt släpar efter annars. ni vet; tvätta, plocka undan – allt från kläder till vattenglas som liksom bara dumpar sig överallt, tömma diskmaskinen, duschas mig, kanske kolla mail, klappa och ge kärlek till de tyvärr lite försummade kattdjuren, fika med mamma/mormor osv). för en dag får jag det som bästisen P, som bor i ett litet hus på föräldrarnas tomt 🙂 fast nu har hon och maken köpt eget hus så från och med mars får hon också klara sig själv! massa grattis iaf!

solen skiner ute idag också. det känns alldeles overkligt att det ska vara så här fint väder varendaste dag? fast det är kallt. bara ett par minusgrader, men ingen vind iofs vilket skapar trevliga förutsättningar för uteaktivitet. skulle iaf behöva komma till stan och byta en tröja. mamsen hade nog också ett ärende i samma stil så luftombyte – från innegos till utefrisk – blir det nog nångång under dan.

dagsens fundering:
vad är det som händer i ryssland? och i colombia? och i frankrike? jag hänger dåligt med i verkligheten nu, men det känns väldigt obehagligt med dessa oppositionsfängslingar, ouppfostrade presidenter och galna fransoser.

dagsens eftertänksamma jämförelse:
i bangladesh brann en halv kåkstad upp och femtusen människor blev hemlösa. i californien (eller var det florida?) brann det samtidigt. antar att den skadade markytan var ungefär lika stor, men antalet drabbade overkligt mycket färre i usa.

dagsens underhållning:
magnus uggla gästbloggar på aftonbladet. säga vad man vill om den lille terriern men rolig är han. väldigt kul faktiskt.

dagsens "om ett ord"
är "dragplåster". ett sånt hade jag behövt i min armhåla.. .

som vanligt sitter jag i sängen med lagd bäbis och två oerhört lagda månsar. nu rörde visserligen den ena pälsen på sig men det var nog bara en stilla tillrättning (med tillhörande fis skulle jag gissa för doften av sådan kom väldigt lägligt precis efteråt). idag är förhoppningsvis sista dan med tratt för katten s förresten. såret läker ganska bra, och medicinen vi ger henne gör nytta. hoppas vi. exakt vad det är för medikament vi stoppar i henne vet jag inte men hon blir alldeles drogad av det och sover/ligger oerhört tungt i länge efter iproppning. håller tummarna för att dagen ska ge det apselut sistaste för att hon ska få vara trattlös sen iaf. å imorron kan hon i så fall kanske till och med vara en utekatt? såå gos hade det varit för henne!

på lördag är det julbord med jobbet. kul! blir nog ingen helkvällssejour för min del dock, har inte lyckats få kläm på hur man gör när man pumpar ut bäbismat nämligen. det blir skrattretande lite käk i den där behållaren. igår morse lyckades jag efter tio minuters kämpande t ex åstadkomma hela två milliliter… finns nog ingen unge som blir mätt på det är jag rädd. nåväl. jag har ju veckan på mig att öva lite mer. ska till bvc på imorron också; kanske kan få lite guidning där?

nu vaknar gullungen!
tjinixen!

b a r n v a g n a r
t o n f i s k p a s t a

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *