en ynka gavel

jag oroas mig
kanske kan pigga

med spel passande vår konsoll hittades på gekås i onsdags. tidigare har de inte haft några alls så det var en positiv överraskning att det nu åtminstone fanns en fem-sex titlar att vraka mellan. call of duty 4som muta för min kamera fick mallís köpa ett call of duty 4 till min ps3a. men. hade jag vetat hur realistiskt (läs: bl a blodigt) det var skulle jag nog ställt mig lite mer på tvären. grafiken är riktigt bra, t o m på vår gamla lilla philip, och visst impas jag en smula, men jag är ändå förundrad att folk vill sitta och kniva ihjäl ex-ryssar på sin fritid? en detalj som fortfarande är skrattretande kass är bakgrundsvegetation; gräs, träd och buskar är stela som pinnar. ska det vara så svårt att få dem att bölja sig en smula? det skulle apselut kunna bli nästa finlirsgrej?

dagsens tår får jag alltid när jag läser om e&f:s resa till bolivia för att hämta hem sin lille son charlie. maken till efterlängad unge kan bli klurigt att hitta i min bekantskapskrets!

fick kvällskaffet i halsen igår när jag bläddrade igenom det ex av vi föräldrars gratisnummer som tydligen automatiskt skickas ut till nyblivna bäbiägare. i ett test av resesängar läste jag "Tänk på att konsumentköplagen ger dig en lagstadgad garantitid på ett år". jasså? jag är helt säker på att garanti är ett frivilligt åtagande! så in i ** korkat! jag kan inte fatta hur en seriös journalist kan gissa och hitta på? å ännu tokigare blir det i nästa stycke: "Om sängen går sönder efter ett år har du möjlighet att få garantitiden förlängd i två år till, under förutsättning att felet är ett så kallat ursprungsfel och att du har använt sängen på rätt sätt"! jaja. det kommer bli en å annan diskussion i reklamationsdiskarna framöver 🙁

tjinixen!

ps. för dig som är nyfiken på konsumenträtt är det görenkelt att googla sig fram på konsumentverkets sajt! eftersom jag arbetar i butik tycker jag det är viktigt att ha koll på dom här grejerna, men det är såklart inte tokigt att veta vad du har för rätt- och skyldigheter även som "vanlig" köpare!

jag oroas mig
kanske kan pigga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *