Att kommentera andras

Var vi först?
Inspirerad av Jessica

bloggar är nåt jag gärna och ofta gör. Det är för mig ett självklart sätt att visa 1) min åsikt och 2) mitt intresse. Intresse för det bloggaren skriver om alltså.

Med risk att förlora läsare måste jag nu framföra det jag ganska länge funderat och retat mig på.

This is the modest thought!

Jag läser bloggarna jag kommenterar. Jupp. Jag läser dom! Och. Det jag kommenterar är det bloggaren skrivit i inlägget jag kommenterar. I min nosiga (b)logg är kommentarerna i förhållandevis många fall skrivna enbart som svar på det jag ursprungligen skrivit hos den som kommenterar! Kanske är jag korkad, kanske har jag missuppfattat the purpose och möjlighet of kommentering, men jag anser denna typ av feedback tämligen trist. Så, om jag kommenterat hos dig, svara gärna i egen blogg! – det är det många som gör, och det blir klart lättare för andra att följa vår konversation! Eller, som några smartisar redan gör: svara i mina nosar – men sätt repliken i nån slags relation till inlägget du skriver under! Som de flesta säkert märkt utgår jag själv från nån slags blandning av dessa båda sätt vilket gifvetvis betyder att jag anser båda vara lika eminenta 🙂

Ergo. Det är kul att få återkoppling på sina kommentarer, men det är roligt (faktiskt ännu roligare!) att få respons på ett eget inlägg också. Ett bevis på att nån läst. Och tycker nåt: håller med eller emot = har en uppfattning om din åsikt eller upplevelse eller vad det nu må vara du bloggar om.

Med förhoppning om förståelse – kanske t o m kommentarat mot- eller medhåll 😉 – önskar jag alla som läser detta en fantastiskt trevlig kväll!

Tjinixen!

Var vi först?
Inspirerad av Jessica
16 comments Lägg till din
 1. Men det fattar väl alla…? Smarta… Med risk för att fjeiotgjeroötikfjgeitu…

 2. Jo, jag håller med… För det mesta FÖRSÖKER jag att kommentera inlägget och inte BArA svara på kommentaren jag själv fått.. sen kan det ju hända att man avviker från det av olika anledningar…

  Jahapp, där sa du nåt.. Jag satt precis och skrev på bloggsida att det snart är sista ansökningsdagen på högskolan.. Har faktiskt själv funderat rätt mycket de senaste dagarna på att OM jag hade suttit inne, så hade jag ju tagit alla chanser att utbilda mig så mycket jag bara hade kunnat.. Shit.. Jag hade förmodligen varit både socionom och advokat, när jag hade kommit ut *S*

 3. ”klart fiskar är kluriga… superkluriga… har du inte sett ”hitta nemo”?”

  Svar: Hahahahahahaha, jo absolut.. Och ”Hitta Nemo” är ju SÅ verklighetsbaserat.. (fast ibland undrar man.. fiskj*vel) *skratt*

 4. Du gör helt rätt att gå igenom din garderob om du ska få samma respekt som jag får av min omgivning då jag klär mig utsökt.

 5. du skriver rörigt och upprepar samma sak hela tiden i din egen blogg.
  Folk orkar inte läsa så mycket text lär dig korta av det gör jag. Tro mig jag har också mycket att skriva. Man kan skriva långa kommentarer men inte inlägg. Korrigera din text lite

 6. Totte: tack! blir oerhört glad över att just ditt inlägg hamnat överst (särskilt när jag ser vad som nästlat sig in precis under!!).

  stolta stalkern: ”du å jag alfred”..

  t0tta: ”olika anledningar” dyker upp oftare hos en del än hos andra 😉

  dutchess: om jag mailar lite bilder, skulle du kunna hjälpa mig att ta ut det bästa då?
  och.
  du har alldeles rätt.
  förlåt!
  ska försöka bättra mig i fortsättningen!

 7. hmmm… nej du, det där går inte.. Om jag skulle svara i min egen blogg skulle det bli jävligt märkligt.. Eftersom när jag vaknar så är det en sådär 50 kommentarer i det senaste inlägget..

  Ska jag då börja kommentera alla dom under alla dessa kommentarer? då kommer det bli anussegt för folk att följa..

  och dessutom är det ju kul att få kommentarer, jag orkar inte gå in på någon annans blogg och kika i dens kommentarsruta om den svarat mig då tycker inte jag att jag kan kräva det tillbaks..

  nej du.. jag fortsätter nog precis som vanligt ;D

  så, för att svara.. hehe: personlighetsklyvning är ett betydligt lättare ord ;D

 8. Det där har du faktiskt rätt i. Jag har med tänkt på det. Men jag sätter mig emot allt så

  Svar: Jag tuggar med tuggummi. Papper bara om det finns till hand. Bebisar äter mat. Och små maskar de har hittat i trädgården. Det vet väl alla.

  Sov gott!

 9. Jag håller helt med dig…
  Något som är skrattretande dock är att läsa kommentarerna under ett sånt här inlägg där man verkligen kan se otroliga smakprov ur det du nyss skrivit.

  Kommentarer eller snarare reklam i form av tävlingar och ”ha en bra dag,läs min blogg” gör att mitt intresse för bloggning sjunkit drastiskt.

  ”ha en bra dag ” 😉

 10. joel down under: men döh, alla är inte lika lästa som du å får däröfr inte femtio nya kommentarer varje dag! men, sen mitt morr för ett tag sen kommenterar du ju alltid först nåt hos mig och sen ditt svar på min kommentar! det fünkar jü finaste firren ju!

  Rebecca Rebell: shit! jag vågar egentligen inte gå emot dig, men.. min bäbis tuggar inte maskar. skulle aldrig falla henne in! så det så. god natt själv!

  Amanda: eller hur! jag garvade och lät inlägget vara kvar som bevis på respektlösheten hos hönset Natalie (vägrar gifvetvis svara henne på egen sajt. här är det ju ingen idé eftersom jag vet att hon aldrig hittar tillbaka hit!)!

 11. Du har så rätt kära du! Det är lätt att man hastar igenom en massa text utan att tänka efter och ge respons i vardagsstressen att ”jag skulle ju laga maten…jag måste bara läsa” och sedan blir det inte mer. Jag ska försöka bättra mig (och andas lite under tiden jag läser..:) Jag har inte läst boken PS I love you men tusset.blogspot.com såg filmen för ett tag sedan och tyckte den var bra. Den som lever får se:) hejssvejs

 12. Har faktiskt också tänkt på detta och håller med dig fullt ut! (Trots att jag nu måste erkänna att jag ”svarat” i andras bloggar på helt andra saker – Ska genast sluta med det!) =)

 13. Klurigt det här… Har man, som Joel, 50 kommentarer är det ytterst klurigt att hålla ordning på allt… Ja, ja… Vad fan, det kanske är okej att man gör lite olika. Finns bloggregler/kommentarregler?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *