18.8 – om gräsänkans soliga dag! 2

18.8 - om gräsänkans soliga dag! 1
19.8 - om Olssons studio.

Pigg som en mört satt jag igår kväll/natt och försökte bli trött. Textförfattandet gjorde ringa nytta, å inget annat heller. På TV visades en halvkass film men det blotta faktum att Tori Spelling medverkade tvingade mig att titta klart.

Klockan var två sista gången jag tittade på den och den hann nog passera åtminstone tio minuter till innan jag äntligen slocknade. Halv åtta vaknade jag och flög ur sängen som ett skott eftersom jag utgick från att jag försovit bäbins morgonmatning. Det hade jag inte. Jag hade väntat att mötas av vrålarg bamsehungrig EmmaLi men stormade in till sådär fridfullt sovande i sin Stokke bäbi som nästan bara en bäbi kan (iaf i en Stokke). Gifetvis kunde jag inte somna om och låg sen och väntade på att hon skulle ge ett "jag har vaknat"-tecken ifrån sig. Tror att klockan var tio över nio innan hon glatt hojtade till!

Planerade besöket till Göteborg förändrades såtillvida att Göteborg istället kom till mig! Detsamma gjorde Stalkerbäbin med mor, och vi hade en verkligt najs dag tillsammans alla 6!

Nu torde det inte vara alls särskilt långt kvar tills Maali-pappan återigen beträder Villa Morkullas korta men schifferstensbelagda entré. Jag hade först tänkt ta tag i tvätthögen i sovrummet, men jag tror faktiskt jag skiter i det. Jag plufsar ner mig framför TV:n istället… han kan gott nosa med det där Mount Tvetterest imorron: när jag är på jobbet!

18.8 - om gräsänkans soliga dag! 1
19.8 - om Olssons studio.
6 comments Lägg till din
 1. t0tta: trodde la inte det heller! det var den första gissningen helt utan seriös bakgrund! ang stalkerbäbin så är det såklart eg inte bäbin utan dess mamma som avses 🙂

 2. Ha ha, tvätten den tvätten.. Du gjorde helt rätt (om du nu lyckades låta bli den heeela dagen) som struntade iden… //Sol på dig och familjen

 3. Tack tack! 🙂 Koden är inte direkt hemlig, vem som helst kan ju ändra lite siffror 😛 Problemet för dig är att du har bilder och sånt i sidomenyn, vilket gör att du kanske borde ha flera olika "koder" för olika "avsnitt" i sidomenyn, annars blir det ju små streck/bollar/blommor/vadsomhelst på alla länkar i hela sidomenyn. Iom att du dessutom har "a" och "a:hover" definerat i body vet jag inte riktigt hur kompatibelt det blir om man ändrar a och a:hover för sidomenyn. Men det fungerar nog. Ersätt a och a:hover för nav-segmentet i koden med nedanstående så har du min kod.

  /** ottoman.blogg.se */

  .nav a { color: #8C8299; text-decoration:none; margin: 0px 0px 0px 1px; padding: 0px 0px 0px 9px;}

  .nav a:hover { color: #E87FC9; margin: 0px 0px 0px 1px; padding: 0px 0px 0px 9px; background: url(http://ottoman.blogg.se/images/2008/commentgraphix_15119229.png) no-repeat;}

  /
  * ottoman.blogg.se **/

 4. Petra: hmm. jag är tyvärr lite för bra på att låta bli sånt som tvätt och dylikt. till makens förtret. och min egen faktiskt. önskar jag hade lite mer jävlaranamma när det gäller hushållsnära tjänster. fick tummen ur helt enkelt.

  Otto: shit! värsta it-konsulten är du ju 🙂

  tackar som tusan! verkligen!

  (fast jag väntar med att kleta koder tills jag vet att jag har tid att parera strulet som alltid följer i dess spår 😉

  ps. jag är sas helt autodidakt i kod-världen (förutom lite html-kodning som ingick i en datalingvistisk utbildning jag hoppade av '97) så jag vet att det ser en smula kaotiskt ut i nosarna. men. så länge det funkar [någolunda] så låter jag det va. vill inte pilla mer än nödvändigt liksom!

  Hanna: det gick finfint. å hon var ju faktiskt inte med hela tiden! dessutom. hon var inte sämst. tro det eller ej…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *