TV4 suger. Har

Warberg svenska mästare!
Dagsens tips: klipp gräsmattan innan gräset blir för långt

i mitt sportsliga tv-tittande sällan (aldrig?) varit med om mer sämre refererande än det i finalsändningen från Svenska SuperLigan nu i eftermiddags.

TV4s orubbligt irriterande Stockholmsfixering lyser igenom i många sammanhang och är enligt mig otroligt pinsam. Och oprofessionell. De kan väl åtminstone försöka låtsas vara objektiva? Nån gång?! I denna match levererades åsikter så genomskinligt AIK-supportande att jag till slut blir förbannad. Till och med gästande assisterande förbundskapten är kass på att dölja vilket lag hans hjärta klappar extra för.

ett exempel:
Efter ordinarie matchtid står det 4-4 i målprotokollet. 32-26 i skott till WIC. Men enligt TV4 vinner AIK. På poäng?

Mållös förlängning. Avgörande genom straffar ett tråkigt vis att avsluta en SM-final på tycker jag och hade faktiskt ställt in mig på förlust. Bäst av fem gäller. Det är rafflande spännande! WIC:s målvakt makalöse Peter Sjögren räddar första skottet och sen vågar jag nästan inte titta. För Maalis skull (hon är i min famn) försöker jag hålla mig lugn men pulsen tickar fortfort.

nästa exempel:
AIK sätter en straff i ribban. ”Otur”! hojtas det från TV4-båset. WIC träffar samma ribba: ”Det gäller att ha marginalerna på sin sida”, konstateras lugnt.

WIC leder 2-1 och Nicklas Jihde (Sveriges bäste innebandyspelare och, ja, Peters brorsa) får möjlighet att rädda sitt lag kvar i matchen. Han visar [tyvärr] sin storhet och trollar upp Sjögren på läktaren… Kommentatorerna är i extas och vrålar "Jaaa! HAN GÖR MÅÅÅL"!! I nästkommande straff har Magnus underbar Svensson möjlighet att för säsongen fälla Solna-laget som en packad och överviktig nittonåring. Det enda han behöver göra är att trolla in bollen bakom killen med nr 69 på ryggen – vilket han gör!! Jublet är enormt i Globen!! Tusentals tillresta fans vet inte till sig av glädje! Kommentatorerna i båset är plötsligt oerhört sansade. TV4.s Vanberg står på mattan där det jublas viftas och skriks. Han är mycket dämpad, meddelar resultatet och berättar att programmet ska avslutas. För Keno. Inga intervjuer. Ingenting. Hade det varit annorlunda om AIK vunnit?

Om ni nu tycker detta verkar otroligt och/eller inte tror mig: var det nån som såg eller hörde ett endaste litet nafs om veckans Göteborgs-derby i TV4? Jag satt klistrad framför deras Nyhetsmorgon men sportinslagen innehöll inte mycket annat än NHL. Inte ens en futtig resultattavla från allsvenskan.

Warberg svenska mästare!
Dagsens tips: klipp gräsmattan innan gräset blir för långt
4 comments Lägg till din
 1. Efter årtionde av AIK-hat på SVT känns det inte mer än rättvist 😉

  Noterade inte det du har noterat men jag såg bara från sudden och framåt och bytte kanal direkt efter avgörandet. Men hade det varit tvärtom hade jag nog reagerat. Eller inte. Som sagt, man är van med AIK-hatet från media.

  Det löjligaste med hela finalen är dock att det skall avgöras på straffar. Efter en halv periods sudden… Är innebandyspelare så förbannat dåligt tränade att de inte mäktar med ens en hel periods sudden?

  Det var en del om derbyt i tv4´s lokala nyheter här i Göteborg. Men vem bryr sig om GAIS? Ett derby mellan BP och Hammarby får inte heller så mycket plats.

 2. men du, alla hatar ju AIK 🙂

  tycker ju också att straffar är kasst. vad det handlar om är tydligen att tv-sändningen inte kan hålla på forever. så. det är återigen TV4 som får mitt spe [samtidigt som jag givetvis förstår att det inte går att köra över hur många program som helst pga en evighetsmatch]!

  det är skillnad på ”inte så mycket plats” och ingen plats…

  blir för övrigt grymt imponerad av att du tänker flytta över hela din blogg! ser upp till människor med ideal – om dom följer dom villsäga. finns det inget enkelt sätt att göra det på? måste du verkligen flytta över varje inlägg manuellt? shit sicket jobb!!

 3. Det är ett hån mot sporten att inte ha tid med mer än en halv suddenperiod.

  Kanske också en fingervisning om hur pass intressant sporten innebandy är…?

  Jag har flyttat över aktiviteten. Ännu har inte något större jobb på flytt av innehållet gjorts. Försöker hitta en lösning. Copy/paste will take forever…

 4. visst är det? men. som du skriver är [väl] inte innebandy största sporten intressemässigt. fast jag tror nog att halva varberg satt bänkade framför tv:n, WIC har ett enormt stöd här!

  klipp och klistra fick jag nog av på dagis. min kreativitet passar inte för sån aktivitet. när/om nån kommer på ett smidigt vis att flytta hela rasket hänger jag på! just nu är min moral lägre än min ork 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *