20.6 – om uttrycksmöjligheter.

19.6 - om vart pengarna tar vägen.
21.6 - om att blåsa sin kos bort.

Engelskan är oundvikligt bäst när det gäller coolaste uttryck. Försök t ex säga Drop dead and eat shit på svenska. Eller No way, José. Eller kanske Are you talking to me? Punk!. I gränslandet svävar sånt som Holy cow. Alldeles totalt omöjligt är Raining cats and dogs vilket jag faktiskt hört en verklig engelsman säga en gång, på riktigt!

Nu ska jag fira midsommar!
Tjenixen!

19.6 - om vart pengarna tar vägen.
21.6 - om att blåsa sin kos bort.
9 comments Lägg till din
 1. Hej, tack för kommentaren på min blogg, hoppas du fortsätter kika in. Trevlig fortsättning på midsommarkvällen! Mvh Johanna

 2. Å andra sidan är det svårt att säga "Jag orkar inte" på engelska 🙂 Alltså inte bokstavligt talat "orkar", utan mer "äh, jag orkar inte"

  Tanka Opera själv och kolla! Filen är ju bara 8mb stor! Testa att scrolla på sidor och testa feeds (rss), mouse gestures och navigera runt på sidor. Dock behövs en bra urlfilter-fil för blockering av reklam på alla sidor… postar en guide på bloggen ikväll!

 3. Ät bajs döhuve!

  Inte en chans, Frans!

  Va fick du luft ifrån?!

  Helig gödselstack

  och

  Fan va de pissar

  jag kommer alltid hävda att svenskan är ett starkare språk ;D

 4. Otto: den största grejen är det rätt lätt att säga fula ord på ett främmande språk. sånt som jag knappt ens klarar att tänka tyst på svenska kan jag glatt och nästan utan eftertanke hojta på utrikiska!

  ang Opera. återstår att se. tack för påbackning iaf.

  joel: frans-grejen va najs. den kommer jag låna!

  rosenblom: jo. jag säger också sådär. fast det låter ju inte klokt!!?

 5. Nu blir jag ilsk.

  Töntar till engelsmän. Vad fan är det om det regnar katter och hundar?

  Här regnar det minsann småspik. Eller vad säger man?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *