11.7 – om avlyssning och lånad musik.

10.7 - om jag försvinner ett tag...
Dagsens tips: lyssna!

Visst är jag icke ensam om att inte veta hur man gör för att norpa filmer och musik på nätet. Å andra sidan är jag nöjd i min okunskap. Gifvetvis har jag nedladdad musik i min ägo (som jag fått från andra, såna som vet hur man gör), men andelen är försumbar så jag tycker att den nästan inte gills. Nästan sa jag!

Vad är det då som gör att folk är så rädda för att få sin datatrafik avlyssnad? Det är ju knappast så att anonymiteten idag är säkrad? Enkla metoder används hos t ex Google, Facebook och relaterade mailprogram för att hålla koll på vad och vart du surfar. Vad är då skillnaden om syftet istället för reklam är säkerhet? Eller ligger skillnaden i fildelning, surfning och privat telefoni?

Vad hände med den oskyldige har intet att frukta? Vems storebror är egentligen farligast?

10.7 - om jag försvinner ett tag...
Dagsens tips: lyssna!
9 comments Lägg till din
 1. ja det e sant som står skrivet, men man måste vara stark i sådanna lägen för barnets skull..men nu bor jag med min nya pojkvän som trivs jättebra med tindra.. o vad som gäller mitt gamla liv o tindras riktiga pappa så har vi lämnat det bakom oss o ser framåt.. 🙂

 2. Jag kan inte heller ladda ner vare sig filmer eller musik och på sätt och vis tycker jag att det är fel att folk gör det. MEN! De kan gott sänka priserna så filmer och cd-skivor – det är inte klokt att en skådespelare ska ha flera miljoner för att spela en roll i en film. Likadant med vissa idrottares löner…

  Jättesöt bild på flickungen i förra inlägget förresten!

 3. Jovars, ladda ner kan jag ju iof, men när musiken aldrig läggs på en fysisk skiva och säljs i butikerna (de två vi har i stan), så tycker jag att jag på nåt vis har rätt att ladda ner….? Jag köper ju faktiskt en del i butik också:)Och det där med avlyssning, låt dom lyssna för tusan, om dom anser att det är nödvändigt!

  Ja, jag håller ju med om att Lasse kanske inte är den gladaste pricken, men han var ändå mysig att lyssna på tycker jag och hade en del intressant att säga…

  Ses imon!

 4. Caroline: klart att det inte är rätt!? min hjärteröda iPod är knökfull av lagligt köpt eller laddad musik, podradio och böcker men där finns också sju eller åtta snodda skivor och jag skäms lite varje gång jag lyssnar på nån av dom…

  Julia: det finns bara en skivbutik kvar i stan mig veterligen, men cdon har ofta najsa priset 😉

  lyssnade klart på LW idag och jodå, det blev bättre. särskilt när han släppte melankolin och berättade anekdoter. på dialekt! ska höra extramaterialet innan jag somnar ikväll, eller imorron innan upphämtning. kan diskutera honom i bilen sen!

 5. Du är inte ensam.. Min 9-åria dotter, har inte full koll på hur man tankar musik och flmer.. Än =)

  Paddan är blå.. Inte tvåfärgad.. =)

 6. Jag är ganska delad i min åsikt kring piratladdning. Å ena sidan kan jag tycka att det är ok, men å andra sidan förstår jag att det är fel och drabbar artister/skådisar och deras leverne. A tough cookie!

  Ja, Donald är nu skyldig mig 60 dollar. Kan man fakturera honom tro?

 7. Kotteby: även om jag inte laddar själv betyder det ju inte att jag är nån alltigenomhederlig ängel. summan av kardemumman brukar hålla sig konstant 🙂

  lycka till hos trumpen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *