dan före dan

m i n i b ä b i . . .
emmalis första julafton

betyder apselut peak för trötta och julstressade villa morkulla-invånare och igår infann sig också årets stora julfajt. formatet var högljutt, alltsammans var helt meningslöst och vi stod givetvis båda som förlorare: det kändes ofantligt obehagligt att vara så arg med en EmmaLi i sitt hus. låtom oss nu för tomtens frid hålla sams resten av helgen! – med tanke på kraften i gårdagens urladdning hyser jag stort hopp därom…

endast en klapp återstår och den tänkte jag inhandlat igår eftermiddag. döm av min förvåning när butiken den skulle köpas i hade stängt. hela stan har öppet till klockan fem men här var det igenbommat och mörkt?! lustigt är att just denna affär alltid (förutom att erbjuda konstant realisation av värre art än hederlige harry) har öppet ungefär jämt. när jag själv förr i tiden var anställd där var det för tusiken öppet på de mest underliga tider, ofta när alla andra i byn hade stängt. märkligt! har funderat massor på om det kan finnas nån annat jag kan köpa som denna sista gåva men det är helt stopp i tankeverksamheten. uschiamej.

unga frkn hedberg är för tillfället babybjörnad och stenlagd. annars hade jag kunnat visa hur julförberedd hon är i röd lånad pontusbody och sina vita strumpbyxor! gulligast möjligt såklart 🙂 den i höstas på gekås inhandlade tomtedräkten är på tok för stor (strl 56-62) så den får sitta utanpå som ytterplagg när vi lufsar ut en sväng idag. luvan är mjuk som en teddybjörn så hon slipper frysa om öronen i blötrusket. fy blubban sicket kelväder det är. uschiamej igen.

hittade detta och trots att jag givetvis vet att det är bull kan jag inte låta bli att dela med mig

Barn som är födda på:

Måndagar: Kan få det slitsamt.
Tisdagar: Vackra men lata och okunniga.
Onsdagar: Argsinta och envisa.
Torsdagar: Kloka barn med extraordinära egenskaper.
Fredagar: Har tur med sig.
Lördagar: Starka.
Söndagar: Livsnjutare.

inte jättesvårt att gissa vilken dag mitt lilla barn är född på väl? 😉

tjinixen!

ps. för att du ska kunna lista ut vilken dag jag själv är född på ger jag en ledtråd: kolikbäbi!

m i n i b ä b i . . .
emmalis första julafton
1 comments Lägg till din
  1. …jag hade så när skrivit ”hi hi! men kom på att det kan, om man vill, missförstås så jag berättar bara: din bror är född en onsdag och så är även din far. Själv är jag liksom du ett måndagsbarn!
    kram. mr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *