22.5 – Strejkande sjuksköterskor stod

21.5 - Drogba visar ut sig,
Dagsens tips: med mikrofon behöver du inte gapa!

utanför Systembolaget och delade ut flygblad i lördags förmiddags. Alla tog inte emot den uträckta pamfletten.

Det är nog inte lämpligt, avböjde Mats Eriksson med sänkt huvud.

Sköterskorna såg förvirrade ut. De visste inte vem han var?! Eller så blev de överrumplade? I så fall ångrar de nog sin långsamma hjärna idag!

För övrigt. Jag är som en del av er vet emot strejk i [nästan] alla dess former. Anser gifvetvis att en sjuksköterska är för dåligt betald. Anser å andra sidan att en läkare ibland har lite för mycket i lön. Men. Strejk är aldrig befogat. Anser jag. Fast. Med tanke på hur mycket landstingen sparar nu kanske de har råd att höja lönerna nu? Eller omfördela?

21.5 - Drogba visar ut sig,
Dagsens tips: med mikrofon behöver du inte gapa!
12 comments Lägg till din
 1. H.E.R.T.i.G.i.N.N.A.N.: saker som i min värld är självklara blir i andras frågetecken och missförstånd.

  jag vet inte om du skämtar men för säkerhets skull förklarar jag: på samma vis som en IFK (Göteborg)-supporter kallar sig ängel och en djurgårdare järnkamin [eller nåt annat, fulare ;)] kallar sig HBK:aren kvast. as easy as that.

 2. Rätt! Strejk är inte bra och inte kul. Men vafan ska man göra. Läkarna är överbetalda, det har du också rätt i. Problemet är väl inte sällan heller den oerhört överbetalda administrativa personalen som finns i mångtal inom varje organisation.

  Mats Eriksson ska nog inte heller klaga över sitt lönekuvert…

 3. ja du ulisen jag håller med om att strej är tråkigt men i sverige är det det enda vapnet man kan ta till som arbetar, tror du behöver läsa lite politik och historia ;)kolla i danmark där är det andra bullar. prata med en barnmorska som jobbat i 16 år och har special utbildning, hon hade 19800kr innan skatt på varberg sjukhus (utan ob).mitt råd till henne var att sluta å byta jobb 😉 ha det gött mvh en som kan sveriges arbets historia 😉 hälsa familjen

 4. Totte: där slår du huvudet på spiken. onödig administration är alltid kostnadsoeffektivt.

  nissen: va kul att se dig här! hoppas allt är bra i skåne – och att du längtas micket hem 😀

  som svar på din kommentar säger jag; apselut. för att utvecklas är historien viktig! men den tid vi lever i nu är inte samma som för hundra år sen. tycker inte att det ska behöva gå så långt som till vapen och hot. förberedande och grundlig medling kan undvika skador på båda sidor. – så är jag också obotlig pacifist!

 5. hahahahah jag håller med om att strejk är onödigt men förhandlingar om lön har hållt på i ca 4 månader å inget händer, tråkigt men sant. sitter hos julia å tittar slager ;(.hoppas allt är bra med er annars, å att emmali mår fint. ha de gött

 6. Nejmen va roligt, här har vi ju vitt skilda åsikter..

  Det är inte så ofta..

  Jag förespråkar starkt strejk som ett effektivt sätt att få saker gjort snabbt på kort tid.

  Utan strejker hade sverige kanske fortfarande stått kvar och trampat runt gamla löpande band och muttrat surt bakom ryggen på chefen..

  Nej.. strejk är jag mycket förtjust i 😀

 7. Öh, du bloggar vårdpersonals löner men mest av allt fotboll… Ska vi diskutera löner och vem som är värd vad? Nej, jag tycker inte att en läkare är överbetald. En sjuksköterska ÄR underbetald (för att inte tala om dietister…), men en fotbollsspelare ÄR ÖVERBETALD!!! Att sparka på en boll? Och kunna försörja sig på det. Och ofta även hela sin familj? Jag fattar noll!!!

 8. joel: vi håller lite med varann tror jag. men det är skillnad på nu och då…!

  dietisten: jojo darling! om man ska jämföra äpplen och päron? klart en [internationell] fotbollspelare har galet för mycket betalt kan tyckas. precis som en musikartist. eller en Skandia-chef. men jag lägger mig inte i den privata sektorns ekonomi (å jag har inga Skandia-aktier). mer lön, mer skatt säger jag! not my money, det är skillnaden.

  det är också skillnad på nytta och nöje. många betalar med större glädje femhundra spänn för en kväll på krogen än detsamma för ett tandläkarbesök. fans betalar tusentals kronor för att se Zlatan på gräsmattan. och köper Nike-skor för att han bär såna. därför är Nike med å betalar Zlatans lön. men. landstinget är delvis skattefinansierat. skatt betalas av dig och mig. därför har jag åsikter om läkarlöner. och sjuksköterskelöner. och lärarlöner. men inte fotbollslöner.

  marknadsekonomi is da shit 🙂

 9. Näh, sant.. nu finns det mer papper att fylla i än förr.. ytterliggare än anledning att strejka så man manar på byråkratikvarnen lite ;D

  hehe

 10. Fast vill vi hellre ha privat sjukvård? Var och en tar hand om sig? Ja, ja, kanske inte läge att diskutera detta här och nu, många nya inlägg nu ju. Men det är klart, eftersom jag ändå har en fot i den offentliga sektorn och betalar massa skatt dit kan jag dock tänka mig högre lön den dag jag kanske återvänder 😉

 11. dietisten: kan inte låta bli! sen när betyder privat sjukvård per automatik försämring?

  det är en mycket intressant diskussion, men den har inte längre så mycket med mitt ursprungsinlägg att göra 😉 vi kan väl avsluta den nån annanstans!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *