9.10 – om den där fransmannen…

9.10 - om poetisk rättvisa [mobilbloggas på resande fot].
11.10 - om att vara förtidspensionerad och missnöjd.

…vars namn Horace uttalar mycket bättre än mig vet jag intet. Ville bara säga det. Och att jag minsann genomskådar – och kanske inte riktigt uppskattar – Akademiens smygpolitik. Det är rätt simpelt faktiskt. Men. Gångbart.

Nån annan som läst Le Clézio? Eller åtminstone känner till hans namn?

9.10 - om poetisk rättvisa [mobilbloggas på resande fot].
11.10 - om att vara förtidspensionerad och missnöjd.
12 comments Lägg till din
 1. Det är väl som vanligt. Dom har valt ut en författare som 1% av svenska folket kanske har läst eller känner till och då har jag räknat högt 😉

 2. När man är så märkvärdig att man sitter i sv.akademin,så måste man hålla märkvärdigheten uppe och visa att man läser konstiga,o(svår)begripliga böcker typ sånna som ingen annan ens orkar läsa första kapitlet i.

  TROR inte dom orkar igenom en sån bok heller,men det vore alltför simpelt att ge nobelpriset till en författare som ger en mångfald av läsare skön och välbehövlig avkoppling.

  Horsce är en torrlitenfnöskegubbe.

 3. Nope, inte en gång har jag hört talas om denna Le Clézio,och inte är jag ledsen för det :)… Finns ju så många bra författare jag kan läsa istället// Sol

 4. Fullständigt okänd för mig också. När jag hörde namnet gick faktiskt första tanken till de stackare som i diverse frågeprogram framöver, skall komma ihåg och dessutom uttala vad "årets nobelpristagare i litteratur" HETER. Men jag skall inte döma författarskap efter namnet förstås…;)

 5. Jäpp, måste erkänna att jag gjort det. För länge sedan dessutom. Introducerades av litterärt bevandrad pojkvän redan på 70-talet. En lite ruggig men läsbar roman. Men tillhör nog det som vandrat ut ur mina bokhyllor vid gallringar.

  Kom nu ihåg att det inte är de mest kända och populära som behöver vara de bästa författarna och som därför ska belönas. Nobelpriset var aldrig tänkt att hylla bestsellers! jag har inget alls emot att man belönar författare som så att säga ligger i var svensks mun, däremot tycker jag det är trist att så många av dem som belönas är så gamla. Årets pristagare är bara 68, han kan hinna ha kul eller göra nytta för pengarna!

 6. Dagens Eko: tror du räknar lågt faktiskt!

  mossadahmamman: Horace är hårt hållen. hans fru skuttade av nöjdhet förra året när "hon" fick dela ut priset till Doris Lessing (iofs en författare jag gillar otroligt mycket).

  måste nu försvara Akademien. deras val är inte alls konstiga. iaf inte dom flesta (glöm otäcka kärringen från Österrike, hon var ett lågvattenmärke. precis som Dario Fo.). försök! och du kommer klara dig genom hela första kapitlet i ett nafs 🙂 jag lovar!

  (testa t ex Pär Lagerkvist, ganska sorgligt men garanterat aslättläst! bara lättläst däremot är Hemingway. och Selma.)

  Petra: varför istället 😉

  Noemi: han är ingen favorit. hans åsikter är en smula förritiden. fast har bättrat sig på sistone. har inte läst nåt av honom alls. Horace alltså.

  Kotten: äh. du är populist.

  Britt-Marie: sicken underbar iakttagelse! fast klarade dom sig för fem år sen bör dom klara det nu? 🙂

  Annaa: blir nyfiken. varför lämnat hyllan? för att du bara behåller guldkornen eller för att de alla den vägen ska vandra?

 7. jag behöver inte något som är LÄTTLÄST,det jag behöver och tycker är av intresse att läsa ska beröra mitt hjärta eller min själ.PAMELA

 8. Pamela: åh! nä? det jag menar med "lättläst" är inte simpelt språk, utan måsteläsahelabokeniettnafsfördetärsåjäklabra! och berör (såklart!).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *