24.8 – om lön för mödan.

23.8 - om tjuvlyssning, skedmatning och Måns sommarprogram - fast i en annan ordning.
25.8 - om en riktigt najs dag för en kvast!

Min senaste lönsespec var skojig läsning. Alltid kul att bli överraskad! Nu är jag iofs rätt kass på matte, men den var sisådär dubbelt så skojig som jag räknat med. Och trots det fattas faktiskt slantar för mitt specialuppdrag på jobbet. Både denna och förra månaden.

Jag har nästan alltid varit en sån som litar på att löneadministrationen funkar som den ska och kontrollräknar typ aldrig utbetalt belopp mot egen uträkning. Att jag lusläste just den här specen var alltså mer slump än kontroll. En turlig slump får väl sägas. Tydligen fattades extralönen på juli-lönen också? Rätt ska va rätt anser jag och kontaktar personalkontoret. Det känns alltid lite kymigt att behöva påpeka misstag åt det här hållet tycker jag. Lättare att hojta till om företaget mot förmodan skulle betalt ut för mycket pengar – vilket la aldrig hänt… men iaf!

23.8 - om tjuvlyssning, skedmatning och Måns sommarprogram - fast i en annan ordning.
25.8 - om en riktigt najs dag för en kvast!
10 comments Lägg till din
 1. Ja, det lönar sig att kolla både här och där tror jag;) Ibland undrar jag om det ligger säkerhetsspärrar uppåt i löneredovisnings-systemen så det är omöjligt att göra en för stor utbetalning. Men tror inte det ligger någon neråt…;)

 2. Du… Förra sommaren satt jag med ett heeeeeelllt jävla kompani av löneutbetalningar… Arbetar och tjänstemän… En av "golvgubbarna" skulle, enligt en något kryptisk lapp helt plötsligt ha 60 000 extra… Hmmm ?!? Frågade arbetsledaren 2 ggr om det verkligen stämde… Japp var det otvedtydiga svaret… Okej.. Då vill jag ha din signatur på det här underlaget.. Tack sa jag… VD & Ekonomichefen Europa signerade också… Både utbetalning och timrapporten… 95 300 fick killen ut efter skatt… 2 månader senare kom de på hur jävla tokigt det blivit… Då kommer det roligaste av allt… Killen som fått alla pengar… "Han hade inte märkt att han fått för mycket pengar"…

  Först var alla chefer arga på mig… Okej sa jag.. Jg gör 150 löner varje månad… Den enda jag frågat om var just denna… Signeringen på bordet… Alla började bråka med alla.. Då gick jag… Baj baj..

  Killstackarn fick ingen lön på 3 månader… Fast sen la´sig facket i… Med all rätt… Jag hade varnat ledningen… Man får inte behandla govarna hur som helst… Men efter att ha jobbat så mycket med löner är mitt råd till dig.. Kolla lönespecen. Det är så lätt att missa… För oss lönehäxor.. Inte för att vi är slarviga generellt… Utan för att lönen, innan den blir en lön går igenom så många "filter"..

  Pok

  Mallaharfördetmestarättlönerbralla

 3. Då tänker jag på alla de gångerna man bara fått lönespecen, tackat och tagit emot. Hur många gånger var det fel på dem? 😛

  Och så jobbar jag ju mölndal, blir en den rulltrappsåkande 😉 men vi har faktiskt fått rulltrappor till alingsås, så det så! utvecklingen är på frammarch.

  VSHMT? Vi som hatar mat.. eeh.. tanter? nej? inte?

 4. Självklart ska man kolla så det stämmer- och gör det inte det ska man säga ifrån. Helt rätt!:) Jag håller också med dig om brännbolls-värken… DEN är den värsta… been there done that!;)

 5. sv: du har så rätt så rätt, med båda 😉

  Hmmm….. mja…. jag har inte läst så mycket fototidningar, utan lärde mig allt genom en kurs jag gick i skolan för ett halvår sedan… Det är verkligen något jag rekomenderar 🙂

 6. Alltid roligt med lönebesked som överaskar åt rätt håll 😀 Själv betalar jag alltid ut min egen lön så jag blir aldrig överaskad… Jo iland när min farmor fått för sig att vara givmild utan att tala om det :D// Solkramar

 7. Tjena tjejen!!

  Mina lappar ser inte sådär jätteolika ut 😀

  Jag får fingranska mannens istället, det brukar vara roligare!!

  Undiesarna var inte din smak eller?? Eller menar du att man behöver fasta, rejäla grejjer när man är gravid??? Jag vill känna mig snygg och sexig ff, fast det är en liten kula därimellan!

  Pöss hela dan!!

 8. Råkade ut för det där förra våren. Handlade så att säga i god tro. Tills jag upptäckte att tre halvstora utbetalningar gjorts med ett skatteavdrag på 18 procent…

 9. Britt-Marie: den var bra! har aldrig tänkt så, men det kanske ligger nåt i det du skriver?

  Malla: jisses. är speachless. 95.300:- … efter skatt?!

  Hanna: shit. i Varberg finns inga såna nymodigheter. ett rullband har vi iofs, men jag är inte säker på att det gills?

  hrmpf. med töntstämpeln lite stolt i pannan avslöjar jag; visomhandlarmedtygkasse 😀

  Therese: jag är helt enkelt för bekväm för att "orka" kontrollera. (läs: lat)

  Elin: jag är på jakt efter en bra kurs. en som går på tider jag inte jobbar. har hittills inte hittat nån, men jag ger inte upp!

  Petra: hihi! farmors pengar kanske inte direkt kallas "lön", men som "extra pengar på kontot" räknas det apselut!

  Petra: nänänä! jag menar att jag tycker dom är fina! och att det är schysst att du inte begraver dig i säkert jättebekväma men rätt trista megabomullstält!! – själv vågade jag aldrig ens prova såna med risk för att bli fast…

  Annaa M: är en sån som har rätt bra koll på hur mycket pengar det borde finnas på kontot. eller. jag VAR en sån som hade rätt bra koll på hur mycket pengar det borde finnas på kontot. numera har vi inte bara disprätt på varandras konton utan har dessutom lagt alla betalningar och överföringar till/från ett sk esparkonto. det är ruskigt smidigt för familjens administration (det finns alltid pengar på kontot) men sämre för mitt kontrollbehov (jag är inte längre totally tjif över slantarna).

  kotten aka coola fisken: är la för tüsan helt okej för en student som dessutom haft tid att renovera naken?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *