13.8 – lite mer om bröllopsdagsnamngivningsfesten.

12.8 - om en regnig nästsista semesterdag.
Dagsens tips: uddasporter från Kina.
glada gäster umgås!
i förgrunden Per och Elin, där bakom bl a Charlotte, Emma och Petra med Pontus

om presenter

Lite matta men mycket glada satt vi på söndagen i vårt presenthav och mös. Både Maali och Mattias & jag hade fått jättejättefina saker! Bäbin hade bl a fått böcker, ätdon, smycken och leksaker. Och pengar såklart. Framtida vuxen-middagar är också räddade då hela Astrid Lindgrens filmskatt – levererad i kappsäck, med gullpengar å allt! – nu finns i bäbi Hedberts ägo! Med sina fådda spardjur (ett får, en måns och en elefant; två av tre var dessutom redan en smula matade!) har lilla eLi nu goda förutsättningar för ett sparsamt liv. Mina och Mattias förutsättningar är snurriga. Våra presenter var nämligen mest av kluckande bubblande art! Hela familjen kan i framtiden förhoppningsvis mumsa från fådda trädet med inte mindre än fyra olika sorters körsbär!

om miss- och annat oförstånd

Vi hade bjudit "från klockan fyra". Förvånande många ringde samma dag och frågade vad det betydde. En ringde dessutom och meddelade att de skulle ta med en bekant de hade på besök, "om det är okej". Lite ställd inför faktum, "annars får en av oss stanna hemma med honom", plus att vi nog aldrig stängt vår dörr för någon endaste gäst dök den oinbjudne upp tillsammans med sina värdar. Han hade säkert ett trevlig kalas, hans glas var enligt rapport ett av dom som aldrig var tomt. Om han var trevlig? Ingen aning. Han presenterade sig aldrig för mig.

om slarv

Rökare har blivit duktiga på att städa efter sig. Övriga nikotinister verkar däremot tro att deras otyg inte syns? Medan min snälla mamma dagen efter plockade bruna slemsniglar i trädgården plockade svärmor ungefär en dosa snusditon – lustigt nog alla prillor utom fyra inom en radie av 34 cm. Vi funderar på att göra polissak av ärendet men vet att det vore att slå huvet i väggen eftersom dom nästan aldrig driver sak mot sig själva 😉

om överblivet

Så värst mycket mat blev det inte över. Däremot en dunk vin och dryga två lådor öl. Systembolaget har öppet köp. Eller så skänksäljer man till svärfar som ska ha egen stor fest nästa helg! Eller om det var nästnästa?

om tacksamhet

All visad generositet gör mig alldeles varm i hjärtat!! Allra käraste vänner; TACK!! Utan att förringa de superbamsefina och personliga gåvor vi fått måste jag ändå säga att en av de finaste presenterna var en slant till Unicef. Fast så är jag ju lite knäpp :)

om efterlysning

Vi eftersöker en styck av misstag slängd tesked. Samt ett vett att gå och lägga sig i tid…

12.8 - om en regnig nästsista semesterdag.
Dagsens tips: uddasporter från Kina.
14 comments Lägg till din
 1. Blev det sprit över?

  Ja, det märks att inte jag var bjuden.

  ha-begäret?

  Hmmm….skall man konvertera till en tibetansk munk? Och finna inre harmoni istället!

 2. Kotten: jag vill tro att det blev dricka över mer beror på att vi köpt för mycket än att folk drack för lite kåmpis. en del gäster hade med sig eget, drack på vårat och tog med sig sitt egna hem igen 😉

  munk? funkar inte för mig.

 3. Tiden går jättesnabbt när man fått barn. Ett tips som jag faktiskt gjort helt omedvetet är att sprida korten man äger hos sina vänner eller i ett usb-minne som man lägger hos någon/några. Du har ju oxå barn, lika gammalt som det tog innan det kom ut! Tiden var som bäst innan de blir förvildade och springer överallt!

  Tänk på det ta mycket kort och spara dem i ett usb-minne eller dyl.

  Kjamiz från Ruda, och lycka till med att äta upp allt!!

  http://www.branden.blogg.se

 4. Å sikket trevligt kaljs ni verkar haft, verkar verkligen som en spännande person den objudna gästen, kanske skulle ställa till med kalajs i hopp om att han dyker upp här me=)

  Imon du, jag ,sow och meat loaf. blir lite som en dubbel dejt.

  Skivan är fixad nu.

 5. Låter ju som en kul fest =)

  Svar: Njä, cigaretter är ohälsosamt, men att sakna sin partner är bara bra. Jag levde i 7 år, i ett helt kärlekslöst föhållande (i.a.f från min sida).. Jag är m.a.o i himmelriket nu.

 6. Kristina: har många gånger funderat på att lägga skivor, hårddiskar och/eller usb-minnen i bankfack, men det blir ju aldrig av. har också tänkt filma huset och lägga filmen antingen i samma bankfack eller hemma hos nån annan (som försäkring/minne). efter att ha läst om ditt hemska öde blir jag sporrad att få tummen ur.

  Maddah: det var apnajs! kom faktiskt ihåg att dricka en tyst grattisskål för din syster också 🙂 den kamratlige har nog åkt hem igen men om du vill kan jag såklart höra mig för? ang dejt. jag och sow, du och köttfärslimpan.

  🙂

  t0tta: att sakna är kanske bra, men det får inte bli för mycket saknad för det är bara jobbigt. första natten är alltid jäkligast. sen går det "lättare"!

 7. Hahha… Din lilla snikare där… Försök inte goasteleendetivärledenbäbysen har aldrig haft vett att lägga sig i tid! 😉

  Got you!

  Pok

  Mallaskahållakollpåvettetiallafallbralla

  Men eftersom ni ändå let

 8. Man frågar aldrig om det är okej att ta med en bekant på den sortens fester – jag är förfärad.

 9. Mumsade katten den tomma… För att er som undrar vem som var snåljåpen.

  Konstapeln svär högt och heligt att hans snusar hamnade i komposten.

  Å det var vårt fel att det lagdes sent. Å svärfars!

  Så kul vi hade!!!!

  PS tolv? tvol? tlov?

 10. Malla: hmm. det var faktiskt inte bäbin jag refererade till i första hand här tyvärr…

  Evis: jag håller med du, men alla har inte gått kurs hos Ribbing 😉

  Hanna: apselut. jag anser; folk som klagar på att inte kunna köpa en flarra vin efter kl 18 på vardagar har antingen värdelös planeringsförmåga och/eller alkoholproblem.

  Stalkern: haha! jag tror inte nån undrade! dessutom. vi fick ju dubbla presenter av er 🙂

  om han svär litas på det. ska vi bara försöka lista ut vem som suttit och spottat snüs exaktemente under hans stol?!

  slutligen. inte alls ert fel. vi släppte ju inte iväg er!!

  PS. nu när jag ser det i skrift, kan ju inte ha en felstavad tvål på fasaden. får nog bli tråkversionen är jag rädd. är inte säker på att grannarna förstår skämtet. och ett ofattat skämt är värre än fyra tråkiga. eller kanske tolv.

 11. Jag skall lugga honom! Å du, då vet du ju att den gången du ev faller för frestelsen med en partycigg så är det bara att fimpa den i vår trädgård… (vilket jag iofs vet att du inte skulle göra eftersom du till skillnad från vissa andra har hyfs i kroppen…)

 12. nädå. handlar nog mer om ett välhanterat beroende än om hyfs gisar jag.

  luggning behövs inte. han är trodd på! fast jag fattar verkligen inte vem det är då (är inte ironisk nu)??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *