11.10 – om att vara förtidspensionerad och missnöjd.

9.10 - om den där fransmannen...
Dagsens tips: In med bollen i mål (mobilnos från soffan).

Står och väntar på att bilpoolen ska samlas inför hemresa från jobbet och passar på att skriva om arga kunden idag som inte fick handla på avbetalning. Eftersom vi – tack och lov! – inte kan se orsak till nekad kredit skulle jag precis lämna fram den förtryckta blankett som visar olika orsaker till nekning när killen, arg som ett bi, skriker över halva butiken:

  – ”Så för att jag är förtidspensionerad pga en trafikolycka jag inte var orsak till och var arbetslös när olyckan skedde så ska jag inte få köpa en dator då”?

Öh? Jo apselut! Kontant!

9.10 - om den där fransmannen...
Dagsens tips: In med bollen i mål (mobilnos från soffan).
11 comments Lägg till din
 1. Det är ju faktiskt inte vi anställda som gör reglerna heller så jag förstår inte riktigt varför folk ska bli så arga och skrika över hela butiken. Inte riktigt helt okey om du frågar mig!

  Ha det underbart!

  Kramar

 2. Stackars kille som tydligen tagit illa vid sig av att vara avförd från listan betrodda människor i sverige,för att han blivit skadad i bilolycka någon annan var skyldig till, sverige är för djävligt att leva i ibland,oskyldig som skyldig.

 3. Stackarn, fast det är ju absolut inte ditt fel att han inte får betala den på avbetalning. Fast som sagt synd om killen som blivit skadad i en bil olycka.. Måste ses snart Ullisen!!

 4. Inte är det killens fel att han inte får… Men inte personalens heller… Basta!

  Budbärare skall inte halshuggas… Det är meningslöst och förnedrande för alla..

  kramar om både dig/er och killen..

  Pok

  Mallatyckerdetärsvårtförallabralla

 5. tycker faktiskt av hela mitt hjärta att kraven för avbetalning borde skärpas avsevärt.

  händer allt som oftast att jag lägger upp en delbetalning på+ en person kanske borde lägga mer energi på att spara sina pengar istf att lägga dem på att betala gamla skulder.

  blir ganska ofta lättad över att kreditprövningen ger ett icke godkänt.

  Kram

 6. Bobby: jag blev mest beklämd. du kanske kan tänka dig typen av kund. hursomhaver. jag beklagar hans situation men inte hans avsaknad av totalt onödig lyxpryl.

  pamela: alltså. att få låna pengar är ingen rättighet. å själv tycker jag Sverige är ett bra land att leva i!

  Sofie: klart det var synd om honom. men inte för att han inte fick kredit för att handla 9tums surfdator…

  klart vi måste, men det blir lite strul.. jag jobbar tis-tors nästa vecka. veckan därefter mån-ons. vi går om varann så mycket 🙁

  Malla: nja.. du vill nog inte krama honom…

  anonyma brunögda: åh!! så skönt att få en kommentar som förstår min tanke helt. TACK darling!

  för jag tycker ju precis som du. högre krav. bättre information. inte skuldsätta sig för onödig konsumtion. det låter väl inte klokt att bli glad för en nekad kredit, men jo, i många fall är det faktiskt så. jag brukar också försöka vara peppig och uppmuntrande och föreslå att sätta undan pengar i förskott. för, får man inte ihop 4000:- på ett halvår i förväg, hur ska du då lyckas i efterhand? …

 7. Förstår att du blev beklämd av hans reaktion. Hans liv/situation hade knappast blivit bättre med dator på avbetalning – tvärtom.

  Uttrycket "man får rätt mun efter matsäck" har inte kommit till av en slump – och det håller än.

  Håller med om högre krav och bättre information.

 8. Britt-Marie: jag blir så glad när du/ni/nån förstår hur jag menar! sen vet jag att just du är väldans förtjust i kreditinstitut iofs… 🙁 😉

 9. Rättvisa är väl aldrig fel.

  Och visst är vårt fosterland bra att leva i tills den dag du blir sjuk,arbetslös eller gammal,ingen kan säga att våra gamlingar behandlas på ett värdigt sätt,det finns hur många ex som helst på det.

 10. Kreditinstituten har mycket de borde ta tag i…;)

  Kunskapen om hur många krediter som är möjliga att få beviljade i eget eller annans namn under 1 vecka har vi ju sedan tidigare…;)Även sån´t skulle kunna stävjas med striktare kreditgivningsregler.

  Men inte minst enskilda konsumenter som blir fartblinda av möjligheterna till krediter skulle "må bra av" inbromsningar!

 11. Pamela: du har alldeles rätt. men så är det i alla (väst-)länder/verkligheter? det är alltid lättare att leva som frisk och arbetsförmögen och kunna "göra rätt för sig" än som sjuk, må dåligt eller vara gammal och tvingas leva på andra – eller det man själv kanske lyckas skrapat ihop (i form av skatter och/eller egna slantar och förmögenheter).

  gamla människor i Sverige har det på ett vis bättre än i många andra länder (äldre- och serviceboende). de har det också på ett vis sämre än i andra mer familjekulturtrogna länder; där familjen tar hand om sina medlemmar på ett annat vis än här. jag tror med bestämdhet att det absolut största problemet bland våra pensionärer är ensamhet. ekonomisk fattigdom kommer i andra hand…

  Britt-Marie: och som du vet håller jag med dig på exakt alla punkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *