tias pratade med

ingen aik:are men
syskon! men hur...?

en av nya ägarna till huset några hundra meter härifrån (det jag försökte lobbya för att p&m skulle köpa). å nu kan jag inte låta bli att undra: va f*n är det för fel på hantverkare?! jaja. jag är fördomsfull, drar alla över en kam osv. men för bövelen.. det här är några av de saker dom dealar med: nya el-snubbar ska ta över och vet inte vad de gamla gjort eller hur de planerat (ska jag betala deras lön under halvtimmeslånga telefonsamtal?). kontakter hamnar på olika höjd (ojdå). förarbete för kabeldragning är gjort, det är bara för elektrikern att dra tråden (men ändå tar det lika lång tid som om de fått göra allt arbete, anar maskning). rörmokare sågar av ett rör hon tror inte är viktigt ("oj, det gick till toaletten på andra våning". minst en dags extra arbete. vem ska betala för det?).

jag får onda flashbacks till våra egna stjärnor i köket. favoriten är unga rörmokaren (lärling?) som jag, efter att han borrat rätt i en el-ledning i garagetaket och därmed släckt en fjärdedel av huset har följande konversation med:

jag: ojdå. det var inte bra.
han: . *flinar*
jag: du en undring, en sån där enkel liten apparat som känner av var det går el och vatten i väggarna, är det bara martin timell som använder såna eller?
han: *flinar* jaja. höhö.
jag: men du hade uppenbarligen behövt en sån här?
han: *flinar osäkert* eh. jo..

och elektrikern som borrat hål för ny elledning i golvet. det finns finfina hörn att använda, men han har borrat mitt på väggen, tre centimeter ut på golvet.

jag: vi har några grejer vi behöver titta på!
han: ja?
jag: det här kan du ju inte vara helt nöjd med? *pekar på hålet tre centimeter ut från listen, mitt på kartväggen*
han: eh. ?
jag: det blir inte särskilt snyggt med en kontakt mitt på väggen här?
han: . men.. ni skulle ju ha kylen här?
jag: jo. men kontakten bygger ju nästan en decimeter. då hamnar ju kylskåpet mitt ute på golvet? och om vi vill flytta den? då passar det ju inte så bra med en eldosa här, mitt på väggen?
han: . det förståss.. men, om jag sätter den där i hörnet istället?
jag: perfekt! det var ju det vi hade bestämt *tittar på entrepenör snickare mollérus*

det enda positiva med såna här hantverkarklantar är att det blir (läs: kan bli) roliga historier av det i efterhand.

ingen aik:are men
syskon! men hur...?
1 comments Lägg till din
  1. ..ja visst får man hemska tillbakablickar, som tur var tror jag dom hade satt kontakterna på fel bredd och inte på fel höjd…hoppas jag. Kan nog bli en nagelbitare för våra kära grannar denna totalrenovering.

    Puss på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *