julstämning av hög

one happy kid
mycket oväntat besök

klass går att inhämta här. ja jo. julen är över för den här gången. men så länge granen är grön, stjärnan lyser, staken står i fönstret och tomtarna på spiselhällen går det väl för sig att glädjas åt julens glada budskap!? å det här är skitbamsebra!

det är annars lätt att hålla sig fri från julstämning genom att titta ut genom fönstret. horisontellt regn av värsta västsvensk vinter-karaktär. utgår från att det är kallt också. har inte stuckit nosen utanför dörren mer än de sju sekunder det tar att hämta in posten. å det var tillräckligt för att ställa in planerade lufthämtarpromenaden. blä och dubbelt fy. visst fasen var det bättre väder förr? när vi var små menar jag.

kan gissa att pulk- och skridskorförsäljningen knappast slog några rekord i år.


dagsens samtidsundring:

vad händer nu efter mordet på benazir bhutto? blir det fullständig kaos i hela regionen? var det verkligen al qaida som ligger bakom? jag är lite skeptisk. ud avråder från resor till pakistan. no shit?


dagsens ordsammafattning:

som vanligt har flera nya ord kommit till under året. språkrådet har en lång lista. här finns t ex barista, gåtåg och dampa. och typ allt som har med klimat att göra (klimathot, klimatsmart etc). här finns också ett gäng jag aldrig hört förrut: ankarbarn, blåkort, nyfriskjobb och zorra t ex.

dagsens irritationsmoment:

som blev ett bramoment! ica-banken skickade för ett litet tag sen ut ett erbjudande om fondsparning (börja spara, få lite pengar av oss osv). detta erbjudande skulle gälla fram till 31 december. det gör det inte. det gällde fram tills igår. visserligen är jag ute i ogod tid, men det är en smula irriterande att ogod är likamed falsk. menmen. det blir inga pengar i deras fonder. tji fick dom. satte in lite tomtepengar till en person jag tyckte varit lite för generös i jul istället! å så var det problemet löst!


jag är bamsehungrig! kan dyka på fruktfatsmumset vi fick från p&m som var och hälsade på i förrgår. turligt nog fanns där också en låda smaskig tryffel; så jag inte behöver vara rakt igenom nyttig menar jag 🙂

tjinixen!

one happy kid
mycket oväntat besök

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *