Dagsens tips: uddasporter från Kina.

13.8 - lite mer om bröllopsdagsnamngivningsfesten.
13.8 - om att sjunga gudomligt men ha skeva tänder.

Jupp. Det är ju bara i dom här grenarna vi har nån chans. Kanske blir nån arg när jag kallar lerduveskytte, rodd, cykling, segling, fäktning ”udda” men ni förstår nog vad jag menar.

Många väljer att inte titta förrän ”riktiga OS” (läs: friidrotten) sätter igång. Men där har vi inte mycket att hämta gissar jag. Möjligen att Holm kan jumpa hem nåt som gnistrar. Carolina kan få till ett jätteskutt/-steg, men frågan är om det ändå räcker? Min favvis Kallur verkar inte ligga på topp heller. Har jag glömt nån? När det gäller kastgrenar (udda sport 😉 har vi ibland nån pelle som gömts i kulisserna å kliver fram bäst-när-det-gäller, men i år är det nog tyvärr rätt tunnsått även i periferin.

Jag hörde att nån tipsat Kina om att 100 medaljer skulle verka ”en smula misstänkt”.

Kan gifetvis inte skriva ett OS-inlägg utan att nämna Michael Phelps. Sicken kille! Han är störst! På många vis. Att jämföra honom med 70- och 80-talets fuskare känns ovärdigt, men det är klart: Carl Lewis var rätt stor. Och om alla han mötte också mumsat piller så var det kanske rättvist på den tiden också?!

13.8 - lite mer om bröllopsdagsnamngivningsfesten.
13.8 - om att sjunga gudomligt men ha skeva tänder.
6 comments Lägg till din
 1. jag vet! till och med jag som knappt bryr mig om sport och slagit på os max två gånger kan inte låta bli att bry mig och bli imponerad. sinnesjukt bra snubbe.

 2. Vilket kalas ni verkar ha haft! Kul 🙂

  Os är toppen när man måste upp mitt i natten och snortidigt på morgonen då det visas precis inget annat på teve, men liten bäbis tvingar en att vara vaken. All heder åt det påhittet!

 3. Hanna: jag sätter Maali framför TV:n och hoppas hon ska inspireras. han hör ju till dom duktigaste plaskarna! inte så att hon behöver bli proffssimmare, men bättre än sina föräldrar borde man kunna kräfva?!

  Agge: det är bättre program på natt och morron än mitt på dan. om man bortser från DooL & Emmerdale och inte är förtjust i dom där virusspridiga "tävlings"programmen vill säga 🙂

 4. Är lerduveskytte en OS-sport?

  Jösses.

  Själv har jag sett väldigt lite på OS. Det blev lite fristil i gymnastik och en stunds boxning igår men det berodde nog mest på att jag var för lat för att lyfta på röven och gå för att stänga av teven.

 5. De udda grenarna är väl ändå charmen med OS? Och friidrotten hör väl till det mest intressanta. Men medaljhoppen är dessvärre lätträknade och då finns det väl roligare saker att ägna sig åt än att inte sova överhuvudtaget på tre veckor…?

  Apropå friidrott och medaljhopp sprang jag på Henrik Dagård för ett par timmar sedan här nere i Halmstad på Beachvolleyturneringen på torget. Han har blivit förbannat smal. Samtidigt som jag funderade om de har något fotbollslag här i stan. Det har de nog inte…

  Beachvolleyturneringen vanns för övrigt av Björn Berg som gjort två OS men misslyckades nå OS i år. Ännu en udda gren som bara gör sig påmind vart fjärde år.

 6. Caroline: shit! du lever i ett hus nästan utan internet, och helt utan fjärrkontroll!!? måste varit värsta kulturshocken för dig att komma till Stockholm… 🙂

  Rosenblom: jag har en kompis vars flickvän faktiskt är gammal beachvolleybollspelare så jag har viss koll i den sporten faktiskt!

  dagård var väl med i nån reklam för några år sen och kändes knappt igen i sin lilla kroppshydda. av mig alltså. å du, du måste varit blind för att undgått alla gubbar i keps? stan kryllar ju av dom, inte bara på örjans. men det är klart. det kräfvs viss insikt i fotbollens magiska värld för att kunna se utanför Råsundas beiga södra stå (eller va fasen den heter 😉

  kul att du är tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *