Min bloggkoll är

Human Trafficking
PS. Va fan!

mycket liten förstod jag idag efter att ha träffat några tjejer över en solskensfika och pratat bloggning. Jag satt som ett frågetecken när flera kända bloggare, och för den delen bloggämnen, togs upp. "Fenomen" som Ben & Jerry-glass och Kenzas pojkvän (eller var det Blondinbellas?) är mig inte bara främmande utan också ganska egala 🙂 MEN, det var ruskigt kul att få en insikt i den här delen av bloggvärlden som jag har apselut noll kunskap om! Min gissning: Att det skiljer en halv generation på mig och de andra tre kan vara en anledning till våra olika bloggaspekter. Att vi helt enkelt läser olika bloggar en annan. Eller samma? Orsak alltså. Säkerligen tittar vi på olika tv-program, lyssnar på olika radiokanaler (P1 nån?) och läser olika tidningar och böcker också. Detta ser jag som fullständigt naturligt, för inte fasen var jag samma person för tio år sen som jag är idag!?

Intressant var också att få ett utlåtande från de berömda bloggkommentatorerna (lägger ingen länk här men ni vet säkert var ni kan hitta dom). Min första tanke till deras recension var, "jess, min intention har gått fram". Men sen funderade jag lite till, och blev mer och mer osäker på att jag verkligen lyckats? Behöver inte gå in på exakt vad de skrev, men iom deras sammanfattande blogg-allover-kommentarer ser jag att jag skiljer mig alldeles från det de kallar "tjejbloggare". Av de faktorer man enligt dem inte hittar i den typiska tjejbloggen stämmer många på mina nosar. Nästan alla faktiskt. Okej. Grillchips hittar ni inte hos mig. Men knappt nån annan mat heller. Däremot en liten dos litteratur (får verkligen hålla igen på mitt kulturtjaffs, vet att det kanske inte går hem i stugorna, annars hade ni överösts av mitt enorma bokintresse), oarrangerade bilder i vardagssituationer (oarrangerade? mer eller mindre alla foton jag publicerar är spontana. och vardagssituationer? tja, räknas mina två ego-bilder från bröllopsfesten vi var på för en månad sen dit?), självdistans och humor (vill tro det iaf :), skolrelaterad fakta (vet inte riktigt vad dom menar med det? allmänbildning? det skriver jag väl isf om?), politik och samhällsfrågor (öh? läst mina nosar eller?), hobby och sport (öh? läst mina nosar eller?) samt reflektioner (se förra paranteserna). Hade jag haft tid (och ork 🙂 hade jag lagt in länkar här men klockan är mycket och ni får helt enkelt ta mig på mitt ord. Eller dra er till minnes/leta själva!

Slutligen. Göttaste moset och finaste fisken att Warberg precis som jag varnade för i förrgår piskade Pixbo till Lisebergkaninsland! Mot Globen! SM-titeln ska försvaras! Läste förresten att Blå Tåget troligen tuffar till Stockholm lika lyckligt som förra året. Den resan kommer jag inte vara med på (i år heller), men i vanlig ordning betittas matchen under gemensamt gläjderus på Harrys! Kamrat Larsson hänger väl på? – och alla andra som är på det humöret!

Nu.
Bingen.

Tjinixen!

Human Trafficking
PS. Va fan!
6 comments Lägg till din
  1. Letar som fan hos bloggkommentatorerna men hittar inte någon recension av din blogg. Vad är det nu jag missuppfattar????

  2. Sandra: härlig uppmuntran! TACK!!

    Annaa och Evis: nejnej, sorry att jag är otydligt lurig. jag finns inte recenserad i deras blogg (är inte tillräckligt intressant för det är jag rädd). det är en lokal blaska som kontaktat dom ang ett litet reportage i sin tidning. fick alltså ett ”personligt utlåtande” eller vad jag ska kalla det. inte riktigt så spännande som det kanske lät här ovanför alltså!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *