16.10 – om nobelpris.

Dagsens tips: hur man tillexempel gör när man dyker med en bäbi.
Dagsens tips: utnyttja kontakterna!

Möts av ett enahanda tjöt om årets ”okände” litteraturpristagare. Att Svenska Akademien ser sig som förmer än oss andra. Osv. Höh! So? Att ”ingen” vet vem han är den där fransmannen? Vet nån vem nån av årets nobelprisade är (finske ex-presidenten borträknad såklart)?

:)

Hör ingen anklaga varken Karolinska institutet eller Kungliga Vetenskapsakademien för elitistiskt tänkande?

Kan inte heller låta bli att undra: har kommittén placerat säkert? Hur mycket har förmögenheten minskat i krisens spår? Av de urprungliga typ 2 miljadersarna. Typ. Kanske vore inte obligationerna så dumma iallafall…

Trefvlig helg önskas!
Tjenixen!

Dagsens tips: hur man tillexempel gör när man dyker med en bäbi.
Dagsens tips: utnyttja kontakterna!
6 comments Lägg till din
 1. Synnerligen kloka reflektioner – igen!

  (Du förresten – jag har tagit bort min blogg – får se om jag börjar om på nytt igen. Men kommentera kan jag ju göra ändå:))

 2. Caroline: ofta har man bättre koll på historiska författare än de samtida. det är rätt synd.

  Britt-Marie: åååh! nu förstår jag varför jag inte kommit in hos dig… 🙁 va synd att du slutat? och helt tagit bort bloggen. hoppas du får ny inspiration (för det har väl inte hänt nåt?)!

  krams!

  Malla: tack!

 3. Sant! Tja, börserna i världen har väl halkat ner ~25% eller nåt sån nu jämfört med för en månad sedan, så visst borde det märkas på räntan som ges till pristagarna? Vet iofs inte hur pengarna är placerade, men antar i "några" fonder?

  Jag är ~191cm kort/lång och bilen är sänkt till min navel ungefär, så visst är man klantig… 🙂

 4. Otto: "förr" satt pengarna tydligen i premieobligationer men så bestämdes det att det var för snål utdelning. beroende på därefter följande placeringars riskgrad så gissar jag att obligationerna i dagsens läge kanske inte var så tokiga iaf…!

  ang din bil. jo. klantig? rätt så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *