Dagsens tips: musikalen Jesus Christ Superstar

Ros och ris
Less på more!

går att se – och/eller höra – hur många gånger som helst. Trots att jag är okultiverat okristen lockas jag omåttligt av historien om Jesus sista dagar när berättade om av makalösa radarparet Lloyd Webber/Rice.

Detta är nog världens bästa musikal? Att musiken, och framför allt texterna, är förjävlabra gör gifvetvis sitt. I otroliga originalfilmen från ’73 syns sjuttiotalet både när det är som sämst [filmens ende svarte kille spelar Judas] och som bäst [frisyrer, kläder, musik, sångteknik].

Ladda med glittrigaste dansbyxorna: du kommer få svårt att sitta still!

Ros och ris
Less på more!
10 comments Lägg till din
 1. Är den verkligen så bra? borde man se den? försöte se filmen med.. eeehh.. orkade faktiskt inte. folk pratar så mycket. är det bara tomt prat eller är den faktiskt bra? 😛

 2. Först: Kul att få Rögle i elitserien så grattis tillbaka!

  Många berättelser ur ”boken” är ju väldigt intressanta om dom framförs på rätt sätt, är inte heller religiös men kan fascineras av dessa historier.

 3. Marie: tack för grattis! får se hur livat det blir i sockerbrukshallen i vinter…

  håller med vad du skriver ang bibeln. och i trollkarlerna Andrew Lloyd Webber och Tim Rice händer skapas magi av den spänning som redan finns!

 4. frida: såklart! det är ju också lloyd webber! – fast den är omöjlig på svenska. såg den i göteborg, inte alls imponerad tyvärr… PS-musikalernas uppsättning var flera gånger bättre. kanske inte sånginsaterna (såklart!), men regi och vilja!

 5. Såg den för några år sedan på Göteborgsoperan, men blev inte lika begeistrad. Min favorit är nog My Fair Lady eller klassikern Sound of Music.

 6. Jag har inte sett den. Inte alls faktiskt, varesig på tv eller ”live”. Får ta tag i det:) Ja, Alvtegens böcker börjar på S allihop- det stämmer. Vad roligt att du berördes av klippet på lillkillen… jag tycker också det är riktigt fint…på många sätt. Kramkram

 7. Petra: ”problemet” med göteborgsoperauppsättningar är att dom är på svenska. ingen höjdare. sällan iaf. har inte sett den här på nåt annat än engelska, så det är originalversionen jag rekommenderar i det här fallet! annars är båda dom du räknar upp också bra. men inte som JCS 😉

  Therese: tycker jag apselut att du ska! ja det var som sagt ett mycket fint klipp. vet du hur det gick för honom sen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *