18.5 – Har nu genomlidit

18.5 - Maken tvättar fönster,
19.5 - Bönen hörsammad! Oglamour

flera timmar med vackra överklassen. Från att aldrig sett ett endaste avsnitt hamnade jag mitt i Kanal 5:s special Gossip Girl hela dan. TV:n har stått på i bakgrunden och jag har nu stenkoll på Blair, Humphrey, Serena, Julia och den där Bull eller vad han heter. Har också fattat att Melrose Place-Megan spelar mamma till tjejen som hade sex med bästisens pojkvän. [IMDB:ade och överaskadades av festliga eposid-titlar med tydliga associationer; The Blair Bitch Project, Desperately Seeking Serena och apseluta favvisen Much ’I Do’ About Nothing!] Men. Nu är jag såå trött på eländet.

Jag har sett det förrut. Jag kan det här. Att skildra överklassen är såå förra århundradet. Sett Bevvan nån? Nykomlingar finns också. Till exempel OC. Och Dirty Sexy Money. Nu Gossip Girl. What about lite förnyelse i mediakulturen? När får vi se det oglamorösa? När kommer storyn om fattiglapparna? Lite innovation i Hollywood tack. Typ Big Love. I like! Men, så är det ju HBO såklart… Dom enda som vågar. Och kan?

18.5 - Maken tvättar fönster,
19.5 - Bönen hörsammad! Oglamour
16 comments Lägg till din
 1. Tja.. "Herrskap och tjänstefolk" skildrade väl fattiga.. "Lilla huset på prärien" och "Anne på Grönkulla" också.."Macahan".. Även om de inte hör hemma i detta århundradet S

  Grattis.. Samtliga gissningar på vad "B" står för, var fel skratt

 2. Skaffa BBC Prime och kolla på engelska serier i stället! Där är det mer gott oglamour. Håller med dig förstås, jag har fått nog för länge sedan, som tur är så är den värsta tiden över här när mina flickor såg på en hel rad av de där serierna. Mycket roligare med fotboll! Zlatan hjälte idag.

 3. H.a.h.a 🙂 Som jag sa tilL Karla visst är ni större men jag är ändå större 😉 Fattar Ru?;) haha.. EmmaLi är en söt liten plutt 🙂 hehe , hoppas ni inte tar illa upp ! Kram

 4. När man ser sånna serier så slår det mej alltid att dom som har mycket pengar i sånna serier alltid är så olyckliga t.ex OC ?!:) kram

 5. Men GG (även Gilmore Girls med samma initial var en favvo)är ju fantastiskt kul att drömma sig bort i! Sitter klistrad när nya säsongen drar igång på tisdag. Och att Desperate Housewives sedan förgyller timman senare gör kvällen än mer perfekt. Fram med pop cornen och en flarra rödvin! Vardagslyx!

 6. t0tta: och alla de serier du räknade upp sändes första gången typ innan jag var född. nästan. okej då. inte alls. men de gills iaf inte för de är skitgamla. eller alltså, inte skitgamla, men ganska gamla. eller. kanske inte ganska gamla heller, utan liksom mer inte helt nya. äh. de gills inte iaf. de är inte glammigt oglammiga. de är dammigt oglammiga.

  Annaa M: kanalen finns. och engelska serier i all ära (couplings, cold feet, emmerdale och two pints and a bag of crisps är favvisar) men de är inte heller glammigt oglammiga. de är bara brittiska! och underbara!

  Clara: tar inte det minsta illa upp! förresten saknas vi dig och din mamma. asalänge sen vi träffades ju 🙁

  Sofie: sure. olyckliga. men rika. jag vill se dom fattiga och olyckliga…

  Stalkern: hmm. min vardagslyx är att få gå på toa ostörd… 😀

  Fröken Wallenberg: apselut. knark är dåligt. bloggar är bra.

 7. Ja, grattis till storsegern… 😉

  På samma sätt om Sköna Hem och Bostadsdelen är storsäljare så är OC, Sexy Dirty och Dallas detsamma. De står inte bara för verklighetsflykt utan fyllr med sin massa också en källa till värdekälla ohc sedlighetsnorm. Det är skrämmande då de blir ideal och något att sträva efter. Detta fenomen är nog en del i att vi är sämre och sämre på at ta hand om de som behöver hjälp runt omkring oss. Bu.

 8. Det kommer det kommer.. När jag tar över tv-världen då ska jag börja göra big brother på en urinoar i stockholm…

  Antingen det eller ge ut paintball-gevär till bröllopsgäster..

  Kan bli två stora hitar…

 9. Är inte så förtjust i Gossip Girl – alla känns så jäkla unga! Men serien med Hank Moody!(Minns inte ens vad serien heter…) HONOM VILL JA HA! ;D

 10. Ja, fast kl 20 har Karla i regel sovit i 1 h och så länge orkar inte ens jag plöja Rocky på toaletten.

 11. Helt rätt! Tv behöver revolutioneras en hel del. En annan sak som är så grymt tråkiga är alla dessa jäkla sjukhus- och kriminalserier. Okej att det går bra med en, högst kanske 2 serier i samma anda, men när det handlar om att 70% av tablåtiden består av samma smörja så blir man less :O

 12. Ha ha, vad roligt, jag låg hela dagen igår och tittade på Gossip Girl, visste knappt vad det var innan. Men på nåt sätt känns det väldigt nytt och 2000, även då jag håller med om att temat, överklass, känns väldigt tjatigt. Kändes som jag låg och kollade på Bevvan igen, fast typ 17 år senare och i ny tappning, skumt. Och tack, nu vet jag vem som spelade Lily. Behöver inte gå runt och grubbla på det längre…

 13. okej jag har aldrig sett gossipgirl och tänker inte göra det nu heller efter att ha hört din recension. Men big love måste jag försöka kolla in! undrar bara vart man kan få tag i den…

 14. Jag håller med dig om att det borde komma något nytt. Big Love är riktigt bra som exempel. Jag tycker nog att Gossip Girl blivit lite uttjatat. Alla snackar om det, alla tjatar om det, men så väldans jättemycket bättre än andra liknande serier är det ju inte.. 😛 Eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *