21.8 – om bensinmackars övriga utbud.

20.8 - om Sanna Kallur och Peter Jonsson.
Dagsens tips: skaffa privatchaufför.

För ett tag sen plitade min bloggbekant Satu [länk bland dom andra till vänster!] om hur nästintill omöjligt det var att på resande fot få tag på ett tändstift. Detta påminde mig om när jag och Mattias för ett par år sen, på väg till Bornholm för att leverera en båt, vid mellanlandning i Glumslöv upptäcker att bromsvajern till trailern nästan gått av. Nå. ”Inga probs”, tänker vi lättat. ”Det finns ju en bensinmack här”. ”Ha”! Jag säger, ”HA”!

Ett oräkneligt antal mackar senare hittar vi tro det eller ej en ny vajer (och får låna verktyg att få fast den med). På en Preem. I Ystad. Dvs inte bara fem minuter från färjeläget utan också femton mil utan en endaste mack med sortiment att räkna som biltillbehör. Jag kan verkligen säga ”en endaste”. Vi åkte in på vareviga mackj*vel vi fick syn på (och ibland såna vi inte fått syn på då vi två gånger lämnade motorvägen i hopp om bättre jaktlycka). Det kändes tjatigt. Och efter ett tag rätt meningslöst. På ett ställe frågade vi desperat om vi inte kunde få köpa en begagnad vajer från nån av de trettiofem outhyrda släp de hade stående runt hörnet men icke sa nicke.

Vindrutetorkare hade de däremot på vareviga Preembjörn, Statoil, Shell och OKQ8 vi passerade. Kan ju vara bra att veta om man skulle vara i behov av en sådan. Korv med bröd hade de också. Och förmodligen bensin gissar jag, men jag är inte helt säker.

20.8 - om Sanna Kallur och Peter Jonsson.
Dagsens tips: skaffa privatchaufför.
3 comments Lägg till din
  1. Läste också Satus inlägg om detta… och precis så är det. Glömmer aldrig när det gick en säkring på en bil vi hade. Enkelt tänkte jag…. in på närmaste mack så finns det väl alltid nån som kan hjälpa mig… Men icke. På den första macken hade de inga säkringar på den andra hade dem men visste inte var den skulle sitta. Nu löste jag det iofs med hjälp av instruktionsboken. Men ändå.

  2. Helena: visst är det märkligt! det är en sak att sakerna inte finns. men att kompetensen inte heller går att få tag på. märkligt. men vi kanske har haft otur och haft bilar som råkat gå sönder på fel dag. eller nåt.

    länka på du! [jag är sällan så gullig som du och frågar, jag refererar och länkar ofta helvilt utan att be om lov…]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *