Jag löv respons!

26.4 - Ett pedagogiskt inslag
Dagsens tips: blanda Zoom och Sveriges Radio

Igår ändrade jag layouten på min kommentatorssida. Igen! Bland annat la jag till ytterligare text om hur jag vill det ska gå till. Jag är nämligen såå trött på tramskommentarer. Igen! Ganska nöjd med resultatet blev jag efter Joels ärliga undring om jag inte med dessa nya stridslystna regler riskerar att skrämma bort kommentatorsvilliga skribenter ändå osäker. Kanske är jag för sträng? Förstör jag glädjen och spontaniteten? Det är ju raka motsatsen till vad jag vill!!

Jag kan inte låta bli att pretentiöst brasklappa mig: de flesta av mina läsare känner till och hörsammar mitt tjafs om "bloggrespekt"! Det är alltså inte er jag vänder mig till…

Nä. Mitt envetna krig vänder sig mot spammare. I huvudsak. För det är faktiskt också så att jag tycker det är trist att anstränga mig att skriva vad jag anser någorlunda genomtänkta och intressanta ;) kommentarer hos någon och få ett urtrist Tack för din kommentar! tillbaka. I mina nosar! Själv kommenterar jag för att kredda, dissa eller fråga om nåt jag läst. Inte för att få upp besöksstatistiken hos mig! – vilket i spamfallen inte ens är nån nytta till eftersom det enda som händer när en engångsbesökare lämnar ett sånt där tramsspår är att jag får en extra plutt just den dan!?

Gifvetvis är jag medveten om att kommentering är ett sätt att söka läsare, å jag välkomnar alla – stammisar såväl som nyingar – med öppnaste famnen! Men eftersom det märks både tydligt och kvickt om ”läsaren” intresserar sig för mig (i.e. det jag skriver) eller bara för att få behålla mig som återkommande statistikläsare så orkar jag sällan upprätthålla ett vad jag kallar ensidigt bloggförhållande! Fast. Kanske är jag helt enkelt för kräsen?

Slutsats: Jag löv läsare! Och jag bladar kommentarer! Iallafall dom som respekterar och förstår mig!
26.4 - Ett pedagogiskt inslag
Dagsens tips: blanda Zoom och Sveriges Radio
12 comments Lägg till din
 1. Jag tycker som du. Man ska kommentera inlägget ifråga. Kommentarer kallas det kanske av en anledning.

  Och ja. Mormödrar är de bästa människorna! Och inlägget var lite censurerat från min sida. Fast enligt mig så är det inte heller ovårdat språk, men när hon säger att attans är emot gud och blabla kan man ju undra

 2. Ja visst blir det konstigt med svar på något som man skrivit i någons blogg. Men många väljer att göra så, både svara i sin egen blogg och den andres för att man inte ska missa svaret. Det kan uppfattas som omtänksamt men blir väldigt underligt för andra läsare. Jag har sett ovanligt mycket sånt i din blogg.

  Håller med dig om att det är trevligast om det som skrivs i kommentaren har någon anknytning till inlägget. Undantaget är, tycker jag, gamla vänner och bekanta som vill tala om att de läser ens blogg.

  Men värst är ju de som bara vill få uppmärksamhet på sin egen blogg. Typ ”gå in och kolla på min tävling!”

 3. hmmm.. tror nog att spammare skiter i att läsa texten och bara skickar sin kommentar ändå..

  Eftersom dom uppenbarligen skiter totalt i inlägget. Läste någons blogg där det stod om husdjursdöd och under stod kommentaren ”hej, vilken kul blogg.. kika in i min”

  Tror att en kortare och mer direkt uppmaning på runt 10-15 ord hae funkat bättre, typ:

  ”Jag kommer inte svara på din skitkommentar så skriv inte”

  Ja, eller något liknande…

 4. ”Förstör jag glädjen och spontaniteten?”

  Nej verkligen inte! Ett kommentarsfält på en blogg är varken en gästbok, ett klotterplank, en chat eller en stolsdyna på en tunnelbanevagn som man tydligen kan kladda ner med vad som helst.

  Alla spammares aktiviteter i stil med ”Fin blogg. Besök gärna min.” måste kvävas i sin linda!

 5. Rebecca: kommentarskommentaren var klockren, ”det heter kommentar av en anledning”!

  Annaa M: vaddå? de är ju de roligaste! på så sätt hittar jag ju så många nya roliga bloggar att läsa… NOT!!

  joel: öh, du är inte lätt att pliisa.. 😉 först är jag för hård, sen är jag för mjuk!? skulle nog gissa att ditt senaste tips här jagar bort fler kommentarörer än du trodde att min gamla flerradiga uppmaning gjorde!

  rosenblom: TACK! glad uppmuntran är bästa medicinen för undrande själar… 😉

  Totte: tjo!

 6. Hejsan!
  Vet inte varför jag kommenterar just detta först men hamnde här när jag surfade runt här hos dig så att så här får det bli.

  Håller med dig helt i det du skriver ang bloggrespekt.
  Något att det mest irriterande jag vet när det gäller kommentarer är när man en rad som bara säger kanske: Ja visst är det ha en bra dag kram!

  Hallå det är ett svar på min kommentar hos dem. Antagligen har dem inte ens läst mitt inlägg!!
  Fast värst är nog när jag av nån anledning vart ledsen och skrivit ett låååångt inlägg om hur jag mår. Då kommer nåt smarthuvud och skriver en liten kommentar och avslutar med: Jag hoppas du mår fin och har haft dig en bra dag!

  Hallå nej läs inlägget så vet du att jag har inte haft en bra dag.

  Ja jag kan nog svammla på ett tag om detta men väljer att inte göra det.
  Skall nu surfa vidare här inne hos dig en stund.

  Kram Linda (en alldeles färsk läsare!)

  1. tjohej och välkommen! nya nosare är både välkomna och väldans uppskattade!

   jag har fått försvara den här åsikten en del, men de allra flesta som kommenterat på olika sätt verkar ändå ha förstått hur jag menar. det är bara en önskan om hur jag skulle vilja ha det hos mig i min blogg. att det har blivit sämre med responsen det sista får jag väl ta för vad det är, jag är glad för all respons 🙂

   nu är klockan alldeles för mycket, men imorron ska jag ge mig in och snoka hos dig!
   tjo!

 7. Hej, jag hittade dina fina foton när jag Googlade efter vårbarn (i sandlådan) och skulle jättegärna vilja använda ett i en annons om en tomtvisning. Hittade ingen mailadress så att jag kunde visa ett exempel. Kontakta gärna mig: Anita Wagner, 070-6281314.

 8. Jag var nära på att inte svara på din kommentar för att jag läste om dina regler eller önskemål. Inte för att jag inte ville läsa och kommentera ditt blogginlägg, utan för att jag helt enkelt är för trött just nu men ändå ville svara på din intressanta kommentar. Blir ju konstigt att bara krysta fram något. Men nu kommenterar jag istället genuint på det här inlägget, så något gav det ju till slut ändå! 🙂
  Själv har jag nog inga särskilda regler, men försöker svara på nästan alla kommentarer (förutom de som verkligen inte finns något att svara på). Det har dock hänt att jag valt att inte publicera kommentarer av den otrevligare sorten om kommentatorn varit anonym, men har då skrivit ett blogginlägg där jag ber personen ger sig till känna först för att sedan i så fall bemöta kritiken.
  Annars fÖrsöker jag hålla hela grejen med bloggen prestigelös för att slippa ställa krav på mig själv.
  Hoppas du får en trevlig kväll.

  1. Joo, men jag är inte rabiat när det gäller kommenteringen – längre 🙂 som du kanske såg är detta ett exakt fyra år gammalt inlägg, och på den tiden var problemet stort. Jag läste och kommenterade mellan 10 och 30 bloggar per dag, ungefär hälften svarade i min blogg med sånt som ”hej ja verkligen fin blogg du har förresten!”. Till detta kom alla idiotiska spaminlägg: ”hej fin blogg läs gärna min!” eller ”vill bara tipsa om en tävling i min blogg”… nä! Bort! Men nu är problemet inte alls lika stort.

   Turligt har jag nästan skonats helt från elaka anonyma kommentarer. Antar jag skriver för mycket (as in långa inlägg) och för oprovocerande för att dra till mig den sortens lågt stående individer. Hoppas det i ditt fall rört sig om nån enstaka händelse bara?

   Det verkar också som att mina tankar om ”bloggrespekt”, dvs respektera inlägget du kommenterar åtminstone genom att ha läst det, har spridit sig och frågan är varken kontroversiell eller aktuell längre 🙂 inlägget – det här alltså – ligger kvar mest som referens, och som ”guide” för nya nosare :p

   Nu när blogspot verkar ha tagit bort möjligheten att prenumerera på kommentarer kanske det blirsvårare att följa sina kommentarsspår iofs. Vi får väl se! Pretentiös försöker jag låta bli att vara i alla sammanhang, kanske lyckas jag mindre bra i vissa sammanhang? 😉

   Kul att du tog dig tid att läsa iaf! Och, tack för verkligt läsvärd kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *