21.9 – om skattesänkning.

20.9 - om hon som sket i vasken.
Dagsens tips: gå på ettårskalas!

Statistik visar att 35% av tillfrågade svenskar inte vet att de fått sänkt skatt.

??

En tredjedel av befolkningen har sjukt dålig koll på sin ekonomi.

Ekvationen är märklig. Att inte hitta åtminstone flera hundra mer i lönekuvertet varje månad, men rasa över att bensinen blir nån krona dyrare?

Tro fasen sittande regering får minskat förtroende… Frågan är dock om det faktiskt funnits nåt de kunnat göra för att vinna folks uppskattning? För. Att inte brutalhöja sysselsättning under minskad konjunktur är tydligen inte förklarligt. Att inte göra det under högkonjunktur heller ifrågasätts inte?

Vårt land är befolkat av förståsigpåare utan insikt. Å viktigpettrar med åsikt. Jag härjar glatt i båda gäng :)

Partipolitik är kasst. Blockpolitik lika beige. Rabiat färgkodade åsikter går fetbort. Kasta skit på varann är ni bra på. Det är lättare att kritisera än att agera. Men varför alltid the Robert easy way out. Tacka vet jag verklighetsanpassat ofärgade politiker. Och köttbenade gnällspikar.

  Hallå! Var är ni?
20.9 - om hon som sket i vasken.
Dagsens tips: gå på ettårskalas!
9 comments Lägg till din
 1. svar: yes hon har hoppat dit själv. hoppa via byrålådan 😉 hehe! min kompis har bott i lägenheten när vi var i skåne! 🙂 hihi. alltbra med dej annars i höstvädret? kram

 2. Som socialbidragstagare, har jag full koll på min ekonomi.. Genomusel, rakt igenom S

  Men för min del, innebär ju faktiskt en skattesänkning på lönen, absolut ingenting… 60 öres sänkning per liter bensin, gör däremot STOR skillnad.

  Svar: Nej, det har inte gått fort.. Det är precis som om någon satt sniglar på tiden… Fler och fler av mina saker, hamnar hemma hos B… Han reagerade på mina kläder, jag har där och härom dagen, kom han och sa att han hade rensat ut en hylla till, som jag kunde ha mina kläder på. *skratt* Jag är typen som inte gillar att behöva vänta.. Visst, jag kan vela, precis som alla andra, men när något väl är bestämt, ska det hända omedelbart, annars blir jag rastlös, otålig och till sist less.

 3. t0tta: njä. man bör ju ha en lön att kvitta den mot klart. å det borde (statistiskt åtminstone 80% av de nollkolligt tillfrågade haft?

  svar: jag menade egentligen inte flytten som sådan utan tiden från träff av B och till dags dato och flytt till hus! räcer typ 🙂

 4. Fast vi som tjänar lite får inga flera hundra extra i månaden. Faktiskt inget alls eftersom kommunalskatten inte har sänkts, och det är ju den som är den stora delen; låginkomsttagare betalar ingen statlig skatt.

 5. Evis: det var märkligt! jag betalar med mina ungefärliga 260' om året inte särskilt mycket statlig skatt. kanske är min kommun mer generös än din, för min skattetabell är förändrad. neråt.

  på årsbasis har jag ytterligare fördel eftersom banken äger mitt hus (sänkt fastighetsskatt) med räntekostnader (avdrag) – iofs har jag för mig att avdragsnivåerna förändrats till det sämre jämfört med förra året men jag kan ha fel. avdrag till och från arbete gör jag, där visserligen grundavdraget höjts, men det har milersättningen också.

  överlag fick jag mer pengar kvar (efter skatt) i 2007 års deklaration jämfört med året innan. och då hade jag ändå arbetat mindre (föräldraledig de två sista månaderna)!

  det är uträknat att du som tjänar mellan 16' och 20' bör du få 300-700:- mer per månad.

 6. Visst är det konstigt! Jag hade alltid stenkoll på min lön så länge jag hade någon, rusade till lönekontoret om jag såg att det var en 50-lapp fel. Nu märkte jag iofs inget under själva inkomståret, frilansares skatteavdrag förblir sig lika oberoende av skattepolitik, dras rakt av med 30 procent om inget annat begäres. Men sen damp ju alltihop ned i skatteåtebäring i stället! Det gick inte att missa!

 7. Annaa: precis så tänker och funkar jag också. om jag skulle missa i lönespecen (ha! skulle aldrig hända!) får jag ny chans i deklarationen!

 8. Evis: jag är visserligen inte särskilt bra på matte (ärligt!) men du borde således få minst sisådär 100-150 svenska kronor mer per månad då? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *