Kan glädjas åt

En undersökning visar
Blir galet förbannad

1) att vi plockade en pinne på Örjans Vall igår. Vi var värda två till tycker jag partiskt, för nog sprang väl göteborgarna i ärlighetens namn mer i korvståndet än mina killar? Inte såg det ut som några svenska mästare inte…? Sen kan dom va svenska mestare hur mycket dom vill. Igår var dom faktiskt inte det. Synd då att det ändå bara blev ett poäng som sagt.

2) att Rögle äntligen klättrat tillbaka till Elitserien!

3) att arbetarpôjkarna från Götet slog sina likar från hufvudstaden med imponerande 2-0. Kan också passa på att ruska på huvet åt Bajjens märkliga idé att dom inte vill gå med på att bortalaget betalar för sina supporters eventuella förstörelse. Varför? Jo, dom vill ha del av intäkterna också. Men. Njo. Jag förstår dom på ett vis för de drar in mycket publik/kosing. Men. Nä. Så går det inte till i den riktiga världen. Den utanför Söders höjder.

Tjinixen!

PS. Tycker lite synd om Rami Shaaban som inte gjort nån sådär alldeles lyckad allsvensk comeback. Kan det måhända vara skorna det hänger på? 😉

En undersökning visar
Blir galet förbannad
6 comments Lägg till din
 1. Hmm.. Mitt senate ex och hans son, följde Rögle slaviskt och jag bor ju mindre än 2 mil därifrån, så jag tror att jag har koll på att det är hockey i.a.f *S*

  Tack =)

  Vet du? En sån halvlitensburk, kostar faktiskt 46-49 kr, beroende på var man köper den.
  B stod och funderade på det på vägen hem från jobbet, men tyckte inte det var värt så mycket pengar. Men han hade glass hemma, så vi fick lite i oss ändå. Men supertack för omtanken =)

 2. hehe.. givetvis vet jag redan alla svar ;D

  och ja, fast jag är faktiskt bisarr os nörd… mycket större en fotboll för mig (slå mig inte)…

 3. Jo, det är nog skorna. Vi ska se över det där. Vi måste få igång spänsten på karln. 😉

  Att besökande klubbar ska betala säkerheten är märkligt. Det handlar inte om att betala ev. förstörelse (de idioter som förstör skall ju alltid ställas till svars, oavsett om det handlar om fotbollsbesökare eller besökare på Berwaldhallen), det handlar ju om ifall besökande klubb ska betala extra säkerhetspådrag.

  Att polisen vill fakturera fotbollsklubbar för extra
  bemanning är befängt (extra personal UTANFÖR/INNAFÖR arenan). Ska kungahuset el. riksdagen bli fakturerat för extra utryckning vid statsbesök? Ska demonstrationståg bli fakturerade av polisen vid 1 maj? Skall polisen fakturera någon om de måste kalla in extra personal i jakten på någon politikers mord?
  Nä, polisen skall avlönas av staten… och finansieras av skattemedel, de ska inte vara ”legoknektar” som springer ärenden åt dem som har råd att betala.

  Ska besökande klubbbar betala för EXTRA säkerhet samtidigt som den extra inkomst som besökande klubbar för med sig enkom skall gå till hemmalaget?

  När t.e.x AIK kommer på besök så kan de ta med sig 1000 eller fler. Det är runt 200 000 SEK i extra inkomster bara på biljetterna. Räkna sedan in extra inkomster för mat, husrum etc. Det blir några kronor. Vill de ha besökare, för det vill ju folk, om de kan tjäna pengar på dem, så får de se till att arrangera på ett tillfredställande sätt.

  Det är larvigt. Polis och medborgares säkerhet skall betalas av våra skattemedel. Sen får vi se över om vi tycker oss ha råd med sport. Har vi det så är det fortfarande polisens arbete att vid behov utöva det våldsmonopol som givits dem av oss alla som är medborgare. Att polisen helt plötsligt skall skicka fakturor till enskilda organisationer är befängt.

  Men ponera att man kommer överens om att dessa fotbollsmatcher är privata tillställningar och polisen ENDAST rycker in om de blir ringda, typ som en störningsjour. Ska polisen då fakturera detta? Och vem? Om de blir insatta att lösa ett lägenhetsbråk eller varför inte ett ungdomsdisko. Ska de då skicka en faktura? Till vem?

  Att de som arrangerar skall stå för arrangemangets säkerhet är inte konstigt – de har ju alltid valet att tacka nej till att Black Army får komma in men det vill ju ingen.

  Att komma tillrätta med våldsbenägna dumskallar löser man inte genom att säga till klubbarna att betala notan. Att påstå att dessa våldsbenägna herrar är ett fotbollsproblem är att simplifiera ett problem som sträcker sig längre in i samhället. Att be enskilda fotbollsklubbar att lösa detta samhälleliga problem är uddlöst, fegt och lite strutsaktigt.

  Så om då klubbar – trots allt – kommer överens om att DELA på konstaden av ev. extra säkerhetspersonal (på dessa privata tillställningar), varför skulle inte delar av arrangemangets extra inkomster också kunna användas till denna säkerhetspost? Det är inte så märkligt, inte om man vill ha trevliga sånger på läktaren.

  Det handlar inte om att betala förstörelse. Det handlar om vem som skall betala för att ett arrangemang skall kunna genomföras. Och om man delar på kostnader, varför skall man inte dela på inskomster?

  Tro inte på hypen. Det handlar inte om att AIK, HAMMARBY och andra med stort bortafölje INTE vill göra rätt för sig, det handlar enkelt sagt om att om du är beredd att dela merkonstnader och därmed dela på arrangemanget, varför inte dela på merinkomster och beakta att det också är en del av samarrangemanget.

  Och NEJ, polisen skall inte skicka fakturor. Det underminerar polisens ställning och skadar förtroendet.

  Det blev långt. Pladdrigt… men min ursäkt är att det är sent. 😉

 4. Hej! Jobbar som undersköterska. va detta inlägget jag skrev om gällde ett par sjukdagar jag hade som jag inte skulle få betalt för! :/
  Men facket o F-kassan hjälpte mig.
  Det är några avd på sjukhusets ssk som skall ut i strejk o ett par från vbgs kommun. Men dem har väl en vecka till på sig innan strejeken kommer igång, Hoppas på att dem höjjer lönerna o att vi får som vi vill iaf! Men dem har sagt att det kommer inte bli någon samhällsfara iaf. Som tur är. hoppas det går igenom, för en ny sjusköterska har kass lön 🙁
  Jag tjänar mer än vissa på heltid. Hemskt!
  Kram på dig!

 5. t0tta: bor du nästan i ängelholm? festligt! där har jag en gammal kompis. eller. vi bodde på samma korridor i lund, och nu bor han i malmö.

  joel: OS kan man ju faktiskt titta på även som icke-sportnörd har jag hört så du behöver inte oroa dig 🙂

  Skonilsson: ett sådan ambitiös kommentar kräfver ordentlig replik. den kommer. [det kan ta ett tag/nån dag dock för bäbi tycker inte jag ska få nån egentid alls…] i korthet kan jag bara säga. jag håller med. och inte.

 6. Skonilsson: jag håller egentligen med dig. MEN, alltsammans ställs på sin spets iom att de rötägg som förstör är de som lägger ribban. därför tycker jag att: ja, polisen ska få debitera klubbar, arrangörer, privatpersoner när det rör sig om utryckning utöver det vanliga. med detta menar jag som exempel när djurgårds”supportrar” stormar Avenyn. osv.

  en stilla undran jag har är hur själva inkomstdelandet ska gå till. räkna lagtröjor? dela intäkterna enbart för bortaläktaren? eller helt sonika 50-50? det sistnämnda skulle isf innebära väldig förlust för storklubbarna.

  jag är av den åsikt att sådden ska betalas. att staten (dvs jag) ska betala för fotbollsklubbarnas firmors lekstuga är därför inte okej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *