1.6 – Jösses sicket kalajs

30.5 - Separationsångest och tandagnissel
Dagsens tips: "The God of Small Things" av Arundhati Roy

dom bjöd på Lerumsfolket!! Inte nog med att de samlat stora delar av västra Sveriges allra trevligaste (superkul att träffa så mycket nya människor, och direkt känna att alla är skitnajs!), deras nyinköpta gasoldrivna megagrill – med tillhörande kokplatta! – var dessutom till fullo fylld med alla smaskiga mumsigheter du kan tänka dig; flera sorters olikmarinerade möra nötköttbitar, fräscha grönsaker (paprika, smålökar, körsbärstomater), spännande kuber av lax och färsk tonfisk, halloumi, kycklingfilé, lerhummer (havskräftor), smarriga jordgubbar, räkor och champinjoner. Alltsammans prydligt sortvis uppspettat för var och en gästerna att komponera sin egen gourmettallrik. Och salladsbuffén? Shitpomfrit! Uppdukad på snygg duk med vackra blommor dekorerande nästan varje fat fanns färskpotatis (med bland annat ruccola och chèvre!), couscous-blandning, salsa, oliver, majonnäspotatis, minipajer, kronärtskockskanapéer, mer oliver, färskt bröd (2 olika), ett helt orimligt stort fat färska räkor, ost och perfekt guacamole. Och alltsammans hemmagjort!! Skoja min dojja jag åt. Jag är fortfarande rund om magen – å det var knappt jag behövde frukost imorse. Efterföljande stans saftigaste jordgubbstårta var egentligen alldeles ”onödig” men den gick inte att låta bli!

När vi körde hemåt vid halvtvåtiden och möttes av en svagt ljusblå morgonhimmel i öster var lyckan nästan obeskrivbar. Att få lyxåka, båda vuxna i framsätet, var till stor del bidragande orsak till underbart sköna känslan jag är människa, inte bara mamma.

Så, TACK käraste vänner för en fantastisk kväll!

PS. Hur det gick för barnvakterna hemma? Perfaste fina fisken! Vår genomarbetade plan föll i god jord och genom att ”lura” lilla liten med egentid i sitt gym och kvällsgrötmatning somnade hon snark i sin säng och sov sen gott hela natten. Lite lessen hade hon såklart varit, men om det var vanlig kvällsgråt eller senaste dagarnas panikartade VAR ÄR MAMMA/PAPPA vet jag faktiskt inte. Och i ärlighetens namn, vissa saker mår man nog bättre av att inte veta…

30.5 - Separationsångest och tandagnissel
Dagsens tips: "The God of Small Things" av Arundhati Roy
3 comments Lägg till din
  1. Men hållå! Jag är också gôrtrevlig! Och maten lät asgod! Inntrodus mii med detta trevliga par genast!!!

  2. neee. det gick på 3000 baht för oss båda 🙂 lätt värt det. du borde prova!! alla borde prova 🙂

    ååååh sluta prata om så god mat. jag vill ha. jag längtar som en tok efter svensk mat. färskpotatis.. yum…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *