undrar vad som

dolken från tunis
giftigt vatten från

blir årets väskdebatt (ni vet som startade genom att susanne ljung klagade över brutaldyra designhandväskor)?

och hoppashoppas att detta kan bli ett år då folk börjar tänka efter innan de klagar (av gammal vana). avundsjuka är grogrund till mer än eget magont. missunsamhet är en människas värsta egenskap osv. till exempel: privat sjukvård är bra. vad spelar det för roll att nya cancersjukhuset (och barnläkarmottagningen) bara tar patienter som betalar för sig? det är ingen vård som kostar dig som skattebetalare ett dugg, och det lämnar plats (för en "fattig") i den offentliga vården. dessutom. "fattig" är i många fall (givetvis inte alla) nåt man gör sig. en försäkring är frivillig. detsamma gäller prioritering. men båda är oundvikligt nödvändiga för den som planerar. eller väljer att inte gambla med sin säkerhet. och väljer du att göra det har du inte heller rätt att klaga på den som inte gör det (å då menar jag inte klagar).

snart är det idrottsgala. det var kluriga kandidater till jerringpriset. antar det går till nån av de populistiska: zlatan, klüft eller persson. trots att de kanske inte är de mest värda? fast å andra sidan. den som får det är ju den som är mest värd!? det är ju den folket valt!

tjinixen!

dolken från tunis
giftigt vatten från

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *