Dagsens tips: bli en miljöfjant!

15.8 - om oroväckande slump?
17.8 - om varför jag inte kan försörja mig som textförfattare.

Vare sig du går mot eller flyter med strömmen är det tufft att va miljötönt. Skratta bäst eller sist spelar nada roll, bara vi faktiskt kan ha nåt att skratta åt/med/för?

Så. Skippa

 • palmolja – ofattbara mängder regnskog huggs ner för dens skull
 • reklamplastpåsar när du handlar – att inte få påse till sopspannen är ett lättlöst problem
 • onödig konsumtion – skänk en tia till välgörande ändamål istället
 • bilen för korta sträckor – att få säga "för en gångs skull" utan att ljuga är gött

Dessutom, lätta något på högerfoten när du kör. Minskad gas ger lägre hastighet, färre olyckor och mindre koldioxidutsläpp. Å du, att köra för fort är ingen konst. Att hålla laglig hastighet kräfver däremot viss list 🙂

Har du fler tips? Pliis, just shoot!

15.8 - om oroväckande slump?
17.8 - om varför jag inte kan försörja mig som textförfattare.
8 comments Lägg till din
 1. Vad har man palmolja till??

  Det där med påsar.. OK… måste bara ordna till mitt huvud. Har kassar hemma som hänger innanför dörren. Och har blivit bättre.

  Att definiera onödig konsumtion exakt är svårt. Men jag försöker.

  Och jag måste laga cykeln bums.

 2. Palmolja?? Vad använder man det till??

  Svar: Vi kan lida tillsammans. B var på klassträff igår, och han hade säkert skitkul.. Och jag är glad för det, men själv hade jag lite svårt att somna, utan ens ett God natt över SMS. *pip*

 3. Jag ska gå inriktning miljö på gymnasiet.

  Enligt SYO hade den linjen ökat med 100% sen för två år sen.

  Allt tjat i media kanske gör nåt…

  Palmolja?

 4. Jag brukar hålla ner kopplingen, alldeles för mycket. Inte bra det heller säger min karl.

  Teknikerna som är väldigt duktiga kom fram till att ett elfel i källaren hade fått huset att övertändas på några minuter. De hade ingen chans att släcka det innan huset förstördes helt.

  Vi hade haft en elektriker hos oss och dragit om nästan all el, tyvärr inte där det startade.

  Men vi är inte bittra över att vi inte hade hunnit dit med elen, vi gjorde allt vi kunde. Han som ägde huset innan vi köpte det hade nämligen dragit mycket kablar själv.

  Gör inte det, anlita hellre någon om ni inte kan till 100%.

  Kramizzz

 5. palmolja används bl a som ingrediens i matmargarin. det har också börjat användas som bränsle i bio-diesel. har fått för mig att det finns i vissa hudvårdsprodukter också men jag kan blanda ihop det med nåt annat.

  problemet är inte oljan i sig, utan den enorma mängd regnskog som skövlas för dess skull. det tar fem år innan den nysådda palmen producerar olja så för att krama slantar ur marken huggs onödigt mycket skog ner.

 6. Helena: ja bums! laga cykeln!

  t0tta: jag lider inte jättemycket just nu faktiskt, men det blir nog trist när jag ska sova 🙁 tycker illa synd om dig iaf.

  Rebecca: inriktning från vad? alltså, vad är det för program? tjat lönar sig alltid!! – förutom när man är barn och vill ha nåt.

  Kristina: åh fy. har görrespekt för el. vi vågar knappt byta dosor utan att ringa efter kvalificerad hjälp. har faktiskt fått nos på en bra elektriker (snabb, effektiv, känns seriös) som vi håller fast till. han är anställd av ett stort företag men vi har blivit tjosan med tjifen önskar den här killen varje gång vi ska göra ett el-jobb.

  på ett vis måste det vara "skönt" att det var ett gammalt fel i ert hus. om man nu kan prata om "tur" i såna här sammanhang är det väl det man får referera till iom att ni alla klarade er.

 7. Ett annat miljötips är att stänga av vattnet medan man borstar tänderna.. Lätt att slarva med om man bor i lägenhet och inte betalar för vattnet..

  Jupp.. Spammare borde smiskas hårt.

 8. word på t0tta! jag brukar alltid tjöta om vattensparning men jag glömde faktiskt ta upp det den här gången 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *