5.9 – om bloggspam. Igen.

4.9 - om internetshoppning.
Dagsens tips: Vakta tungan mot uttalade rasistiskheter.

För förstagångsläsaren av mina nosar förefaller det kanske inte alldeles tydligt, på förstasidan alltså. Men ganska snart bör ledtrådarna nystas upp även för dig/honom/henne. Scrollas det t ex ner mot slutet av vänsterkolumnen – direkt efter fotot från Olympiastadion i Berlin – hittas bedjande uppmaning.

Annars är det på inlägg/kommentarssidan det borde vara apselut omöjligt att undgå min åsikt. Ändå slinker då och då en fåne igenom som av nån anledning (slarv, icke läskunnighet, svagsint, allmänt svårt att förstå/bry sig om andra människor, ointresse etc) klickar iväg en förhatlighet av klassiska typen ”Hej! Fin blogg! Läs gärna min!”. ??? Visst. ”Läs gärna min”? Som om det är vad den här fjåmpen gjort hos mig? Hade läsningen bara inbegripit texten mellan rutorna h*n plitar adress och namn så hade förståndet sparkat bakut.

En annan favorit som borde fastat i spamnätet är ”Jag har en jätterolig tävling hos mig!”. Jag är lika benhård som Rhett. I don’t give a damn!!

Nä.
Nu har jag ett förslag.
Eller kalla det önskemål om du vill.

Eftersom den enda kur blogg.se änsålänge erbjuder/kan erbjuda? är IP-adresspärr skulle jag önska att fler än jag spärrar dom här IQ Fiskmås bloggspammarna. Fast jag är lite osäker. Kanske jag riskerar gå vilse i den juridiska snårskogen: får man offentliggöra nån annans IP-nummer hur som helst?

Annars hoppas jag blogg.se inför den överförmyndiga men uppenbart nödvändiga ”anmäl skribenten”-rutan. Ett automatiskt varningsmail kanske stoppar en å annan obetänksam besöksstatistikskåt puckad brud från att förpesta min tillvaro.

Och därmed basta.


dessutom:

gRatTiS bäStasTe bÄsTis EvA pÅ fÖdeLsEdagEn!!

4.9 - om internetshoppning.
Dagsens tips: Vakta tungan mot uttalade rasistiskheter.
12 comments Lägg till din
 1. Men tycker du inte att det är fantastiskt kul när man får en kommentar till ett inlägg om exempelvis sorg/sjukdom etc.. med just orden.."Fin blogg…"

  Kräksjuk blir jag, och vägrar konsekvent att klicka på länken// Sol på dig

 2. Jag gör som du och dels tar bort deras dumma kommentar och sedan spärras dem! Förstår inte hur man orkar hålla på.

  Stå på rej Ullisar!

  Kramar

 3. Usch är så jobbigt med sånna, speciellt dom som frågar om man vill vara med i tävlingar 🙁

  Förresten fin blogg du har, du kan ju alltid kolla in min?;) Massa kram

 4. Jag instämmer. Kanske borde man tala in ett litet meddelande som spelas upp varje gång någon börjar skriva i kommentarsfältet? "Följande fraser skall icke skrivas i denna blogg…"

 5. De flesta idag sitter på dynamiska IP:n. Dvs att IP:t utåt byts med jämna mellanrum. Det gör att spärra via IP kan bli svårt, då riskerar man ju att någon som man inte vill spärra får en spärr.

 6. Det finns inte mycket som är jobbigare än all reklamspam som man får. Gå med i gratisbio hit eller jag har en tävling dit. Jag säger som du; I don´t give a damn! 😛

 7. Petra: jaa! det är verkligen extra festligt.

  Bobby: jag tar faktiskt inte bort. händer ut deras idioti och låter dom stå kvar och skämmas.

  Hanna: aha. där hittades en ny infallsvinkel! miljökämpe som jag är 🙂 tack!

  Sofie: hahaha!! – å jag kollar nästan varje dag bejbi.

  Caroline: varför nöja sig med talat meddelande? varför inte köra på het tjära och fjädrar direkt?

  tjif: äh. lite spill får man räkna med…

  Rebecca: den mest lyckade spamningen borde förutom gratisbio vara alla bloggares test av 118100. själv gick jag inte på. tyckte inte det var värt tolv spänn att läsa nåns uppsnokade åsikt om mig. vill jag veta kan jag antingen fråga mamma, eller googla mig själv. klart billigare. och lika intressant.

 8. Kan fortfarande inte riktigt glömma den där tjejen som hade en lång utläggning om att man måste skriva snälla kommentarer på hennes blogg annars hotade hon minsann att spåra upp vem man var. Och vad gjorde hon själv? Jo skrev såna där gratisbiokommentarer utan innehåll. Och gissa vad hon gjorde när jag kommenterade det på hennes blogg? Tog förstås bort kommentaren och spärrade förmodligen min ip-adress!

  En annan tjej ursäktade sig "ja men jag måste ha fler deltagare i min tävling!" Du måste fan inte ha en tävling på din blogg, snorunge.

 9. Men alltså, de som borde läsa det här inlägget lär ju knappast göra det! Du kanske bara borde lägga in en stor bild för att förmedla det budskapet? Oddsen väl lite större att meddelandet går fram då 🙂

 10. Annaa: fast hon kanske önskade dig en trevlig dag i samband med gratisbiotipsningen? eller så tyckte hon bara att det faktiskt var snällt att tipsa om gratisbio? 🙂

  Anna: vill ju inte ha större odds 😉 vill ha lägre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *