Allsvenska tabellen ser

Reneé Nyberg uppvisade
Universeum, Kålltorp och

bra ut för oss kvastar. Efter en komplett omgång (lite haltande tabell) är det lite fånigt att sia om slutligt serieresultat, men jag är vid gott mod. Öfvre halvan är min realistiska gissning, topp fem en förhoppning. Spelar i eftermiddag borta mot Larssons skånska patrull. De ligger tvåa just nu, vi trea. Toppstrid således 😉

Mer sportglädje. Wic piskar Pixbo in i Lisebergskaninernas mörkaste hålor. Suddenseger senast enbart för spänningens skull såklart!

Avslutningsvis hoppas jag på brutal spänning och stor dramatik när Rolf-Göran Bengtsson skuttar hem den totala världscupssegern i Scandinavium om några veckor! Såå härligt att FEI World Cup-finalen är tillbaka i Göttlaborg! Jag är ju i lagom ålder att minnas Hugo Simon och Gladstone [sicken häst!] plocka hem en handfull volvosar under åren det företaget "ägde"i cupen (något senare ägdes arenorna av blygt tillbakadragne John Whitaker och hans sagohäst Milton som bokstavligen flög över hindren som en gasell på savannen. Sedan dessa båda giganters tid – jodå, det händer att engelsmannen dyker upp på prispallen fortfarande, och den lille österrikaren såg jag för bara nåt år sen i en hemmaplanstävling – har det väl egentigen inte funnits nåt liknande ekipage förrän Rodrigo Pessoa och alldeles magiska Baloubet du Rouet iller-ilade fram över häck och oxer tills för några år sen. De var mer än överlägsna; de lekte sig fram, och de hoppade stundtals så löjligt snabbt att motståndarna måste kliat sig i ögonen. Vi åskådare gjorde det iaf! Nå, skäms på mig för nu räknar jag inte tjejerna, både Malin& Flippan och Meredith Michaels Beerbaum & Shutterfly har legat i den absoluta världstoppen i flera år, för som gammal hästtjej är det gubbarna jag minns mest, det sitter i på nåt vis. Nä, nog med nostalgi…). Kanske har STV också äntligen fattat att hästkalaset på bästkusten är mycket större än Globen-tramset med sina tomtar och söta agility-vovvar och sänder riktigt mycket från både hoppning, körning och dressyr.

Tjolahopp!

Reneé Nyberg uppvisade
Universeum, Kålltorp och
2 comments Lägg till din
  1. Sicken flashback……MILTON!!! Herregud vad jag älskade den hästen (på avstånd) Han var som en enhörning utan horn 🙂

  2. Ja. Eller hur! Lever han fortfarande tro? Hade varit roligt att se lite gamla rörliga bilder, se om han fortfarande kan andeta mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *