Feminist har jag

Årets Nyhetsbild 2008
Familjederby för kvastar

faktiskt aldrig sett mig som av den enkla anledningen att jag är lite missnöjd med att typbestämma mina åsikter. Jag är nämligen av den inställningen att det jag tycker inte behöver placeras i fack eller genrer för att få (eller förlora i) styrka.

Vart vill jag då komma med detta? Jo. Häromdan fick jag ett ilsket infall som skulle kunna härledas till feministiskt tankesätt: Jag har till mitt förfogande en handfull krämer och klet och parfymer och schampon av olik men ganska dyr härkomst. Mallias har tre pryttlar för samma ändamål; en raktvål, en efter rak-kräm samt hemska hemska Dubbeldusch för all typ av tvättning. Den produkt som fått mig att skriva det här inlägget är hans efter rak-kräm. Jag har i många år varit både Clinique och Biotherm trogen. Därför föll det sig ganska naturligt att makens kräm blev en Biotherm. Häromdan föll det sig så på det viset att min egen ansiktskräm befann sig på annan plats än sin vanliga (dvs okänd) när jag kom ur duschen. Då ansiktet är det enda jag tar mig tid att klena in efter rengöring blev det en smula irriterat när jag förstod att min behövda fuktgivare var kvarglömd i nån väska efter babysim eller mammarytmik. However. Duktig flicka reder sig själv. "Det som passar åt honom passar åt mig", tänkte jag modigt och grabbade friskt tag i makens Aquapower Ultra Moisturizing. Jag förvånas genast av den mjuka och ergonomiskt anpassade form burkflaskan har. "Sånt här är jag inte van vid", kom jag på mig att tänka, och måste i samma andetag försvara min konsumtion av fuktighetsbevarande krämer till en försvarlig standard och kanske onödig prisklass. "Men va f*n!" fortsätter jag under det jag med blöta händer och enkelt handhavande lyfter locket av flaskan och möts av en hur jefla praktisk kräm-ut-klämmar-anordning som helst. Alltså. Upprepar. Min erfarenhet av dyra skitbra krämer är stor. Och det de tar betalt för i kräminnehåll skippar de uppenbarligen när det gäller användarvänlighet. Maken till krångliga brukar och flaskor och flirpar och pumpanordningar får man leta efter. Här hittade jag en som var både smidig, hygienisk och… förbaskemig, sammanlänkad med en produkt för män?? För helskotta? Vad är felet? Är vi kvinnor för blåögda (läs: korkade) och vi sätter design framför funktion? Eller är vi helt enkelt för snälla (läs: korkade) för att protestera mot fippliga guldstänksprydda glasburkar. Eller är det helt enkelt så att det inte läggs energi på att få fram en bra funktionsduglig förpackning för produkter till kvinnor? Ska jag behöva leta i hyllorna bland for men-artiklar för att hitta en snygg och praktiskt förpackning? Eller är alltsammans en olyckligt sammanträffande?

Dagsens i-landsproblem kategori: skönhetsprodukter är nu avhandlad och publicerad.

Dags att attackera nästa problem: att försöka få älsklingsbäbin att sova hela natten.

Tjenixen!

Årets Nyhetsbild 2008
Familjederby för kvastar
13 comments Lägg till din
 1. Jaha? Men hjälpte krämen då? *skratt*

  Det är helt ok.. Tyckte bara det började se lite fjantigt ut på listan där.

  Tack.. Ska försöka..
  Det bara attackerade mig.. På eftermiddagen igår, var jag frisk och igårkväll var jag bottensjuk.. Helskumt.

 2. haha! öh.. det vet jag faktiskt inte? glömde helt enkelt känna efter i min missnöjdhet över dess förträffliga användarvänlighet…! men jag tror det? eller jo, det gjorde den. väl. ?

  nu måste jag sova!

 3. jajemen, här kommer lite erotiskt stönande…

  aaaaah….mmmmmm…..oooohhh

  och allt blandas ihop med en tub ”Aquapower Ultra Moisturizing” så kan vi ha värsta smygorgien här i kommentarerna…

 4. Att män har enkla fina användarvänliga tuber , burkar och flärpfria saker i tvåfärgade förpackningar beror på att vi inte skulle ta oss tid att manövrera något annat. Varför kvinnor står ut med det måste bro på att de ganska ofta också står ut med män – och har man klarat av det så är en fuktighetskräms beskaffenhet småpotatis. Eller kanske inte.

  Kanske beror det på att män är så upptagna med att fundera på kvinnor att de aldrig skulle klara av den där komplicerade förpackningen medan kvinnor i gemen är fullt upptagna med sig själva – eller iaf inte upptagna med sina män?

  Hur det än är. Så länge du låter bli dubbeldusch så är väl vad som helst OK. Eller kanske inte.

 5. Hahaha när jag blir stor!? Jag har hört att kommer kaffedrickandet inte tills jag är 20 kommer det inte alls 😛

 6. Nää, nu får vi starta en revolution och kräva bättre förpackningar!! Alltså dubbeldusch måste vara var mans vän….men för mig = Dubbel-usch! 😉

 7. Hmmm, intressant! Har faktiskt aldrig tänkt på det där, mer än att jag inte gillar burkar som man måste doppa fingrarna i varje gång. Är jag korkad då? 😉 Men jag undrar också: Var cremen bra? Luktade den förresten ”karl”?

 8. joel: va fint. krämig erotik är alldeles underskattat.
  men det blir ju knappast särskilt smygigt här heller? eller ens lämpligt!

  Skonilsson: jag håller med varendaste ord. du är en klok man!? och ja. dubbelduschen är jag till min glädje för upptagen för att ge mig på..

  Hanna: jag började dricka kaffe för ungefär två år sen. öh. när jag var ungefär 20.

  Satu: revolution, sa bill. usch, sa bull. 🙂

  Petra: t0tta undrade detsamma och jag förundrades över att jag inte ens tänkt på det. hänvisar till de klara besked jag gav i svarskommentaren här ovan.

  Frida: tja. dubbel(d)usch kanske 🙂

  Matilda: njo. det är klart. tänkte att du kanske liksom hade en färdig mall till salu?

 9. jo. just det. beroende på situation. men. ”idiot” hade väl ändå varit värre än ”älskling” inför folk?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *